Now Reading
Αννίτα Τίκη – Στα βήματα του διάσημου Τζων Τίκη

Αννίτα Τίκη – Στα βήματα του διάσημου Τζων Τίκη

Η Αννίτα Τίκη είναι μια ευγενική και χαρισματική καθηγήτρια πιάνου. Με ανώτατες σπουδές πιάνου και αρμονίας, ξεκίνησε την καριέρα της ως σολίστ και τα τελευταία 24 χρόνια διδάσκει πιάνο σε παιδιά και ενήλικες, στα νότια προάστια της Αθήνας, δίνοντας όλη της την αγάπη και το πάθος στη μουσική καλλιέργεια των παιδιών. Κόρη του γνωστού τραγουδοποιού Τζων Τίκη, συνεχίζει την οικογενειακή καλλιτεχνική κληρονομιά ενώ κάνει και τα πρώτα της βήματα και ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Πότε αποφάσισες ότι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μουσική;
Το σπίτι μας ήταν γεμάτο από μελωδίες. Δεν θυμάμαι ούτε μια μέρα χωρίς μουσική και τραγούδια. Ήταν μονόδρομος για εμένα να ασχοληθώ κι εγώ με τη μουσική και να μεταφέρω τις γνώσεις μου.

Είναι η μουσική ένα εργαλείο διαπαιδαγώγησης;
Σαφώς! Έρευνες έχουν δείξει ότι παιδιά με μουσική παιδεία αποδίδουν καλύτερα στη μαθησιακή διαδικασία, στην ανάπτυξη της νοημοσύνης και στις κοινωνικές δεξιότητες. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι στην Αρχαία Ελλάδα ήταν ένα από τα βασικά μαθήματα μαζί με την γλώσσα και τα μαθηματικά.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει να μαθαίνει ένα παιδί κάποιο μουσικό όργανο;
Όποτε το ίδιο το παιδί δείξει κάποιο ενδιαφέρον και το ζητήσει. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσει, τόσο το καλύτερο  γιατί θα του δίνει χαρά και θα αναπτύξει την φαντασία και την δημιουργικότητα του. Στο πιάνο πολλά παιδιά από την ηλικία των πέντε ετών τα καταφέρνουν μια χαρά!

Είσαι μητέρα τριών παιδιών. Τους διδάσκεις πιάνο;
Είναι υπέροχο συναίσθημα να διδάσκεις στα παιδιά σου αυτό που αγαπάς τόσο πολύ. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να σε δουν σαν δασκάλα τους ενώ είσαι μητέρα τους. Στην αρχή θυμάμαι σε κάθε μάθημα έκλαιγαν όταν τους έκανα κάποια διόρθωση ή παρατήρηση. Το έπαιρναν πολύ προσωπικά. Όμως ήταν για εμάς μια πρόκληση να βρούμε τις ισορροπίες μας και να κυλήσει πολύ όμορφα η εκμάθηση τους.

See Also

Σκέφτηκες ποτέ να ακολουθήσεις τα βήματα του πατέρα σου στο τραγούδι;
Αρκούμαι να παίζω στο πιάνο το My Way του Frank Sinatra και ο πατέρας μου να το ερμηνεύει μοναδικά!

Η συγγραφή πως προέκυψε στην ζωή σου;
Ξεκίνησα να γράφω παιδικά βιβλία γιατί κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν τα παιδιά μου τους έλεγα μια ιστορία που την έβγαζα από το μυαλό μου εκείνη την ώρα. Ήταν τόσο χαρούμενα που ήταν δική τους ιδέα να τις γράψω σε χαρτί. Τα μυθιστορήματα τώρα προέκυψαν από διάφορες ιστορίες προσωπικές και φίλων που θεώρησα πως θα είχαν πολύ ενδιαφέρον για το αναγνωστικό κοινό. Τώρα λοιπόν, πέρασα στο επόμενο βήμα και πήρα την απόφαση να τα εκδόσω αλλά μας καθυστέρησε ο κορονοιός!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
1
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.