Now Reading
Έκθεση “Art D’Égypte” FOREVER IS NOW .03 – στις Πυραμίδες της Γκίζας – 26 Οκτωβρίου – 18 Νοεμβρίου 2023

Έκθεση “Art D’Égypte” FOREVER IS NOW .03 – στις Πυραμίδες της Γκίζας – 26 Οκτωβρίου – 18 Νοεμβρίου 2023

Με τη συμμετοχή 14 διεθνών καλλιτεχνών από 10 χώρες εγκαινιάστηκε η τρίτη έκθεση «Forever Is Now» από την Art d’ Egypte στην περιοχή των Πυραμίδων της Γκίζας και του γύρω οροπεδίου.

Η πρόεδρος του Art d’ Egypte Nadine Abdel Ghaffar λέει: Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ των καλλιτεχνών και προβάλλει τη θέση της ανθρώπινης δημιουργικότητας στην καρδιά της ιστορίας και του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού.

Η έκθεση διοργανώνεται και επιμελείται από το «CulturVator – Art D’Egypte» υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, Εξωτερικών, Πολιτισμού και της Αιγυπτιακής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Συγκεντρώνει 14 καλλιτέχνες από 10 χώρες που με φόντο ένα από τα πιο εμβληματικά ιστορικά ορόσημα, τις Πυραμίδες, παρουσιάζουν σύγχρονα έργα που συνδυάζουν το παρόν με το παρελθόν, ενώ απηχούν την ιστορία, τη γη, το περιβάλλον και την ανθρωπότητα.

Ανάμεσα στους εικαστικούς  συμπεριλαμβάνονται και οι δυο Έλληνες, Κώστας Βαρώτσος και Διονύσιος,  η Αμερικάνα Carole Feuerman που πέρσι έλαβε lifetime achievement award στην Ελλάδα και τα έργα της παρουσιάζονται στο Park Avenue της Νέας Υόρκης, δυο Γάλλοι, ο JR-που προσφάτως έκανε το installation στο Palais Garnier- και συμμετέχει με το έργο «From the Inside Out» καθώς και ο Stéphan Breuer που συμμετέχει με  το “Temple •I•” , ένα έργο τεχνητής νοημοσύνης, ο Rashid Al Khalifa από το Μπαχρέιν με  το «Timeless Reality», ο Βέλγος Arne Quinze με το “The Gateway of Light,” ο Βραζιλιάνος Arthur Lescher με το «The Observatory” , η Azza Al-Qubaisi από τα Εμιράτα με το «Treasures», η Δανή Sabine Marcelis με το έργο «Ra». Απο την Σαουδική Αραβία συμμετέχει ο Rashed Al Shashai με το «The Transparent Pyramid», από την Αίγυπτο ο Mohamed Banawy με το «As Above, As Below», από την Αργεντινή η Pilar Zeta με το έργο «Mirror Gate» κατασκευασμένο με αιγυπτιακά μάρμαρα, όπως επίσης και ο αιγυπτιακής καταγωγής βρετανός Sam Shendi με το «The Phantom Temple».

Προλογίζοντας εμμέσως το 2024 ως έτος τουρισμού και πολιτισμού για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, για πρώτη φορά επιλέχθηκε φέτος από το Art d’ Egypte ως Ελληνίδα Ambassador της έκθεσης Forever is Now η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος και Πρόεδρος της πολιτιστικής ελληνογαλλικής κίνησης Le soleil Foundation, κυρία  Άντα Ηλιοπούλου καθώς και οι δυο Έλληνες εικαστικοί που παρουσίασαν τα έργα τους μπροστά από τις Πυραμίδες.

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εικαστικούς, ο Κώστας Βαρώτσος άνοιξε τις ελληνικές συμμετοχές με το έργο Ορίζοντες-Horizons. 

