Now Reading
Πωλίνα Μπιλλίρη – CEO PAULINA BILLIRI Luxury Real Estate

Πωλίνα Μπιλλίρη – CEO PAULINA BILLIRI Luxury Real Estate

«Με το real estate όλα ξεκίνησαν το 2001» μου λέει, και μια συναρπαστική συζήτηση ξεκινάει. Αυτοδημιούργητη γυναίκα, έχει κερδίσει με το σπαθί της, μια θέση στη λίστα των κορυφαίων real estate agent της Αθήνας, με την ομώνυμη εταιρεία της PAULINA BILLIRI Luxury Real Estate. Με αυτοπεποίθηση, δηλώνει ότι έχει μια diva μέσα της κι αυτό είναι που την κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα πολυτελές σπίτι στην Ελλάδα η Πωλίνα Μπιλίρη έχει ένα χαρτοφυλάκιο off market πολυτελών ακινήτων, για τα οποία κρατάει στη μνήμη της λεπτομέρειες και στοιχεία και δηλώνει με υπερηφάνεια ότι κάθε ακίνητο γίνεται πολύ προσωπική της υπόθεση. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αγαπάει τη θάλασσα και ανυπομονεί να δει την Αθηναϊκή Ριβιέρα να εξελίσσεται σε «καρδιά» της Ευρώπης. Η «πολυτέλεια» είναι στο dna της και μας εξηγεί γιατί.

Πώς βλέπεις την αγορά ακινήτων σήμερα, και ποιες εκτιμήσεις θα έκανες;

Στα είκοσι δύο χρόνια της καριέρας μου δεν έχω δει αυτές τις τιμές. Ξεκίνησε η άνοδος με την Golden Visa και τώρα έχουμε φτάσει να μιλάμε με μεγάλα funds και κατασκευαστικές εταιρείες ανά τον κόσμο. Με την αναμόρφωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το μεγάλο έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, την νέα μαρίνα της Βουλιαγμένης, την παρουσία του “Four Seasons”, του “One and Only” στα Αστέρια της Γλυφάδας θα δούμε πρωτόγνωρη ανάπτυξη. Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για επενδύσεις στην αγορά ακινήτων. Πιστεύω στην προσέλκυση μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων στην χώρα μας τόσο από τους ξένους όσο και από τους Έλληνες ομογενείς μας.

Τι δίνει μεγαλύτερη αξία σε ένα σπίτι;

Η θέση του, η σωστή εκτίμηση του ακινήτου και καμμιά φορά και η ιστορία του. Το δεύτερο διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη, η θέση όμως του ακινήτου είναι η πιο σημαντική. Μπορεί ο πελάτης να ενδιαφέρεται για το προάστιο, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ή και τους γείτονες.

Ποιο είναι το πιο ακριβό ακίνητο που έχεις πουλήσει;

Έχω πουλήσει επαγγελματικά ακίνητα πολλών εκατομμυρίων αλλά και μοναδικά ακίνητα πάνω στη θάλασσα. Αυτά είναι σπάνια και δεν έχουν τιμή. Έχω όμως την τύχη να τα έχω στο χαρτοφυλάκιο μου.

«Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και τους μαχητές»

Πωλίνα, τι κάνει την Ελλάδα σήμερα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας ζήτησης πολυτελών ακινήτων;

Βρισκόμαστε ανάμεσα στους πρώτους σε ζήτηση προορισμούς στη Μεσόγειο. Η μοναδική φυσική ομορφιά μαγεύει όλους όσους επισκέπτονται τη χώρα μας. Η ιστορία μας μαγνητίζει. Στην πραγματικότητα, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας, είναι ότι προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες σε όποιον επιθυμεί να περάσει τις διακοπές του σε έναν επίγειο παράδεισο.

Πώς ξεκίνησες την καριέρα σου στην αγορά ακινήτων;

Έχω είκοσι-δύο χρόνια επαγγελματικής πορείας στο real estate. Αφού σπούδασα αρχιτεκτονικό σχέδιο και διακόσμηση, εργάστηκα στον τομέα μου και το real estate ήρθε πολύ φυσικά. Mε πίστη στις δυνάμεις μου και πείσμα δημιούργησα σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μου. Η εκτίμηση που κέρδιζα για την υπευθυνότητα που διαχειριζόμουν τα ακίνητά τους, ήταν ο λόγος να με συστήνουν σε άλλους και όλο αυτό στέφθηκε με μια επιτυχία που συνεχίζεται ως σήμερα. Ο τομέας του Real Estate είναι απαιτητικός και προσελκύει έναν ειδικό τύπο ανθρώπων που τον αγαπούν. Εγώ έχω το χάρισμα να διαισθάνομαι και να κατανοώ τον πελάτη μου και να μην σπαταλώ το χρόνο του. Αυτό είναι σημαντικό για να πετύχεις στη δική μας αγορά.

See Also

Τι είναι για εσένα η «πολυτέλεια»;

Πολυτελές είναι αυτό που προσεγγίζει την τελειότητα και η τελειότητα έχει μέσα της την αισθητική, την ποιότητα, την αρχοντιά, την αρμονία και τη θέση. Την πολυτέλεια την θέλω στην προσωπική μου ζωή γιατί με εκφράζει απόλυτα. Δεν θα μπορούσα να μην το μεταφέρω όλο αυτό και στην επαγγελματική μου φιλοσοφία. Έχω μια ντίβα μέσα μου.

Τι σε συναρπάζει;

Λατρεύω τις τέχνες και απολαμβάνω την αισθητική από τα εικαστικά, την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και τη μουσική. Ταξιδεύω πολύ γιατί με γοητεύουν οι διαφορετικοί πολιτισμοί και η έκφρασή τους μέσα από τις καλές τέχνες. Ταξιδεύοντας, εμπνέομαι και ενημερώνομαι παράλληλα. Οι διεθνείς εκθέσεις, οι γκαλερί και τα μουσεία είναι σημαντικοί χώροι επιρροής και για την δική μου δημιουργικότητα. Θέλω σ αυτή τη ζωή να γυρίσω όλο τον κόσμο. Με συναρπάζουν επίσης τα extreme sports, το sky diving, το scuba diving και η καθημερινή άσκηση είναι το δικό μου οξυγόνο. Κάτι άλλο που το ξέρουν οι φίλοι μου είναι η αγάπη μου για τα σπορ και τα κλασσικά αυτοκίνητα αντίκες.

Μια τελευταία λέξη;

Χτίσε την καριέρα σου και άσε το έργο σου να μιλάει για εσένα!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.