Now Reading
Σοφία Κωνσταντοπούλου – Πρόεδρος και ιδρύτρια των βραβείων Greek International Women Awards (GIWA)

Σοφία Κωνσταντοπούλου – Πρόεδρος και ιδρύτρια των βραβείων Greek International Women Awards (GIWA)

Fotini Androulaki
+8
View Gallery

Τα βραβεία Greek International Women Awards – GIWA, έγιναν για πρώτη φορά στο Λονδίνο, το 2017, στο Βρετανικό Μουσείο και φαίνεται ότι γίνονται θεσμός επιβράβευσης της Αριστείας των Ελληνίδων, διεθνώς. Τα δεύτερα GIWA, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το 2021, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας μας στο Λονδίνο, της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισοτήτων Φύλων του υπουργείου Εργασίας και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

Η πρόεδρος και ιδρύτρια των GIWA, Σοφία Κωνσταντοπούλου, μιλάει για το όραμά της και δηλώνει:

«Τα GIWA είναι η μεγαλύτερη γιορτή επιτυχημένων Ελληνίδων ανά τον κόσμο. Ο σκοπός αυτών των βραβείων δεν είναι η τελετή αυτή καθ’ αυτή, αλλά το ταξίδι που διανύουμε να ανακαλύψουμε αυτές τις Ελληνίδες που διαπρέπουν στον τομέα τους, να τις εμπνεύσουμε να βάλουν υποψηφιότητα και να τις τιμήσουμε πραγματικά, όπως είχαμε κάνει το 2017».

Σοφία, περιμέναμε σχεδόν 3 χρόνια από τα πρώτα GIWA το 2017. Είναι μια τριετία που θα καθιερώσετε;
Μετά από 3 χρόνια, εμείς και οι επίτιμοι κριτές μας, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να επιβραβεύσουμε και να αναγνωρίσουμε την αξία της Ελληνίδας επαγγελματία που τολμά να μοιραστεί με τον κόσμο το έργο της! Η 2η GIWA τελετή βραβείων θα πραγματοποιηθεί το 2021 κ αυτό λόγω της διεθνούς κρίσης που βιώνουμε.

H διαδικτυακή πλατφόρμα μας είναι ήδη ανοιχτή και καθημερινά λαμβάνουμε υψηλού επιπέδου υποψηφιότητες. Οι υποψήφιες μπορούν να λάβουν μέρος στα βραβεία μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2020. Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας, θα ενημερώσουμε μέσω της ιστοσελίδας μας, αλλά και των επίσημων υποστηρικτών και χορηγών μας που επικοινωνούν τα μηνύματα μας με χιλιάδες Ελληνίδες επαγγελματίες ανά τον κόσμο, όπως το αγαπημένο μας Volta. Αδιαμφισβήτητα η καμπάνια μας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι η γυναικεία επιρροή να είναι κάτι το δεδομένο και όχι αμφισβητήσιμο.

Έχουμε και την παρουσία της Ernst & Young. Tι διασφαλίζει;
Τα GIWA ως project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, λαμβάνει την ηθική υποχρέωση να τιμήσει όλες τις υποψήφιες αξιολογώντας τες με τις υψηλότερες περγαμηνές. Τα βραβεία αυτά συμβολίζουν ένα εθνικό αφήγημα καταξίωσης και επιτυχίας σε διεθνές επίπεδο. Έχοντας λοιπόν την Ernst & Young δίπλα μας διασφαλίζουμε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια των αποτελεσμάτων, και σε συνδυασμό των αξιόλογων επαγγελματιών της κριτικής επιτροπής μας, καλούμε να εμπνεύσουμε ακόμα πιο πολλές γυναίκες να μοιραστούν την ιστορία τους και να γίνουν υποψήφιες αναδεικνύοντας τις επαγγελματικές τους επιτυχίες.

Υπεύθυνη του ελέγχου της διαδικασίας επιλογής, εκ μέρους της EY, θα είναι η κα Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥ Ελλάδος. Παράλληλα, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, θα συμμετάσχει στην τελική φάση του διαγωνισμού, ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής, για την κατηγορία της επιχειρηματικότητας (Βραβείο “Business & Entrepre­neurship”).