Το Horizons είναι ένα πολυδιάστατο έργο που εστιάζει στη σχέση του ποταμού Νείλου με το οροπέδιο της Γκίζας, τονίζοντας τη σημασία του για τον κόσμο. Ο Κώστας Βαρώτσος διευκρινίζει: «Αυτός ο νέος ορίζοντας ορίζεται μέσα από οκτώ κύκλους στους οποίους περιστρέφεται ο κόσμος. Ο ουράνιος θόλος και ο κύκλος της ζωής που εκφράζονται μέσω του γεωμετρικού σχήματος του κύκλου είναι έννοιες που σχετίζονται με τη μηχανική των πυραμίδων και την ιστορία τους. Η σημασία του καλλιτεχνικού έργου είναι να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ όλων των φυσικών στοιχείων της γύρω περιοχής. Για μένα ο ορίζοντας ήταν πάντα μια πρόβλεψη του μέλλοντος, προς κάτι που έρχεται, καθορίζοντας την έννοια του ορίζοντα στο χώρο, αλλά ταυτόχρονα τον καθορισμό της θέσης απέναντι στη ζωή». Το έργο ενώνεται νοητά με τους Έλληνες της Αιγύπτου και τον ορίζοντα για ένα πιο ανοιχτό αύριο για όλο τον κόσμο.

Έργα του Κώστα Βαρώτσου  βρίσκονται ήδη στο Αλ Αλαμέιν προς τιμή των Ελλήνων πεσόντων καθώς και στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Το «Meditation on Light» είναι το έργο με το οποίο συμμετέχει ο Έλληνας καλλιτέχνης Διονύσιος. Για πρώτη φορά, μια διαλογιστική περφόρμανς εκτίθεται στο οροπέδιο της Γκίζας, ενισχύοντας τον χώρο και την αντίληψη του θεατή.

«Ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε μια κατάσταση Διαλογισμού, δημιουργώντας έναν χώρο για τον εαυτό μου και τον θεατή να προβληματιστούν και να διαλογιστούν με την έννοια του Φωτός».

Ο «Διαλογισμός στο Φως» αντιπροσωπεύει τον Απόλλωνα, θεό του φωτός που συνομιλεί με τον Ρά, θεό του ήλιου που δημιουργεί ένα συμβολικό χαλί στο έδαφος ακολουθώντας την τροχιά του ήλιου από το σούρουπο μέχρι την αυγή. Ο Διονύσιος χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει διαφορετικές επικλήσεις με θέμα το φως, δίνοντάς του οδηγίες για το πώς πρέπει να δημιουργηθεί το κομμάτι.

Η performance του καλλιτέχνη συνίστατο στο να έρχεται καθημερινά στην έρημο και να απλώνει φύλλα χρυσού σε ένα λινό χαλί τοποθετημένο στο έδαφος. Κάθε μέρα, έκανε την ίδια κίνηση για ώρες, για να επιστρέψει την επόμενη μέρα και να την βρεί σβισμένη απο τη φύση.

Μέσα από αυτή την επαναλαμβανόμενη κίνηση το έργο του είναι από μόνο του μια διαδικασία διαλογισμού, είναι βυθισμένο σε όλα τα φυσικά στοιχεία του χώρου, που επηρεάζει και τροποποιει αργά το έργο.

Με αυτή τη δράση ο Διονύσιος διατηρεί την ακεραιότητα του έργου του, ενώ αποδέχεται ότι το ίδιο αναπόφευκτα θα γίνει ένα με το τοπίο. Μόλις η έκθεση ανοιξε στο κοινό, ο καλλιτέχνης συνέχισε αυτή τη μακροχρόνια παράσταση, προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει, δίνοντάς τους φύλλα χρυσού και αφήνοντάς τους να τα απλώσουν οι ίδιοι στο χαλί.

Η εγκατάστασή του, ένας διαλογιστικός χώρος μας καλεί να οραματιστούμε το οροπέδιο της Γκίζας ως μια δυνατότητα να αφεθούμε και να συνδεθούμε με το άπειρο μέσω του φωτός. Ο «Διαλογισμός στο φως» έγινε ένα μέρος για ειρήνη, αντιπαραβάλλοντας την ευθραυστότητα του έργου με την αιωνιότητα των Πυραμίδων.

Από τότε που έφυγε ο Διονύσιος, το χαλί παραμένει στις Πυραμίδες και ο θεατής είναι ευπρόσδεκτος να το πατήσει, να καθίσει και να διαλογιστεί.

