Now Reading
69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς με άρωμα Ελλάδας

69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς με άρωμα Ελλάδας

Το ποικιλόμορφο ελληνικό μεσογειακό τοπίο αποτελεί έμπνευση για το
Θεματικό Πάρκο της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς και ευκαιρία
προβολής του ελληνικού στοιχείου  μέσα από την κηποτεχνία.

Στην φετινή Ανθοκομική οι επισκέπτες θα βρουν θεματικό πάρκο με 8 ελληνικούς κήπους εμπνευσμένους από το ποικιλόμορφο ελληνικό μεσογειακό τοπίο μέσα από τη ματιά έμπειρων επαγγελματιών του κλάδου της Γεωπονίας και της Αρχιτεκτονικής, εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά, πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ανέφερε:

Η πιο ιστορική Ανθοκομική Έκθεση της Ελλάδος, συνεχίζει αδιάκοπα να ταυτίζεται με τον Δήμο μας. Μετατρέπει σε Δικό μας προϊόν, το Φυσικό Κάλλος του Τόπου μας. Η 69 η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η Πρώτη και Μεγαλύτερη Ανοιξιάτικη Γιορτή στην Κηφισιά, προσφέρει:

  • Την μεγαλύτερη Ποικιλία φυτών και λουλουδιών στις καλύτερες Τιμές!
  • Έμπρακτη στήριξη της Πρωτογενούς παραγωγής και του εμπορίου της.
  • Λύσεις για Αστικό Πράσινο με Εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
  • Γεφυρώνει το ‘χθες’ των Παππούδων Κηπουρών με το ‘σήμερα’ των Εγγονών Φυτωριούχων, που αξιοποίησαν το μεράκι και την πολυετή εμπειρία.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης, τους Εργαζόμενους του Δήμου μας, τους Επαγγελματίες που συμμετέχουν και τους Χορηγούς που πιστεύουν σε εμάς και μας στηρίζουν. Σας Kαλοσωρίζω στην Έκθεσή μας – Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων- στους “Ελληνικούς Κήπους”.

Γιώργος Θωμάκος, Δήμαρχος Κηφισιάς
Γιώργος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

O Πρόεδρος της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιώργος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε επισκέπτες και συντελεστές που με την προσέλευσή τους αναγνωρίζουν την σημαντικότητα της μεγαλύτερης και ιστορικότερης Έκθεσης της Ελληνικής Ανθοκομίας, την Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς.

“Η γιορτή των Λουλουδιών ευωδιάζει και χορεύει με την Άνοιξη στο μαγευτικό Άλσος του Δήμου μας. Αυτή την φορά σας δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να αγοράσετε το φυτό που θέλετε σε ελκυστική τιμή αλλά και να θαυμάσετε τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ μας που με δεξιοτεχνία σχεδίασαν ειδικοί Αρχιτέκτονες Τοπίου καθώς και να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα που συνδυάζουν τις ανθρώπινες αισθήσεις. Επίσης, με την συμμετοχή κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων και δράσεων , διαδίδεται το μήνυμα της Αλληλεγγύης και της Ενότητας”.

See Also

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 69ης της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Κάθε χρόνο, η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, διοργανώνει ολοκληρωμένα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης & ψυχαγωγίας για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού με θέμα την πολυεπίπεδη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Τα παιδιά είναι οι πολίτες του αύριο. Αυτοί που θα αποφασίζουν για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Στο πρώτο μέρος του φετινού προγράμματος, σκοπός είναι η γνωριμία των παιδιών με τα διαφορετικά οικολογικά περιβάλλοντα της χώρας μας όπως αυτά εμφανίζονται στους θεματικούς κήπους της 69ης Ανθοκομικής. Στόχος η σύνδεση και η αλληλεπίδραση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ανθρώπινων δραστηριοτήτων όπως η γεωργία παραδοσιακή και σύγχρονη, η κηπουρική, η διατροφή μας, τα φαρμακευτικά φυτά, η παράδοση, το νερό κ.ά. Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά θα μάθουν στοιχεία για το Άλσος της Κηφισιάς την ιστορία του και την χρησιμότητά του. Οι έμπειροι εκπαιδευτές της Ανθοκομικής θα εστιάσουν την ανάλυση τους σε συγκεκριμένα φυτά που βρίσκονται στην είσοδο του Άλσους και παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον λόγω της ηλικίας τους, των ιδιοτήτων τους και της σχέσης τους με την Ιστορία και τη Μυθολογία.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.