Now Reading
Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου

Ξεκινώντας τη «Φυλή των ΝΑΜΑ» για μια καλύτερη ζωή

Ξεκινάει μια νέα χρονιά μέσα σε συνθήκες που δοκιμάζουν την ψυχική μας αντοχή. Μήπως πρέπει να τεθούν διαφορετικά φέτος οι νέοι μας στόχοι;

Ίσως φέτος να ξεκινάγαμε από μια άλλη αφετηρία: όχι ό,τι θέλω να καταφέρω αλλά τι θέλω να νιώσω, ποιος άνθρωπος θέλω να είμαι. Και να αφήσουμε τις πράξεις μας να οδηγηθούν από αυτό. Φέτος προτείνω να δούμε τη ζωή μας από ψηλά, με ένα άλλο μάτι, από μια διαφορετική προοπτική. Ο αναλογισμός και η στοχοθέτηση πάντα έχουν να φέρουν κάτι καλό. Στην πραγματικότητα, έχουμε πολλές αφορμές κι εγώ προσωπικά τις χρησιμοποιώ όλες: Πρωτοχρονιά, Γενέθλια, Αρχή Καλοκαιριού, Αρχή Φθινοπώρου…ακόμη και την Αρχή κάθε εβδομάδας! Το σημαντικό με όλες αυτές τις αποφάσεις είναι να τις επισκέπτεσαι συχνά, να ευθυγραμμίζεσαι με αυτές και να αναθεωρείς ή να προσαρμόζεις τις πράξεις σου έτσι ώστε να σε φέρουν στον επιθυμητό στόχο. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο βγάζω το ημερολόγιο Coaching ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ για να έχει ο καθένας ένα εργαλείο παρακίνησης και υπενθύμισης στα χέρια του.

Οι περιορισμοί και ο φόβος είναι διάσπαρτοι στις μέρες μας. Υπάρχει ένας θετικός τρόπος σκέψης που μπορεί να βοηθήσει;

Προτιμώ την ρεαλιστική αισιοδοξία. Όχι την μερικές φορές, τοξική θετικότητα. Μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους και να κοιτάζω το πρόβλημα κατάματα. Αυτό είναι το κομμάτι του ρεαλισμού. Η αισιοδοξία έρχεται από την σκέψη ότι θα τα καταφέρω, θα βρω τρόπο ή βοήθεια. Κι αν δεν τα καταφέρω, θα έχω μάθει από την πορεία μου. Μαθαίνω για μένα σημαίνει δύναμη, σοφία, ανθεκτικότητα κι όλα αυτά με κάνουν και νιώθω ισχυρότερη και πιο έτοιμη για τον «επόμενο γύρο». Κι αυτό με κάνει αισιόδοξη. Ο θετικός τρόπος σκέψης έγκειται το να ανατρέχω κάθε φορά σε όσα έχω καταφέρει, έχω προσφέρει, έχω παράγει υλικά αλλά κυρίως συναισθηματικά και διανοητικά.

Κυρία Μαλλέρου, όσο δυνατοί και να είμαστε το γεγονός ότι αλληλοεπιδρούμε και βλέπουμε ότι στην οικογένεια και στις φιλικές μας σχέσεις οι άνθρωποι έχουν καταβληθεί και εκδηλώνουν αρνητικές συμπεριφορές, πως το διαχειριζόμαστε;

Νομίζω ότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στον περίγυρό μας άνθρωποι καταβεβλημένοι, απογοητευμένοι με αρνητικές συμπεριφορές προς τον εαυτό τους ή τους άλλους. Το αρχικό μας ένστικτό μας είναι συνήθως να βοηθήσουμε. Κι αυτό είναι πολύ όμορφο. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι κρύβει κάποιους κινδύνους: πρώτον να εξαντληθούμε εμείς περισσότερο από αυτόν που προσπαθούμε να βοηθήσουμε, να μας κατηγορήσουν ότι θέλουμε να γίνονται όλα με τον δικό μας τρόπο, να μας συμπαρασύρουν σε μια νοοτροπία που δεν μας βοηθάει. Η ενσυναίσθηση δεν απαιτεί να πυρπολήσεις τον εαυτό σου για να κρατήσεις κάποιον ζεστό. Μπορείς να «είσαι εκεί» για να ακούσεις τον άλλον, να του προσφέρεις μια καλή κουβέντα και την αίσθηση ότι κάποιος τον νοιάζεται. Όμως πάντα προέχει η δική σου ψυχική υγεία. Κι αυτήν μπορείς να τη διαφυλάξεις επιλέγοντας τις συνθήκες και το χρόνο που θα αφιερώσεις. Γιατί υπάρχει και το «Δεν είμαι διαθέσιμος τώρα.» Ακούγεται εγωιστικό αλλά σε τι βοηθάει αν, αντί για έναν καταβεβλημένο και αρνητικό άνθρωπο, στο τέλος έχουμε δύο;