Τα έργα τέχνης του Forever is Now περιλαμβάνουν ένα υπερρεαλιστικό γλυπτό της καλλιτέχνιδας-Executive Ambassador του Le soleil foundation Carole Feuerman  με τίτλο “Egyptian Woman in the Form of the Goddess Hathor” που απεικονίζει σε σύγχρονη version την αρχαία αιγυπτιακή θεότητα της αγάπης και της γονιμότητας. Η γνωστή εικαστικός και μεγάλη φιλέλληνας βραβεύτηκε πέρσι στην Ελλάδα με lifetime achievement award.

Τα έργα, όμως, είναι πολλά και εντυπωσιακά 

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Stephan Breuer μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την παρουσίαση του έργου του «Temple •|•».

Το τριγωνικό σχήμα αντιπροσωπεύει γι’ αυτόν το μεγαλύτερο επίτευγμα στην κυριαρχία της τεχνολογίας την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου και μια μαρτυρία ανθρώπινης ιδιοφυΐας.

Ο Ναός •|• παρατείνει την κληρονομιά των πυραμίδων με το ανεστραμμένο χρυσό τρίγωνό του που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ανθρώπινη εξέλιξη. Αυτό που συνδέεται με την ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Το έργο του δεν είναι απλώς ένα φυσικό μνημείο που γιορτάζει έναν μόνο βασιλιά, όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα, αλλά θέλει να γιορτάσει κάθε άνθρωπο που έρχεται σε επαφή μαζί του. Το Temple •|• μεταφέρει ένα ισχυρό υλικό και πνευματικό μήνυμα, με στόχο τη διατήρηση των ψηφιακών αναμνήσεων. Είναι μια νέα οπτική έκφραση του Υψηλού.

Μπροστά από τις Πυραμίδες θα δείτε και τμήματα ενός λαβύρινθου του εικαστικού  Rashid Al Khalifa, που αναδύονται από τη γη σε διαφορετικές γωνίες, το καθένα στολισμένο με μοτίβα εμπνευσμένα από το βιβλίο “Tower of Babel” του Ιησουίτη μελετητή Athanasius Kircher το 1679. Τα 14 σύγχρονα έργα τέχνης ποικίλουν ως προς τα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του “fiberglass”, ατσάλι, πέτρα, μάρμαρο, προσφέροντας μια έντεχνη και φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης «JR», συμμετέχει για πολλοστή φορά. Φέτος παρουσιάζει  ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό project με τίτλο «From the Inside Out». Είναι μια πλατφόρμα που βοηθά τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο να υπερασπιστούν αυτό που πιστεύουν και να υποκινήσει την τοπική παγκόσμια αλλαγή μέσω της δημόσιας τέχνης. Οποιοσδήποτε στον κόσμο μπορεί να δημιουργήσει ένα κίνημα “From the Inside Out” προβάλλοντας μεγάλης κλίμακας ασπρόμαυρα πορτρέτα μελών της κοινότητάς του σε δημόσιους χώρους. Το έργο ξεκίνησε από τον Γάλλο καλλιτέχνη JR αφού κέρδισε το βραβείο TED το 2011. Την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι από 152 χώρες και περιοχές συμμετείχαν στο έργο. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων, έχει ενθαρρυνθεί η συνεργασία και ο διάλογος μεταξύ των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Carole Feuerman (USA)

Ο καλλιτέχνης από το Μπαχρέιν Rashid Al Khalifa δηλώνει, “Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την ευκαιρία να είμαι μέρος της τρίτης έκδοσης του “Forever Is Now” με το καλλιτεχνικό μου έργο “Timeless Reality”, εμπνευσμένο από το μεγαλείο της Αιγύπτου. Η δυνατότητα να το παρουσιάσω έργο κοντά σε ένα από τα αρχαία θαύματα του κόσμου, δίπλα σε αυτούς τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες, είναι ήδη ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, με κάνει να νιώθω βαθιά εκτίμηση και ελπίζω μόνο να αισθάνεται κανείς σαν να βρίσκεται σε μια «διαχρονική» στιγμή όταν βλέπει και αλληλεπιδρά με το έργο, όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενώνονται».

