Now Reading
His Majesty Evangelos Hassiotis, Chef Patissier

His Majesty Evangelos Hassiotis, Chef Patissier

«Αν κλείσω τα μάτια μου, νιώθω ότι ακριβώς αυτό είμαι. Ένας βασιλιάς που θέλει να προσφέρει γλυκές στιγμές στο βασίλειό του». Είναι ο Chef Patissier Ευάγγελος Χασιώτης που πρωτοστάτησε στην ιδέα ότι οι δημιουργίες ζαχαροπλαστικής πρέπει να προσαρμόζονται στην εποχή και τη μόδα. Όπως το μεταξωτό ύφασμα σε ένα φόρεμα κινείται αέρινα εκείνος βλέπει την κίνηση της σοκολάτας που ρέει, και η παλέτα των χρωμάτων γίνεται η δική του γλυκιά έμπνευση.

Ευάγγελε, έχεις ανοίξει ήδη ένα λατρεμένο μαγαζί στο Κολωνάκι. Τι να περιμένουμε στη συνέχεια;

Η αλήθεια είναι ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Νομίζω ότι έχω επανέλθει και έχω ξανά συστηθεί. Αυτή είναι μια νέα αρχή. Αυτό που θα σας αποκαλύψω είναι ότι θα κάνουμε πράγματα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

Στο Μονακό;

Εσύ το λες (χαμογελάει).

Πως ξεφεύγεις από τις νόρμες για να βάλεις το δικό σου αποτύπωμα στη ζαχαροπλαστική;

Τα τελευταία πέντε χρόνια εμπνέομαι από το χώρο της μόδας και από συγκεκριμένους σχεδιαστές οι οποίοι δημιουργούν καμβάδες, υφάσματα, κινούμενα χρώματα όπως ρέει μια σοκολάτα… Συνδυάζω τον χώρο της μόδας με τις εικόνες, την παλέτα από τα υλικά ζαχαροπλαστικής, την παλέτα από τις γεύσεις και τις αποχρώσεις από τις σοκολάτες.

Άρα υπάρχουν trends και στα γλυκά;

Φυσικά. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος εμπνέομαι, δημιουργώ και έχω δημιουργήσει ήδη τρεις καμπάνιες σοκολάτας οι οποίες ήταν εμπνευσμένες από τη μόδα.

Τελικά οι γυναίκες αγαπούν τα γλυκά;

Tολμώ να πω με μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στο γυναικείο φύλο και όχι μόνο γιατί και πολλοί άντρες απολαμβάνουν τα γλυκά μου, ότι ναι! Χαίρομαι πολύ και το απολαμβάνω όταν κάνουν ένα διάλειμμα από τη σιλουέτα τους και απολαμβάνουν ένα σοκολατάκι μου ή ένα «red velvet» μου.

Πως προσεγγίζεις στην τροποποίηση των γλυκών όταν υπάρχουν διατροφικοί περιορισμοί;

Με πολύ σοβαρότητα από εμένα προς τον άνθρωπο που έχει διατροφική ιδιαιτερότητα. Έχω δημιουργήσει την καμπάνια γλυκών χωρίς γλουτένη. Έχω δημιουργήσει γλυκά για ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να είναι πιο healthy αλλά και πιο προσεκτικοί όσον αφορά τη σιλουέτα τους και κάνουν ένα «γλυκό» διάλειμμα.

Ποιο είναι το δικό σου signature dish;

See Also

Το «red velvet» μου με φυτική σαντιγί, με πουρέ φράουλας αντί για ζάχαρη, φρουκτόζη από τον πουρέ φράουλας, και πουρέ παντζάρι, σ’ ένα σύννεφο από γεύσεις οι οποίες ναι! έγιναν χαρακτηριστικές.

Αν μπορείς να κάνεις ένα projection στο μέλλον πως θα ήθελες να σε θυμούνται;

Με θεωρώ ευλογημένο άνθρωπο, διότι το πρωί που σηκώνομαι και έρχομαι στο μαγαζί μου έχω αυτό το συναίσθημα να καλημερίζω τον κόσμο. Να βλέπω στα μάτια τους ότι σερβίρω γλυκές στιγμές. Γιατί δεν είναι το προϊόν, είναι οι στιγμές που προσφέρουμε. Είναι το ταξίδι της γεύσης που δίνουμε. Αυτό μας ενώνει και χαίρομαι πολύ γιατί ήδη εισπράττω αυτό το συναίσθημα. Ευχαριστώ το Θεό και θα τον παρακαλώ να συνεχίσω και να μείνει η υστεροφημία του ανθρώπου που σερβίρει γλυκές στιγμές. Αυτό θεωρώ ευλογία. Αυτό μένει. Οι γεύσεις έρχονται και παρέρχονται. Ποιος είναι αυτός όμως που θα αμφισβητήσει αυτό το συναίσθημα;

Έχεις σκοπό κάποια στιγμή να γράψεις ένα βιβλίο με συνταγές σου;

Είναι γεγονός. Για πρώτη φορά δημοσίως λέω, ότι ήδη είναι έτοιμο το πρώτο μου ημερολόγιο, το πρώτο coffee table βιβλίο το οποίο έχει να κάνει με τις γυναίκες και τη σοκολάτα. Είμαι τυχερός και ευλογημένος διότι έχω φωτογραφίσει εννέα σπουδαίες Ελληνίδες γυναίκες και έναν άνδρα. Το πρώτο μου βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Πολεμικό Μουσείο και μέρος των εσόδων θα δοθούν στο φιλανθρωπικό σκοπό του Lifeline. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω όσον αφορά τον κόσμο και τις γυναίκες που ήρθαν στον δρόμο μου και με εμπιστεύτηκαν και με άφησαν να εμπνευστώ από αυτές για να σερβίρω για πολλά χρόνια ακόμα γλυκές στιγμές.

His Majesty Ευάγγελος Χασιώτης. Ταυτίζεσαι με αυτό και πώς;

Αν κλείσω τα μάτια μου, νιώθω ότι ακριβώς αυτό είμαι. Ένας βασιλιάς που θέλει να προσφέρει γλυκές στιγμές στο βασίλειό του.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.