Now Reading
Τζέιμς Τσάρλς – Ο αγαπημένος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων των πλουσίων και διασήμων

Τζέιμς Τσάρλς – Ο αγαπημένος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων των πλουσίων και διασήμων

Ο Τζέιμς Τσάρλς, σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, είναι μια δημιουργική δύναμη προορισμένη για να σχεδιάζει το μεγαλειώδες. Με ρίζες από την Αγγλία και την Καλιφόρνια, μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ του Λος Άντζελες και της Αθήνας, δύο πόλεων με έντονους ρυθμούς. Γνωστός για τις συνεργασίες του με διάσημους σταρ όπως η Τίνα Τέρνερ, ο Αντρέ Αγκάσι και ο Σον Κόνερι, έχει δώσει νέα πνοή στο Ritz Carlton, Nobu Matsuhisa και πολλούς άλλους εμβληματικούς χώρους. Ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι, κάνοντας πρακτική στο υψηλού κύρους γραφείο της Roche Bobois στο Λονδίνο και το Παρίσι, και η καριέρα του εκτοξεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το γραφείο του, DESANI Architecture & Interiors, στη Βουλιαγμένη, εξυπηρετεί πελάτες από το Μαϊάμι μέχρι το Λος Άντζελες, την Αθήνα, πρόσφατα τα ελληνικά νησιά, το Ντουμπάι και όλο τον κόσμο.

Η αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων του Τζέιμς, διέπεται από εξαιρετικό γούστο, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Αντλώντας έμπνευση από πολλές πηγές, υιοθετεί καινοτόμες τεχνολογίες και βιωσιμότητα στα έργα του. Σήμερα, κατατάσσεται στους πρωτοπόρους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων του κόσμου, συνεχίζοντας να διευρύνει τα όρια της δημιουργικότητας και του στιλ.

Ας εμβαθύνουμε στο εκπληκτικό του ταξίδι.

Συνέντευξη: Φωτεινή Ανδρουλάκη
Αρχιτέκτονας: A. Gagliano
Φωτογράφος: Παναγιώτης Βουμβάκης
Desani Architecture & Interior Design: desani.co.uk – [email protected]

Έχετε συνεργαστεί με πολλούς διάσημους πελάτες και έχετε ολοκληρώσει έργα σε όλο τον κόσμο. Θα μπορούσατε να μοιραστείτε ένα ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε;
Το πιο αξιομνημόνευτο έργο μου, αν και όχι το μεγαλύτερο, ήταν η συνεργασία μου με την Τίνα Τέρνερ στο εκπληκτικό σπίτι της, στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Ήταν πραγματική χαρά, να συνεργαστώ μαζί της. Ωστόσο, η πρόκληση που αντιμετώπισα ήταν ότι τμήμα του σπιτιού είχε ήδη σχεδιαστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο και ήταν όμορφα φτιαγμένο. Χαίρομαι που λέω ότι ολοκλήρωσα το έργο με την απόλυτη ικανοποίησή της!

Ποιο είναι το σημαντικότερο έργο σας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;
Υπάρχουν αρκετά, ωστόσο το κύρος, να σχεδιάζεις για τον Πρόεδρο του Ριτζ Κάρλτον και τον νέο πύργο τους στην Λεωφόρο Michigan στο Σικάγο είναι κάτι το ξεχωριστό!

Ποιο είναι το μεγάλο έργο σας αυτή την περίοδο;
Αυτή τη στιγμή, σχεδιάζουμε για τη YPO Holdings, ένα διεθνή κατασκευαστή στο νησί της Πάρου. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι καθώς εργαζόμαστε παράλληλα σε δύο εντυπωσιακές βίλες που βρίσκονται υπό κατασκευή και είναι πραγματικά κοσμήματα, σε εξαιρετικές τοποθεσίες και ηλιοβασιλέματα στο νησί. Με τα νέα τους έργα που είναι επίσης στα σκαριά, αυτή είναι μια ιδανική στιγμή για να σχεδιάζουμε για έναν τόσο εδραιωμένο κατασκευαστή.