Ο Σαουδάραβας καλλιτέχνης Rashed Al Shashai δηλώνει: «Το έργο τέχνης που παρουσιάζω, προετοιμασμένο ειδικά για την τοποθεσία, αντιπροσωπεύει έναν χορό μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, θολώνοντας τα όρια μεταξύ παραδοσιακού και μοντέρνου και ανανεώνοντας τις αντιλήψεις μας για την τέχνη, την κληρονομιά, την επιστήμη και την επιστήμη και με τίτλο «Η διαφανής πυραμίδα» και χρησιμοποιεί το υλικό από φύλλα φοίνικα, ένα αρχαίο σκάφος από την Αίγυπτο, για να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία των πυραμίδων, παρέχοντας παράλληλα μια σύγχρονη ερμηνεία του αντίκτυπού τους στις αναπτυξιακές μας διαδικασίες στην περιοχή μας, και επιβεβαιώνοντας την αξία της διατήρησης των παραδοσιακών μεθόδων παράλληλα με την καινοτομία και τη δημιουργικότητα Το έργο στοχεύει να ενθαρρύνει το κοινό να σκεφτεί τις δυνατότητες για βιώσιμες πρακτικές στη σύγχρονη τέχνη και το ντιζάιν, και στοχάζεται την ανθρώπινη πτυχή της κληρονομιάς και την αφοσίωση που την έφερε πάντα. Χρησιμεύει ως εσκεμμένος φόρος τιμής στην αιώνια κληρονομιά της παραδοσιακής χειροτεχνίας και στη σημασία των βιώσιμων πρακτικών».

Η Ολλανδή καλλιτέχνης Sabine Marcelis συνεισφέρει με το  έργο τέχνης “Ra”. Ανέφερε ότι η εικαστική της εγκατάσταση είναι εμπνευσμένη από τον ήλιο, και αυτός ο τόπος έχει ιδιαίτερο νόημα για εκείνη, ιδιαίτερα επειδή είναι η γενέτειρα του ηλιακού ρολογιού. Δημιουργεί ένα έργο τέχνης που όχι μόνο αντιπροσωπεύει ένα ηλιακό ρολόι, αλλά και αξιοποιεί τη δύναμη του ήλιου, μετατρέποντάς τον σε ενέργεια. Αυτό αντικατοπτρίζει τον βαθύ σεβασμό της για τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό και τον σεβασμό τους για τον θεό ήλιο Ρα.

Ο Αιγυπτιακής καταγωγής  Βρετανός καλλιτέχνης Sam Shendi παρουσίασε την ιδέα του “The Phantom Temple”. Παρατήρησε πώς ο αρχαίος αιγυπτιακός πολιτισμός άφησε ένα αποτύπωμα στη γη και πώς η φαντασία μπορεί να μας μεταφέρει πέρα ​​από το χρόνο. Τα γλυπτά του λειτουργούν ως γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, υπερβαίνοντας τις ταξινομήσεις και ταιριάζουν σε κάθε καλλιτεχνικό πλαίσιο. Τα γλυπτά του είναι ζωντανές αντανακλάσεις της ανθρώπινης κατάστασης.

Η Αργεντινή καλλιτέχνης Pilar Zeta παρουσίασε το έργο «Mirror Gate», δηλώνοντας ότι ήταν εμπνευσμένο από τη γοητεία του αιγυπτιακού  πολιτισμού και τον αρχαίο μυστικισμό στην Αίγυπτο. Θεωρεί ότι αυτή η πύλη είναι σημαντική, καθώς χρησιμεύει ως μια πολυδιάστατη πύλη που συνδέει το παρελθόν και το παρόν, συνδυάζοντας φυσικά και τεχνητά υλικά από τη μεταβιομηχανική εποχή. Προσκαλεί τους θεατές να αναλογιστούν τις άπειρες δυνατότητές τους όταν βλέπουν τις αντανακλάσεις τους μέσα στις πυραμίδες, δημιουργώντας συνδέσεις με τις απεριόριστες δυνατότητες που υπάρχουν στην αιγυπτιακή μυθολογία.