Νama Tribe; Πως γεννήθηκε; 

Μέσα στο πρώτο lockdown αποφάσισα να είμαι καθημερινά live στο Instagram και να βοηθάω με τον δικό μου τρόπο, δίνοντας συμβουλές, coaching, αισιοδοξία. Σιγά σιγά οι ακροατές μου έγιναν χιλιάδες από όλο τον κόσμο και είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: επιθυμούσαν ενεργά κάτι καλύτερο και ήταν διατεθειμένοι να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Μιλώντας καθημερινά μαζί τους, τους «γνώρισα» χωρίς να τους έχω ποτέ συναντήσει. Ήξερα ονόματα, που μένουν, τι δουλειά κάνουν, με τι παλεύουν. Τους παρότρυνα να γνωριστούν μεταξύ τους, να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Και το έκαναν με μεγάλη επιτυχία. Έτσι ένιωσα ότι έχουμε κάποιον πολύ ισχυρό δεσμό μεταξύ μας. Είμασταν όλοι μέλη μιας Φυλής, ενός «Τribe». Άρχισα να μιλάω για τη Φυλή μας και να απευθύνομαι στη Φυλή μας. Κάποια στιγμή ζήτησα να μου βρουν ένα όνομα και κάποιος πρότεινε το ΝΑΜΑ από το Νάνσυ Μαλλέρου.

See Also

Όταν στην πορεία ενώθηκα επιχειρηματικά με την διακεκριμένη health & wellbeing Coach Μαλού Λαρσινού, ξεκίνησε κι εκείνη να είναι καθημερινά με τον κόσμο κι έτσι πολύ σύντομα το ΝΑΜΑ σήμαινε Νάνσυ και Μαλού. Η κοινότητα μας μεγάλωσε. Αρχίσαμε λοιπόν να αποκαλούμε ο ένας τον άλλον ΝΑΜΑ. Όταν μας συναντάνε στο δρόμο μας φωνάζουν με αγάπη κι ενθουσιασμό «Γεια σου Νάμαααα» και ξέρουμε ακριβώς τι μας συνδέει. Το ΝΑΜΑ είναι και ελληνική λέξη που σημαίνει το νερό που αναβλύζει από την πηγή, με καθαρότητα δύναμη και κατεύθυνση. Αγαπήσαμε πολύ την κοινότητά μας κι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την πρώτη συνδρομητική πλατφόρμα ενδυνάμωσης και ευζωίας που να απευθύνεται σε Έλληνες. Έτσι γεννήθηκε το NamaTribe.gr με εβδομαδιαίο coaching, και ο καθένας μπορεί να γίνει μέλος με λιγότερο από 1€ την ημέρα.

Τι προσδοκίες έχετε από αυτό το εγχείρημα;

Έχετε ακούσει ανθρώπους που παραπονιούνται ότι δεν έχουν βρει το «πάθος τους» . Ε λοιπόν εμένα μου πήρε χρόνια αλλά το βρήκα και είμαι πανευτυχής γιατί μου δίνει νόημα, ενέργεια και χαρά. Η αποστολή μου είναι να αφυπνίσω και να παρακινήσω  όλους τους Έλληνες , όπου κι αν βρίσκονται, να απελευθερώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται.

Η φιλοδοξία μας είναι να βοηθήσουμε όσους περισσότερο ανθρώπους μπορούμε να ζήσουμε μια καλύτερη, πιο ισορροπημένη, ευτυχισμένη, πετυχημένη και γεμάτη ζωή. Να είναι ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και να ξαναδώσουν στο «είμαι Έλληνας» την περηφάνια που του αξίζει.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.