8 Βήματα για σπίτι απαλλαγμένο από τοξίνες
by Maria Psoma
28 Απριλίου, 2021
Maria Psoma
Η ιατρός-βιοπαθολόγος Μαρία-Ψωμά αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου…
- Μην καπνίζετε εσείς και μην επιτρέπετε στους άλλους να καπνίζουν στο σπίτι σας.
- Βγάλτε τα παπούτσια σας έξω από το σπίτι, μια συνήθεια από την Ιαπωνία και Τουρκία. Η σκόνη που έρχεται μέσα με τα παπούτσια είναι γεμάτη τοξικές ουσίες που συσσωρεύονται στα χαλιά επί έτη και ανεβαίνουν στον αέρα που αναπνέουμε.
- Ελέγξτε την υγρασία και παρατηρήστε σημεία διαρροής στους τοίχους (αποχρωματισμός). Η υγρασία ευνοεί τη δημιουργία μούχλας.
- Καθαρίστε το ψυγείο σας κάθε βδομάδα. Συνήθως τα ψυγεία είναι γεμάτα τρόφιμα, υγρασία και σκοτεινά σημεία, τα οποία το κάνουν παράδεισο για τη μούχλα. Το μαγειρεμένο φαγητό μην το κρατάτε για πάνω από 2 μέρες. Αν δείτε σημεία μούχλας πάνω σε μαγειρεμένο φαγητό και χυμό, πετάξτε το όλο και μη διανοηθείτε να αφαιρέσετε μόνο τη μούχλα. Αν δείτε σημεία μούχλας σε ωμό τρόφιμο όπως μήλο, μπρόκολο, κουνουπίδι, σκληρό τυρί, κρεμμύδι ή πατάτα, κόψτε το σημείο εκείνο και καταναλώστε το υπόλοιπο μέσα στη ίδια μέρα όμως.
- Τοποθετήστε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα στην κουζίνα, τις κρεβατοκάμαρες και σε κάθε όροφο.
- Ελέγξτε για την παρουσία φορμαλδεϋδών στο σπίτι σας. Είναι ένα ερεθιστικό αέριο που βρίσκεται στο πιεσμένο ξύλο και σε καινούργια οικοδομικά υλικά και χαλιά . Επίσης βρίσκεται σε σπρέι και είδη προσωπικής χρήσης. Αν βρείτε υψηλά επίπεδα προσπαθήστε να περιορίσετε, αερίζετε και απομακρύνετε την πηγή.
- Χρησιμοποιείτε οικολογικά προϊόντα και καθαριστικά. Μην αποθηκεύετε διαλυτικά στη κουζίνα σας ή στις ντουλάπες σας.
- Φιλτράρετε το νερό βρύσης. Η χλωρίωση του νερού παράγει επικίνδυνες ουσίες (trihalomethanes THMs)
Τα παραπάνω βήματα είναι ουσιαστικά για ένα υγιές περιβάλλον και κατ’επέκταση για πρόληψη ασθενειών.
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Maria Psoma
Η ιατρός-βιοπαθολόγος Μαρία-Ψωμά αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην βιοπαθολογία-μικροβιολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. " ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ". Ακολούθως ειδικεύτηκε στην "Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας" στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου τού Παρισιού ( Paris VI ), από όπου και αποκτά το Μεταπτυχιακό της.