Now Reading
Άννα Αγγελοπούλου: «Τέχνη για μένα είναι η αναζήτηση του ωραίου»

Άννα Αγγελοπούλου: «Τέχνη για μένα είναι η αναζήτηση του ωραίου»

Η Άννα Αγγελοπούλου είναι ένα κράμα ταλέντου, συνθετικής αντίληψης, αισθητικής, γνώσης και εμπειρίας στο να μεταποιεί και να ανανεώνει έπιπλα, πότε αλλάζοντας το χρώμα τους, το ύφασμα, αλλά και εικαστικά επεμβαίνοντας με τα πινέλα της. Έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ότι πιάνει στα χέρια της. Τα παλαιά αγαπημένα έπιπλα και φωτιστικά ξαναβρίσκουν την χαμένη τους δόξα, τους δίνει μια καινούργια νεότητα και χτίζει γέφυρες αρμονίας ανάμεσα στο παλαιό και το καινούριο. Γυναίκα με απέραντη θετική ενέργεια και αισιοδοξία, δοτική, λατρεύει τα ζώα και τα προστατεύει με κάθε τρόπο. Οι τρεις γάτες της, ο Μάρκο, η Εβίτα και η Καρολίνα είναι μέλη της οικογένειας. «Τα ζώα σου δίνουν την αγάπη τους και περιμένουν ελάχιστα από σένα, η σχέση μαζί τους μου βγάζει τον καλύτερο μου εαυτό» εξηγεί. Απόφοιτος της Γαλλικής Σχολής Jeanne D΄Arc του Πειραιά, μεγάλωσε σε μια αστική οικογένεια.

«Από παιδί, από τον τρόπο που μεγάλωσα έχω μάθει να εκτιμώ την ποιότητα και την αρμονία στο χώρο. Έτσι και στη δουλειά μου δίνω βαρύτητα στην ποιότητα και αυτό μου δίνει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση» μας αφηγείται. Τη ρωτάω γιατί αγαπάμε τα αντικείμενα που έχουν «παρελθόν». Εκείνη με τον αυθορμητισμό που την διακρίνει απαντά: «Μα είναι οι ιστορίες και οι αναμνήσεις που κρύβουν αυτά που δίνουν αξία στα πράγματα. Πιστεύω ότι μέσα από αυτήν τη δουλειά δίνουμε μια δεύτερη ζωή στα αντικείμενα. Θέλουν αγάπη για να τα καταλάβεις. Είναι Τέχνη αυτό που προσφέρω στους πελάτες μου, και Τέχνη είναι η αναζήτηση του ωραίου. Μπορεί το έπιπλο να θάμπωσε από τον χρόνο ή να μην ταιριάζει με το εξελισσόμενο γούστο του ιδιοκτήτη του. Το έργο μου είναι να αποκαταστήσω τη “χαμένη δόξα” των αντικειμένων και να συνθέσω μια νέα αισθητική στο χώρο. Πολλοί πελάτες ενδιαφέρονται να μάθουν πώς η αποκατάσταση επίπλων μπορεί να μεταμορφώσει τα έπιπλα που έχουν ήδη. Ιδίως όταν πρόκειται για εξειδικευμένα φινιρίσματα επίπλων, συμπεριλαμβανομένης της βαφής, της πατίνας ή της επιχρύσωσης. Μας εμπιστεύονται ιδιώτες που εκτιμούν την τεχνογνωσία και την προσοχή στη λεπτομέρεια που προσφέρουμε σε κάθε έργο αποκατάστασης επίπλων, μεγάλο ή μικρό. Την τελική εικόνα των πραγμάτων την έχω ήδη στο μυαλό μου, από τη στιγμή που πρωτοαντικρίζω ένα έπιπλο, ένα χώρο. Αμέσως μου γεννιέται η ιδέα πως θα μπορούσα να αλλάξω το κάθε τι, για να το αναδείξω, για να γίνει καλύτερο, πιο φρέσκο!»

Έχει παρακολουθήσει πως δουλεύουν οι δύο σημαντικότερες βιομηχανίες επίπλων στον κόσμο, η Grange και η Ferrand που βρίσκονται στη Γαλλία και έχει εκπαιδευτεί στη δημιουργία μοναδικών αντικείμενων. Τώρα ετοιμάζεται να πάει στην Ελβετία για να παρακολουθήσει ένα digital σεμινάριο τρισδιάστατης πραγματικότητας επίπλων. Αντλεί έμπνευση ταξιδεύοντας σε όλο στον κόσμο γνωρίζοντας νέους τόπους και διαφορετικές κουλτούρες. Βαθιά επηρεασμένη από την κουλτούρα και την αισθητική της Γαλλικής Ριβιέρας, ονειρεύεται κάποτε να μετοικήσει στο γραφικό Saint Paul De Vence, ένα από τα παλαιά χωριουδάκια της Μεσαιωνικής Γαλλίας κι εκεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της, σε ένα μέρος με πολύχρωμα αντικείμενα και πέτρινα σπίτια.

See Also

Το μότο της ζωής της:
«Κάνε αυτό που είναι να κάνεις, αλλά θα γίνει ότι είναι γραφτό να γίνει».

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.