Now Reading
Θεοπίστη  Κρυσταλλίδου – Πρόεδρος στην «WinCancer» και Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Θεοπίστη  Κρυσταλλίδου – Πρόεδρος στην «WinCancer» και Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα, σε πολύτεκνη οικογένεια με προσφυγική καταγωγή από την Ανατολική Θράκη. Φύσει πολιτικό άτομο, από τα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε ενεργά μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και με μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, έγινε ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Πτολεμαΐδας. Το 2018 εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και από το 2019 έως σήμερα είναι Γραμματέας στη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του κόμματος. Είναι πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «WinCancer»,  που σκοπό έχει την προώθηση της πρόληψης αλλά και την υποστήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους.

Στην Ευρώπη ο εθελοντισμός έχει μακρά ιστορία. Έχουν οι Έλληνες εθελοντική συνείδηση και σε ποιο βαθμό;
Είμαι ένας άνθρωπος που αν αρνηθώ την ύπαρξη της εθελοντικής συνείδησης στους Έλληνες, αυτομάτως θα ακυρώσω όσα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια, με συλλόγους, ανθρώπους, κοινωνικές ομάδες, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ά. Ναι, οι Έλληνες έχουν εθελοντική συνείδηση, ναι, οι Έλληνες έχουν αυξημένο αίσθημα προσφοράς, αλληλεγγύης, στήριξης των αδύναμων, στήριξης των συνανθρώπων τους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Είμαι περήφανη για το μεγάλο δίκτυο εθελοντών που χτίσαμε χρόνια τώρα σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν εκεί έξω αφανείς ήρωες της καθημερινότητας και θεωρώ ότι μπορώ τις δικές τους αγωνίες, το δικό τους αγώνα, τη δικιά τους προσφορά να την ενισχύσω μέσα από τα όργανα της Ε.Ε. εφόσον οι πολίτες με εμπιστευτούν.

Είστε πρόεδρος της «WinCancer». Ποιες είναι οι ανάγκες των καρκινοπαθών στην χώρα μας για τη βελτίωση της ζωής τους; Τι περισσότερο μπορεί να γίνει;
Η αλήθεια είναι πως έχουνε γίνει πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια στην χώρα μας σε ό,τι αφορά τον αγώνα κατά του καρκίνου άλλωστε ήτανε προτεραιότητα και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε, προτεραιότητα είναι να διαμορφώσουμε ένα ολιστικό πλαίσιο φροντίδας, όπου όλοι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση στη βέλτιστη διάγνωση, θεραπεία αποκατάσταση και επανένταξη στην κοινωνία.

Υπήρξε κάποια συγκλονιστική στιγμή για εσάς στην πορεία όλων αυτών των χρόνων που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;
Είναι πολλές οι στιγμές που με συγκίνησαν, είναι πολλές οι στιγμές που με ανατροφοδότησαν με δύναμη και είναι πολλές οι στιγμές που με έκαναν να πιστέψω ξανά στον άνθρωπο. Κάθε ιστορία ενός ανθρώπου που μάχεται με τον καρκίνο ή ενός ανθρώπου που στέκεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που νοσεί, είναι καθημερινό μάθημα ζωής για μένα. Συγκινητική είναι επίσης η ανάγκη των ανθρώπων να προσφέρουν όπου χρειαστεί και αυτό το κρατάω σαν φυλακτό.

See Also

Ως υποψήφια Ευρωβουλευτής ποια είναι η υπόσχεση που θα δώσετε στους ψηφοφόρους σας. Γιατί να επιλέξουν εσάς;
Δε θέλω να υπόσχομαι, θέλω να πράττω. Θέλω να μαθαίνω, να ακούω, να γίνομαι κοινωνός ζητημάτων τα οποία χρήζουν ενασχόλησης των υπευθύνων ή απλών ανθρώπων σαν εμάς και να βάζω τα δυνατά μου ώστε να δίνουμε λύσεις. Μικρές, μεγάλες, προσωρινές, μια μικρή βοήθεια, αλλά να μην πούμε ποτέ μέσα μας ότι δεν κάναμε κάτι. Η φιλοσοφία μου είναι πως πρέπει να δούμε την πολιτική ως «αιτία καλού» και έτσι σκοπεύω να πορευτώ στη διαδρομή η οποία ξεκίνησε με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών της ΝΔ. Ζητώ από τους συμπολίτες μου κάτι απλό: Να επιλέξουν σε αυτές τις εκλογές ανθρώπους που τους μοιάζουν, ανθρώπους που αγωνίζονται και ξέρουν να μην σταματούν μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.