Now Reading
“Δίπλα σε κάθε αόρατο άνθρωπο”: Η νέα καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου

“Δίπλα σε κάθε αόρατο άνθρωπο”: Η νέα καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου παρουσίασαν τη νέα καμπάνια τους με κεντρικό μήνυμα “Δίπλα σε κάθε αόρατο άνθρωπο”.

Κατακλυζόμαστε καθημερινά από χιλιάδες εικόνες, πληροφορίες, γεγονότα. Τρέχουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις, να προλάβουμε τη ζωή σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι νέο κι όμως εμείς συνεχίζουμε να τρέχουμε χωρίς πολλές φορές να παρατηρούμε δίπλα μας τι συμβαίνει.Αποφεύγουμε να κοιτάξουμε κατάματα όσα μας δυσκολεύουν, όσα μας προκαλούν κόμπο στο στομάχι. Αποφεύγουμε να προσέξουμε τον πόνο. Αναπόφευκτα συνηθίζουμε αυτά που δεν θα έπρεπε: την εικόνα μιας οικογένειας μέσα σε μια βάρκα αναζητώντας προστασία, την εικόνα μιας γυναίκας στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου να υποφέρει επειδή τόλμησε να πει ΟΧΙ, την εικόνα ενός άντρα να κοιμάται σε ένα παγκάκι, την εικόνα ενός μικρού παιδιού να ζητιανεύει στο δρόμο.Ο ανθρώπινος πόνος δεν πρέπει να συνηθίζεται. Πόσο σκληρό είναι να χρειάζεσαι βοήθεια και να μη σε βλέπει κανείς; Η νέα καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου με κεντρικό μήνυμα “Δίπλα σε κάθε αόρατο άνθρωπο” αποσκοπεί στο να μας κάνει να προσέξουμε γύρω μας όλους τους αόρατους ανθρώπους, τους οποίους οι ΓτΚ βλέπουμε και τους στηρίζουμε καθημερινά με κάθε τρόπο. Την καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου επιμελήθηκε η Cream στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης και συνεισφοράς.

Στήριξε το έργο των Γιατρών του Κόσμου για να βλέπουμε λιγότερες εικόνες ανθρώπων να υποφέρουν, για να μπορούμε να δούμε περισσότερες εικόνες ανθρώπων να χαμογελούν.
Μη κλείνεις τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει γύρω σου.

Διάλεξε και άλλαξε τη δική σου ζωή και των συνανθρώπων σου.
Διάλεξε μια ζωή χωρίς βία και διακρίσεις.
Διάλεξε τους Γιατρούς του Κόσμου ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορέσουν να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει, μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Βοήθησε τους Γιατρούς του Κόσμου να κάνουν ορατούς τους αόρατους και να συνεχίσουν να βοηθάμε όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας φροντίζουν και μάχονται για τη προστασία των δικαιωμάτων ειδικών πληθυσμών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων από το 1990. Αποτελούν μια αξιόπιστη μη κερδοσκοπική Οργάνωση η οποία εργάζεται συστηματικά για το διασφάλιση του δικαιώματος της Υγείας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Εσύ τι θα διάλεγες;
Γιατροί του Κόσμου, δίπλα σε κάθε αόρατο άνθρωπο

Η καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΘΕΟ.ΡΟ (Θέσπιση Οριζόντιου Οργανωσιακού και Στρατηγικού Πλάνου 2022-2025).

Το έργο ΘΕΟ.ΡΟ. υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

See Also

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 17 συνολικά εθνικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία).
Είναι μια αμερόληπτη και ανεξάρτητη ανθρωπιστική οργάνωση με πρωταρχική αποστολή την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των κοινωνικών εμποδίων στην Υγεία. Λειτουργώντας αδιάλειπτα τα τελευταία 32 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι Γιατροί του Κόσμου-Ελλάδας κατέχουν μια σημαντική θέση στη συνείδηση των πολιτών ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση που προάγει τα μηνύματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Με δεκάδες προγράμματα κοινωνικής αρωγής και ανάπτυξης, εκπαιδευμένοι γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την υποστήριξη και προστασία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και πληττόμενων πληθυσμών.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες Διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Διεθνείς Οργανισμούς με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.