Από την Αργεντινή μέχρι τα ΗΑΕ, η εικαστικός Azza Al Qubaisi μοιράζεται το έργο της με τίτλο “Treasures”. Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει ένα ταξίδι για εκείνη, αποτυπώνοντας τα μυστικά, τα σχήματα και τα μοτίβα των τοπίων της ερήμου, μαζί με πολιτιστικές μνήμες, ιστορίες και στολίδια από το παρελθόν. Το έργο τέχνης της χρησιμοποιεί υλικά που αντανακλούν τη γύρω φύση με γήινα χρώματα εμπνευσμένα από τις βαθιές ρίζες της κληρονομιάς τους. Επιτρέπει στους θεατές να βυθιστούν σε μια εμπειρία περπατώντας ανάμεσα στο έργο τέχνης και τους αμμόλοφους καθώς πλησιάζουν την πυραμίδα, παρακολουθώντας τις αντανακλάσεις τους σαν να είναι ένα εσωτερικό ταξίδι στην προσωπική τους ζωή. Ο κρυμμένος θησαυρός στη γη συμβολίζει τους κρυμμένους προσωπικούς στόχους μέσα μας.

Costas Varotsos (Greece)

Το έργο του Βέλγου καλλιτέχνη Arne Quinze, «The Gateway of Light», προσφέρει μια εναλλακτική προοπτική στις Πυραμίδες της Γκίζας. Μέσα από το έργο τέχνης του, εξερευνά τη δυναμική μεταξύ της δύναμης της φύσης και της ευθραυστότητάς της. Ο Quinze δίνει έμφαση στον αρχαίο και πλούσιο αιγυπτιακό πολιτισμό όπου ο ήλιος έπαιζε πάντα καθοριστικό ρόλο. Το έργο του παρουσιάζει τον ήλιο ως το θεμελιώδες στοιχείο για όλες τις μορφές ζωής, μέσα σε ένα γλυπτό κυκλικό πλαίσιο. Στόχος του είναι να μεταφέρει την αρμονική και ταχέως μεταβαλλόμενη φύση του περιβάλλοντος μέσα από την τέχνη του. Ο Quinze σκοπεύει να βυθίσει τους θεατές στην ομορφιά και την άγρια ​​ποικιλομορφία της φύσης μέσω της δουλειάς του.

Dionysios (Greece)
Rashid Al Khalifa (Bahrain)

Όσον αφορά την τοποθεσία, ο Quinze επισημαίνει ότι παρέχει μια απομονωμένη άποψη μιας από τις πυραμίδες, ενεργώντας ως αναφορά σε συχνά αόρατες και κοσμικά τεράστιες αξονικές γραμμές που συχνά ανακαλύπτονται ξανά σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Όταν οι θεατές παίρνουν μια συγκεκριμένη θέση και κοιτάζουν την πυραμίδα μέσα από το έργο τέχνης του, θα δουν μια σκαλισμένη εικόνα που τους καλεί να επιθεωρήσουν τις πυραμίδες, αυτά τα αξιόλογα αρχιτεκτονικά θαύματα.

Ο καλλιτέχνης Arthur Lescher χρειάστηκε συμμετείχε με το έργο του «The Observatory». Ανέφερε ότι η τρέχουσα έρευνά του επικεντρώνεται βαθιά στη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και της θέσης τους στο σύμπαν και οι πυραμίδες ήταν πάντα μια εξέχουσα αντανάκλαση αυτής της σύνδεσης για χιλιάδες χρόνια. Η παραγωγή αυτού του έργου τέχνης στην Αίγυπτο σήμερα, στο πλαίσιο των πυραμίδων, μοιάζει με την αναπλαισίωση ενός ερωτήματος που τέθηκε αρχικά όταν τέθηκε η πρώτη πέτρα. Αντανακλά την ανθρώπινη κλίμακα σε ένα νέο πλαίσιο, χρησιμοποιώντας το εσωτερικό μέρος των πυραμίδων ως σημείο αναφοράς.

See Also

Pilar Zeta (Argentina)

Ευχαριστούμε θερμά για την σημαντική στήριξη τους την κυρία Κλέλια Χατζηϊωάννου, τον κύριο Γιώργο Καραγιάννη (BLUE SHADES OF GREECE), την κυρία Ειρήνη Βασιλοπούλου και το St George Lycabettus hotel, τις εκδόσεις  Assouline και την Themis Z. Για τον Διονύσιο ευχαριστούμε τους:  Lito Fine Jewelry ,Giusto Manetti Battiloro, Vitex.

