Now Reading
Ανίχνευση, Μείωση και Διαχείριση του Στρες που σχετίζεται με Αυτοάνοσα, Χρόνια και Εκφυλιστικά Νοσήματα με την Κβαντική Ιατρική Βιοανάδραση

Ανίχνευση, Μείωση και Διαχείριση του Στρες που σχετίζεται με Αυτοάνοσα, Χρόνια και Εκφυλιστικά Νοσήματα με την Κβαντική Ιατρική Βιοανάδραση

View Gallery

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, τα αυτοάνοσα νοσήματα εκτιμάται ότι επηρεάζουν πάνω από 20 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 100 αναγνωρισμένα αυτοάνοσα νοσήματα και τα περιστατικά τους αυξάνονται συνεχώς.

Παραδοσιακά η συμβατική δυτική ιατρική ήταν η μόνη επιστημονική ιατρική και η μοναδική λύση στη διαχείριση των αυτοάνοσων νοσημάτων και των ασθενειών. Το σημερινό ιατρικό σύστημα βασίζεται σε ένα υλιστικό μοντέλο που ενσωματώνει τη Νευτώνεια φυσική, τη χημεία και τη φυσική (σε επίπεδο στοιχειωδών σωματιδίων) ανατομία και φυσιολογία. Ωστόσο, μέσα από την έρευνα και τις παρατηρήσεις της συμπεριφοράς των σωματιδίων και των κυμάτων σε υποατομικό επίπεδο, η επιστήμη έχει εξελιχθεί και έχει ενσωματώσει την αντίληψη της κοινωνίας μας σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της πνευματικότητας, της συνείδησης και του τρόπου με τον οποίο συνδέονται ο νους, το σώμα και η ψυχή.

Στους πρωτοπόρους του νέου ιατρικού προτύπου είναι ο Dr. Paul Drouin, Καναδός ιατρός, καθηγητής Κβαντικής Ιατρικής, ιδρυτής και πρόεδρος του IQUIM (Διεθνές Κβαντικό Πανεπιστήμιο Ολοκληρωτικής Ιατρικής), ο οποίος έγραψε το βιβλίο ” Creative Integrative Medicine: A Medical Doctor’s Journey Toward a New Vision of Healthcare” στο οποίο εξηγεί πως το κόστος ενός ελλιπούς μοντέλου κατανόησης της ασθένειας στην ιατρική έχει τεράστιες συνέπειες στη διαχείριση των χρόνιων και ψυχοσωματικών ασθενειών και πώς Κβαντική Ιατρική Βιοανάδραση μπορούν να αντιμετωπίσει τις αιτίες των συμπτωμάτων και να προσφέρει λύσεις στη σημερινή κρίση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Επίσης ο Κβαντικός Φυσικός, Dr. Amit Goswami. Ph.D., στο βιβλίο του “The Quantum Doctor, A Physicist’s Guide to Health and Healing” και ο ιατρός Dr. Deepak Chopra, M.D. στο βιβλίο του “Quantum Healing” αγκαλιάζουν ένα νέο παράδειγμα θεραπείας μέσω μιας βαθύτερης κατανόησης των θεμάτων υγείας που περιγράφονται από την Κβαντική Φυσική.

Η νέα βάση θεραπείας εστιάζει την προσοχή της στον παράγοντα του στρες στην υγεία. Οι τρέχουσες ιατρικές έρευνες αναφέρουν ότι το 95% όλων των ασθενειών και των παθήσεων προκαλούνται από το στρες. Οι ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη, έχει διαπιστωθεί ότι συνδέονται με πολλές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, οι γαστρεντερικές διαταραχές, η παχυσαρκία. Σύμφωνα με την έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, από τον Mοριακό Bιολόγο, Dr. Bruce Lipton, το στρες είναι η αιτία τουλάχιστον του 95% όλων των ασθενειών και των παθήσεων. Ο ίδιος εξηγεί ότι αυτό που θεωρούμε ως γενετική ή οικογενειακή προδιάθεση για μια συγκεκριμένη ασθένεια ή πρόβλημα υγείας δημιουργήθηκε αρχικά από μια στρεσογόνο κατάσταση ή ένα γεγονός κάπου στο γενεαλογικό δέντρο του ατόμου. Η γενετική βλάβη είναι αποτέλεσμα του στρες σε κυτταρικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες από τις προκλήσεις για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένων όλων των ασθενειών και των παθήσεων, προκαλούνται από το στρες. Πάνω από το 90% των ασθενειών σχετίζεται με το πώς αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον μας και όσον αφορά τον προγραμματισμό που αποκτήσαμε τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής μας. Ο προγραμματισμός που λάβαμε σχετίζεται με τις σκέψεις που ελέγχονται κυρίως από το υποσυνείδητό το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί από την παιδική ηλικία και δεν είναι εφικτό να αλλάξει απλά και μόνο με τη σκέψη.

See Also

Ο τρόπος για να γίνει επαναπρογραμματισμός είναι μέσω της εξάλειψης των υποσυνείδητων αυτό-σαμποταριστικών συμπεριφορών, που επηρέασαν την αντίληψή κατά τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής. Μέσω της Κβαντικής Ιατρικής Βιοανάδρασης ο νους και το σώμα μπορούν να εκπαιδευτούν στο NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό) που ονομάζεται “Ασυνείδητη Αντιδραστικότητα”.

Η Κβαντική Ιατρική Βιοανάδραση επανεκπαιδεύει τον νου και το σώμα και δίνει απαντήσεις για τις αιτίες των συμπτωμάτων, θέτοντας τους ανθρώπους ικανούς να έχουν ενεργή συμμετοχή στην θεραπεία τους αλλά και να δίνουν αξία στην πρόληψη.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.