Now Reading
Τζένη  Σιάχου – Η πολυτάλαντη πολιτεύτρια, επιχειρηματίας κι εκπαιδευτικόςΤζένη  Σιάχου –

Τζένη  Σιάχου – Η πολυτάλαντη πολιτεύτρια, επιχειρηματίας κι εκπαιδευτικόςΤζένη  Σιάχου –

Η Τζένη  Σιάχου δραστηριοποιείται επιτυχημένα στην γενέτειρά της τη Λακωνία. Η Μονεμβάσια και οι Μολάοι, τόποι των παιδικών της χρόνων είναι ο μυστικός της παράδεισος και πάντα βρίσκει την ευκαιρία να μιλάει γι’ αυτούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δυναμική επιχειρηματίας, μητέρα δύο αξιόλογων παιδιών, του Γιάννη Αναστόπουλου που ζει και εργάζεται στο Λος  Άντζελες ως Machine Learning Engineer και της Ευανθίας που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο Media Planning Manager. Υποστηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα χωρίς ποτέ να σταθεί εμπόδιο ο τόπος διαμονής. Η πλέον μακρόχρονη  Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων, Αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων, Μέλος του Συλλόγου Γυναικών «Οι Μονεμβασιώτισσες». Μεγάλωσε σε ένα υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον.  Έδωσε την μάχη των κοινοβουλευτικών και περιφερειακών εκλογών με τη Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει να εξελίσσεται και να επηρεάζει με θετική ενέργεια τους συμπολίτες της αλλά και όποιον τη γνωρίζει.

Nα ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας με την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Πόσο έχει προωθηθεί στην Λακωνία και πόσο υποστηρίζεται;

Στη Λακωνία έχουμε αξιόλογες γυναίκες επιχειρηματίες τόσο στο εμπόριο όσο και σε άλλους τομείς όπως ο τουρισμός και η μεταποίηση. Παραμένει βέβαια ανδροκρατούμενος χώρος κατ’ αναλογία ανδρών και γυναικών επιχειρηματιών. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα υποστηρίζεται μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα από τα οποία αρκετές γυναίκες διεκδικούν χρηματοδοτήσεις κυρίως σε κλάδους όπως τον εμπορικό και τον βιοτεχνικό, με έμφαση τα παραδοσιακά προϊόντα.

Ποια είναι η προσωπική σας εμπειρία μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση;

Παρότι είχα σπουδάσει εκπαιδευτικός στο ΕΚΠΑ, αποφάσισα να αναλάβω την εμπορική μας οικογενειακή επιχείρηση COSMO Fashion στους Μολάους η οποία έχει ιστορία 70 χρόνων. Η απόφασή μου συνδυάστηκε με σπουδές στο Μάρκετινγκ και στη Διαφήμιση προκειμένου να αναλάβω την επιχείρηση και να την εξελίξω. Το εμπόριο στον χώρο της ένδυσης κρατά το ενδιαφέρον μου διότι υπάρχει μια διαρκής ανανέωση, αισθητική και νέες τάσεις που μου αρέσει να παρακολουθώ. Παράλληλα δραστηριοποιούμαι και στον τουρισμό δημιουργώντας τα COSMO Luxury Rooms στη Μονεμβασιά.

Τώρα κάνετε MBA στα χρηματοοικονομικά.

Ναι. Παρακολουθώ το Μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Διοίκηση και στο Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό για Στελέχη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα/ Executive MBA in Financial Planning. Θα έλεγα ότι δεν θέλω αλλά και δεν μπορώ να σταματήσω να μαθαίνω και να εξελίσσομαι. Οι προκλήσεις στη σύγχρονη Ελλάδα η οποία έχει ενισχύσει την εξωστρέφεια της δημιουργώντας μια δυναμική ανάπτυξη, είναι πολλές. Μιλάω Αγγλικά και μελετώ  ξένες γλώσσες γιατί αγαπώ την επικοινωνία με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να σταματάμε ποτέ να αναζητούμε το καινούριο και να μαθαίνουμε.

Είστε ενεργή πολίτης και συμμετείχατε στις Κοινοβουλευτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Παράλληλα με τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες αποφάσισα να συμμετέχω στις Βουλευτικές Εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στις Περιφερειακές Εκλογές με τον εκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό. Άλλη μια πρόκληση. Για μένα, το να προσφέρεις με τις γνώσεις και την εμπειρία σου συλλογικά, είναι καθήκον. Η συμμετοχή μου στις εκλογές είχε αυτό τον σκοπό. Βγήκα πρώτη στην πόλη μου και αυτό ήταν μεγάλη ικανοποίηση. Οι συμπολίτες μου αναγνώρισαν αυτά που είχα να δώσω και το έδειξαν με το παραπάνω με την εμπιστοσύνη τους στην υποψηφιότητα μου. Έχουμε μέλλον μπροστά μας για να κάνουμε πολλά ακόμη.

Μονεμβάσια! Αν σας ζητούσα να βάλετε ένα τίτλο ποιος θα ήταν και γιατί;

See Also

Ο βράχος της Μονεμβασίας είναι γνωστός σαν το Γιβραλτάρ της Ανατολής. Αυτόν τον τίτλο θα κρατούσα. Η περιοχή μας είναι εύφορη, καταπράσινη, με εξαιρετικό ήπιο κλίμα. Βρέχεται από τον Λακωνικό κόλπο και ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει υπέροχες βραβευμένες παραλίες με ζεστά, καταγάλανα νερά. Εδώ όμως βρίσκονται και οι απολήξεις των διάσημων οροσειρών του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα. Ένα υπέροχο, πολυποίκιλο τοπίο, με πολλές δυνατότητες για δράσεις κι εναλλακτικό τουρισμό. Παράγουμε εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, έχουμε μια ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία, μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μνημεία, τοπόσημα και αρχαιολογικούς χώρους. Ένας παράδεισος που δεν βαριέσαι ποτέ.

Τι θα συμβουλεύατε έναν επισκέπτη που έρχεται για πρώτη φορά;

Ο επισκέπτης στη Μονεμβασιά μπορεί να απολαύσει μία διαφορετική εμπειρία διακοπών καθώς αποτελεί το μοναδικό κάστρο που κατοικείται στη χώρα μας. Μπορεί να ανακαλύψει τα καλντερίμια και την απίστευτη θέα στο Μυρτώο πέλαγος. Επίσης, μπορεί να ανακαλύψει μοναδικές ομορφιές σε κοντινές αποστάσεις όπως το Σπήλαιο της Καστανιάς καθώς και το μοναδικό Φιορδ της Ελλάδας τον παραθαλάσσιο Γέρακα. Μοναδικής ομορφιάς είναι και το φαράγγι του Λάρνακα στους γραφικούς Μολάους.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.