Now Reading
Γιάννη Φυρίγος – Location Manager Ξένων Παραγωγών στην Ελλάδα

Γιάννη Φυρίγος – Location Manager Ξένων Παραγωγών στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι πλέον πρώτη στη λίστα, ως η χώρα που προτιμούν οι ξένες εταιρείες παραγωγής, για να γυρίσουν μια ταινία, μια σειρά ή ένα ριάλιτι. Για τους Έλληνες, εξωτικός προορισμός είναι ο Άγιος Δομίνικος ή οι Σεϋχέλλες. Για τους ξένους είναι η χώρα μας ένας παράδεισος με φυσικές ομορφιές, πολιτισμό και η κοιτίδα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και βρίσκουν άκρως γοητευτικό να ταξιδέψουν νοερά τους θεατές τους στη χώρα του ήλιου. Ο Γιάννης Φυρίγος είναι ο άνθρωπος-κλειδί για να ανοίξουν οι πόρτες και να υποδεχθούμε ξένες παραγωγές που θα κάνουν τη χώρα μας επιθυμητή στα πέρατα της γης. Ας τον γνωρίσουμε.

Γιάννη, πες μας για όλες αυτές τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Όντως τα τελευταία 5-6 χρόνια η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης για την πραγματοποίηση διεθνών κινηματογραφικών γυρισμάτων, εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς της, της ιστορίας της αλλά και του καλού προσφερόμενου service από τις εταιρείες παραγωγής και τα στελέχη τους αλλά και την υποστήριξη από την πολιτεία.

Τι αναζητάς ως Location Manager; Έχεις portfolio από περιοχές ή αυτό γίνεται μετά το brief της παραγωγής;

Υπάρχει πάντα ένα ενημερωμένο data base, με locations ανά περίπτωση, γιατί συνήθως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για την προετοιμασία, όλα γίνονται πολύ γρήγορα και πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές, λόγω καιρικών συνθηκών. H επιτυχία είναι να έχεις πάντα τουλάχιστον ένα πλάνο B, ίσως και πλάνο C.

Τι ταλέντα απαιτούνται για τη δουλειά σας;

Καλή γνώση της νομοθεσίας, αναφορικά με την αδειοδότηση και τις διαδικασίες, που χρειάζεται για κάθε γύρισμα σε δημόσιους χώρους π.χ. αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν σε Δήμους, καλλιτεχνική άποψη και κουλτούρα αναφορικά με τις προτάσεις που αφορούν τα locations, καλές δημόσιες σχέσεις και επαφές με φορείς και υπηρεσίες.

Τι απολαμβάνεις περισσότερο;

«Το Wrap» του κάθε project! Δηλαδή το τέλος των γυρισμάτων όπου εκεί όταν σου χαμογελούν οι ξένοι συνάδελφοι, και σου εκφράζουν την ευχαρίστηση τους για το αποτέλεσμα, είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, για τους μήνες που προετοιμάζεις κάποιο Project. Χαίρομαι επίσης όταν ξεκινάει να παίζεται στο εξωτερικό και είναι στον αέρα, η ταινία ή η σειρά και σε ενημερώνουν για τα πολύ καλά αποτελέσματα τηλεθέασης.

Θεωρείσαι ένας από τους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες στον χώρο σου. Ποιες παραγωγές έχεις κάνει  στην Ελλάδα; Υπάρχουν  προτιμήσεις από την εταιρεία ή εσείς επηρεάζετε το location;

Έχω κάνει 4 συνεχόμενες χρονιές το Bachelorette για την Warner Bros με έδρα την Γερμανία για το  Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι RTL όπου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς και το Adam & Eve, την Αμερικανική ταινία «Bellow the deck», πρόσφατα μια ταινία για τον Αμερικανικό κινηματογράφο το «Uncovering love in Kefalonia» και φυσικά το GNTM για την Γερμανική Τηλεόραση, με την Heidi Klum, Jean Paul Gaultier και την Kylie Minogue. Μετά από σειρά ετών συνεργασίας, με κάποιους κορυφαίους σκηνοθέτες -παραγωγούς, υπάρχει μια εμπιστοσύνη γιατί γνωρίζω τι ζητάνε και τι θέλει ο πελάτης. Έχουμε δημιουργήσει μια κοινή διάλεκτο επικοινωνίας, με απώτερο αποτέλεσμα την ιδανικότερη δυνατόν πρόταση.

See Also

Τα reality παραμένουν trendy ή θα αλλάξει αυτό;

Αποτελούν την καθημερινή χαλάρωση – ξεκούραση των ακροατών μετά την δουλειά τους και επειδή δεν είναι «στημένα» δηλαδή συνήθως γυρίζονται σε εξωτερικούς χώρους και ο τηλεθεατής μέσω της εικόνας και του ήχου ταξιδεύει νοερά στη χώρα μας. Μαθαίνει για τον τόπο, την ιστορία τον Πολιτισμό μας και γίνεται πρέσβης της πατρίδας μας. Υπάρχουν μεγάλα οικονομικά οφέλη για την πατρίδα μας εάν υπολογίσει κανείς ότι μεσοσταθμικά τα γυρίσματα διαρκούν 6 εβδομάδες, το κάθε ξένο συνεργείο αποτελείται από 100 άτομα περίπου συν το Ελληνικό προσωπικό, νοικιάζονται καταλύματα για την διαμονή, γίνονται συνεργασίες με εταιρίες φύλαξης, ενοικίασης οχημάτων, catering, ενοικιάζονται βίλλες, πληρώνονται παράβολα σε δημόσιους φορείς κτλ.

Τι να περιμένουμε μέσα στη χρονιά που διανύουμε;

Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω πολλά στην παρούσα φάση λόγω δέσμευσης εμπιστευτικότητας αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου θα πραγματοποιήσουμε αρκετά κινηματογραφικά γυρίσματα για μεγάλες εταιρίες και τηλεοπτικά κανάλια της Γερμανίας και της Αμερικής. Σίγουρο είναι ότι θα επανέλθουμε και για άλλη μια συνεχόμενη χρονιά στην Κεφαλονιά!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.