Είναι τα Greek International Women Awards συνώνυμα της Ελληνικής Γυναικείας Αριστείας μόνο ή και κάτι άλλο;
Τα GIWA είναι συνώνυμα με την αριστεία, την εγκυρότητα, τo σεβασμό, την παραγωγικότητα, την υπευθυνότητα, τη διαφάνεια και το ήθος. Έτσι, παρ’όλη την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, τα βραβεία συμβαδίζουν πάντα με την αντιμετώπιση της ανισότητας φύλων και τη συνεχή ένωση και εξέλιξη του ανθρώπου. Το μότο μας είναι “Share your story and make a difference”. “Μοιράσου την ιστορία σου και κάνε τη διαφορά”.

Ποιούς θα ήθελες να ευχαριστήσεις σε αυτή τη διοργάνωση;
Η προθυμία, η σκληρή δουλειά, ο επαγγελματισμός, οι καινοτόμες ιδέες, η εθελοντική εργασία και η αφοσίωση στο όραμά μας είναι χαρακτηριστικά της οργανωτικής επιτροπής των GIWA. Θα ήθελα με μεγάλη εκτίμηση και πολλή αγάπη να ευχαριστήσω τις δέκα συνεργάτιδές μου. Χωρίς αυτές τις μοναδικές προσωπικότητες, τα GIWA δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα.

Η πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος δε θα ήταν δυνατή χωρίς τη στήριξη των χορηγών, υποστηρικτών, στρατηγικών συνεταίρων, χορηγών επικοινωνίας και της κριτικής επιτροπής των GIWA που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν έμπρακτα, με κάθε δυνατό τρόπο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και να αναφέρω ότι τα GIWA είναι powered by Aphrodite’s Hill, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα luxury resorts στην Ευρώπη με βάση στην Κύπρο. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον χρυσό μας χορηγό, πολυτελείς σουίτες Crystal Waters και τον αργυρό μας χορηγό, πλαστική χειρουργό Αγγελική Καβούνη.

See Also

Επίσης, είμαστε περήφανες που έχουμε δίπλα μας τη MeXOXO να δρα ως στρατηγικός συνέταιρος, προσφέροντας συμβουλευτικές συνεδρίες στις γυναίκες που θέλουν να λάβουν υποψηφιότητα. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και σε εσένα Φωτεινή, που με την εξαιρετική αισθητική σου και αφοσίωση στο έργο μας, μας κάνεις να λάμπουμε ακόμα περισσότερο. Είμαι σίγουρη ότι μέσω του VOLTA θα βρεθούν αξιόλογες υποψήφιες και ποιος ξέρει ίσως και οι νικήτριες των GIWA. Εκ μέρους της GIWA επιτροπής, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους μαζί και κάθε έναν ξεχωριστά που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με μας.

Ποια είναι η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων;
Η διαδικασία υποψηφιότητας είναι πολύ απλή και διαφανής. Καλούμε τις ενδιαφερόμενες με Eλληνική ή Ελληνο-Κυπριακή καταγωγή, άνω των 18 ετών που έχουν μια διεθνή διάσταση στην καριέρα τους να υποβάλουν υποψηφιότητα.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα οποιοσδήποτε θέλει να προτείνει κάποια υποψήφια και αυτό γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα μας www.greekinternationalwomenawards.com.

Στην αίτηση συμμετοχής, καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα τους επιτρέψουν να αναδείξουν τα επιτεύγματα τους και την προσωπικότητά τους. Η EY θα εξετάσει και θα διασφαλίσει τα στοιχεία τους για το αληθές της αίτησής τους. Στη συνέχεια περνούν στην κριτική επιτροπή, με 2 κριτές ανά κατηγορία και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται αφού περάσουν και από τον τρίτο μας κριτή, το κοινό.

Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους και με χαρά ανανεώνουμε το ραντεβού μας για να γιορτάσουμε τις νικήτριες μας από κοντά το 2021, στον Ελληνικό Κόσμο στην Αθήνα.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.