Η Ελληνίδα Ambassador του Art d’ Egypte και της έκθεσης Forever is Now, κυρία Άντα Ηλιοπούλου , ο Αιγύπτιος Πρέσβης στην Ελλάδα Omar Amer Youssef και η κυρία Egitto Nadine Ghaffar-Πρόεδρος του “CulturVator – Art D’Egypte”

Η έκθεση γίνεται 26 Οκτωβρίου 2023 – 18 Νοεμβρίου 2023

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες στην Forever is Now 03

Arne Quinze (Belgium)
Artur Lescher (Brazil)
Azza Al Quibaisi (UAE)
Carole Feuerman (USA)
Costas Varotsos (Greece)
Dionysios (Greece)
JR (France)
Mohamed Banawy (Egypt)
Pilar Zeta (Argentina)
Rashid Al Khalifa (Bahrain)
Rashed Al Shaishai (Saudi Arabia)
Sabine Marcelis (The Netherlands)
Sam Shendi (Egypt & UK)
Stephan Breuer (France)

Σχετικά με την Art D’Egypte & Forever is Now

Από το 2021, η Art D’Egypte από την Culturvator έχει οργανώσει μια ετήσια κορυφαία έκθεση σύγχρονης τέχνης με την Forever is Now στις Πυραμίδες της Γκίζας, δημιουργώντας έτσι έναν διάλογο μεταξύ της σύγχρονης τέχνης και της αρχαίας κληρονομιάς και του παρελθόντος και του παρόντος. Πέρυσι, γιόρτασε την επιτυχία της Forever is Now 02 με τη συμμετοχή 12 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Μια μοναδική πρόταση, η Forever is Now λαμβάνει χώρα στον τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τις Πυραμίδες της Γκίζας – μια έκθεση υπό την αιγίδα της UNESCO και την ευλογία του Υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πέρυσι, υποδέχθηκε αρκετούς εξέχοντες δημόσιους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Βασιλομήτωρ Σοφίας της Ισπανίας, του Michael Bloomberg, του Ειδικού Εκπροσώπου του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Φιλοδοξίες και τις Λύσεις και πρώην Δημάρχου της Νέας Υόρκης, της Υπουργού Πολιτισμού και Νεολαίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Εξοχότητας Noura Al Kaabi και πολλών άλλων.

Ιδρύθηκε από τη Nadine Abdel Ghaffar το 2016, η Art D’Egypte δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τις τέχνες και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες στην Αίγυπτο. Από το 2023, η Art D’Egypte είναι ένα αναπτυξιακό έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο της Culturvator.

Σχετικά με την Culturvator

Ιδρύθηκε από τη Nadine Abdel Ghaffar το 2023, η Culturvator είναι ένας πολυδιάστατος πολιτιστικός συμβουλευτικός οργανισμός που συνεργάζεται με ιδιωτικές και δημόσιες οντότητες για την ενεργοποίηση χώρων προώθησης της πολιτιστικής δραστηριότητας, δραστηριοποιούμενη σε όλους τους τομείς της δημιουργικότητας, καλύπτοντας οπτικές τέχνες, κινηματογράφο, πολιτιστική κληρονομιά, σχεδιασμό, μόδα και μουσική. Η προώθηση και η υποστήριξη νέων συνεργασιών σε όλο τον παγκόσμιο χώρο της δημιουργικής βιομηχανίας αποτελεί επίσης τον πυρήνα του μοντέλου, με στόχο τη δημιουργία νέων συνδέσεων και αφυπνιστικών πολιτιστικών εμπειριών για ένα παγκόσμιο κοινό με διεθνή εμβέλεια.

Γεννήθηκε από την ανάγκη να διευρύνει την επιρροή της Art D’Egypte στον κόσμο και να συγκεντρώσει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες υπό ένα κοινό πλαίσιο. Ακολουθώντας την ιογενή επιτυχία της Forever Is Now 02 το 2022.

Η Culturvator επιλέχθηκε ως η κορυφαία σύμβουλος στο έδαφος στην Αίγυπτο για τον δρόμο της συλλογής ανδρικής μόδας DIOR για το φθινόπωρο του 2023, που διοργανώθηκε στις Πυραμίδες της Γκίζας τον Δεκέμβριο του 2022.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.