Τι σας έχει επηρεάσει περισσότερο σχεδιαστικά;
Αρχικά, οι όμορφες γραμμές και η ποιότητα των κλασικών αυτοκινήτων. Η συνολική προσοχή στη λεπτομέρεια και η ποιότητα των υλικών τους. Στα μετέπειτα χρόνια, μελετώντας τα σχέδια του Frank Lloyd Wright, περνώντας χρόνο στο Talisman West, το καταφύγιο του στη δυτική ακτή. Στο δημιουργικό κόσμο, επηρεάζεσαι συνεχώς, πράγμα που προσθέτει επίπεδα στο σχεδιαστικό λεξιλόγιό σου.

Ακολουθείτε τις αρχές σχεδιασμού ακόμα και όταν ο πελάτης έχει αντίθετες προτιμήσεις;
Είναι πάντα σημαντικό να θυμόμαστε ότι είμαστε οι θεματοφύλακες των επιθυμιών των πελατών μας, επομένως να δίνουμε προσοχή στο αρχιτεκτονικό brief. Ωστόσο, πρέπει επίσης να εμπλουτίζουμε τα σχέδιά τους με την εμπειρία μας και να αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο ζωής τους, σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

H βιωσιμότητα και η καινοτόμα τεχνολογία φαίνεται να είναι κεντρικά στοιχεία της φιλοσοφίας σχεδίασής σας. Πιστεύετε ότι αυτή είναι η πιο σημαντική εξέλιξη στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων γενικότερα;
Η τεχνολογία ήταν πάντα σημαντική για το σχεδιασμό, από τις προηγμένες εξελίξεις στον φωτισμό μέχρι τα νέα υφάσματα που απωθούν λεκέδες. Η βιωσιμότητα έχει γίνει σημείο εστίασης τα τελευταία χρόνια. Το ξύλο είναι ένα φανταστικό υλικό και έχει πολλές εφαρμογές. Σε πρόσφατο έργο, σε βίλα στο νησί της Μυκόνου, χρησιμοποιήσαμε εκτεταμένα το ξύλο με εξαιρετικά αποτελέσματα.

See Also

Είχες κάποιες εκπλήξεις στην καριέρα σου;
Ναι, όταν πριν από μερικά χρόνια προσκλήθηκα να συμμετάσχω σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Αυτό με οδήγησε στο να εμφανίζομαι σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές για σχεδόν δεκαπέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας εκπομπής σχεδιασμού στο τηλεοπτικό δίκτυο HGTV των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ποιο είναι το πιο άσχημο θέαμα στην Ελλάδα ή αλλού;
Πριν από καιρό έλαβα πρόσκληση για τα εγκαίνια του ξενοδοχείου MGM Grand. Τότε είχα σχολιάσει ότι κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε τίποτα “μεγάλο” σε αυτό. Στη συνέχεια, το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού επανασχεδιάστηκε σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Είμαι βέβαιος ότι οι δηλώσεις μου ήταν μόνο μία από πολλές.

Tο γραφείο σας, DESANI Architecture & Interiors, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα έργων, κατοικιών και επιχειρήσεων. Πως ξεχωρίζει η DESANI Architecture & Interiors από άλλα γραφεία;
Είμαστε ένα “μπουτίκ” στούντιο σχεδίασης που δίνει τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια. Αναλαμβάνουμε ένα μεγάλο έργο, τη φορά. Λόγω αυτής της προσέγγισης, έχουμε το προνόμιο να συνεργαζόμαστε με μάρκες όπως η Chanel, η Jessica McClintock και η Boeing, για να αναφέρουμε κάποιες, καθώς και σε αρχιτεκτονικά έργα με άλλους κορυφαίους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Μια απόδειξη αυτής της προσέγγισης είναι ότι τα τρία τελευταία μας έργα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.