Now Reading
Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη

Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη

Γοητευμένη πάντα από την ανθρώπινη συμπεριφορά, αναζητά την ανθρώπινη παρουσία στα φωτογραφικά της κάδρα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό την έστρεψε στην φωτογραφία πορτραίτων, δρόμου και τεκμηρίωσης, στις πρώτες σπουδές της στο Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας στη Νέα Υόρκη.

Μια ταξιδιώτις του κόσμου και αναζητητής της περιπέτειας, επισκέπτεται κάθε χρόνο χώρες που διευρύνουν τους ορίζοντές της και θα την φέρουν πιο κοντά σε κοινότητες που διαφορετικά δεν θα είχε ανακαλύψει. Μέσα από το φακό, της αρέσει να διηγείται τις ιστορίες τους, ιστορίες που συχνά σε προσγειώνουν σε μια αποκαλυπτική πραγματικότητα.

Η Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη είναι μια ελληνίδα φωτογράφος που έχει περάσει πολλά χρόνια από τη ζωή της στο εξωτερικό και μιλά πέντε γλώσσες. Βλέπει τη φωτογραφία ως μια άλλη γλώσσα και υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να είναι η δεύτερη γλώσσα της, καθώς είναι παγκόσμια, κατανοητή από όλους και μεταδίδει τα πιο ισχυρά μηνύματα.

Η Μαργαρίτα έχει επίσης πάθος με την φωτογραφική τεκμηρίωση τρεχόντων γεγονότων που την αγγίζουν έντονα, τονίζοντας τον κοινωνικό τους αντίκτυπο. Αυτό την οδήγησε να καλύψει τα καταστροφικά επακόλουθα του τυφώνα Sandy που έπληξε τη Νέα Υόρκη το 2012. Ορισμένες από τις εικόνες της αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του Μουσείου της Πόλης της Νέας Υόρκης και του μουσείου Κοινωνικής Ιστορίας του Μπρούκλιν και δημοσιεύθηκαν επίσης στο Wall Street Journal. Στην Ελλάδα, αφιερώθηκε στην τεκμηρίωση της προσφυγικής κρίσης που εξελίχθηκε στη  Λέσβο από το 2014 έως το 2018. Το έργο της την ανέδειξε υποψήφια για το  Prix Pictet 2019, και παρουσιάσθηκε σε εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Δημοσιεύθηκε επίσης στη Huffington Post.

 Αδυνατώντας να δημιουργήσει τη συνήθη εργασία της κατά την περίοδο του αποκλεισμού της πανδημίας, ενώ ζούσε στο Λονδίνο, αποφάσισε να στρέψει την κάμερα στον εαυτό της, δημιουργώντας μια σειρά από αυτο-πορτραίτα με τίτλο “As Time Stood Still” που εξερευνούν τις αέναες αλλαγές συναισθημάτων, τους φόβους και τις ανασφάλειες της, τον θυμό και τις ελπίδες της, χρησιμοποιώντας συχνά χιούμορ και αυτοσαρκασμό, δύο πολύ σημαντικά συστατικά στην εργασία της και στη ζωή γενικά.

Η Μαργαρίτα πιστεύει ακράδαντα και ελπίζει ότι η εμπειρία του 2020 και του 2021 θα πρέπει να μας προσφέρει την ευκαιρία να σκεφτούμε διαφορετικά, να επανεκτιμήσουμε τις προτεραιότητες, τις αξίες, τις σχέσεις και τις πρακτικές μας.

See Also

Της απονεμήθηκε το International Pollux Award το 2016, το Julia Cameron Award το 2018 και το 2020 και ήταν φιναλίστ στο Miami Street Photography Festival το 2018 και το 2020. Η ενότητα  “As Time Stood Still” ανακηρύχθηκε πρώτη επιλαχούσα νικήτρια στην κατηγορία Καλών Τεχνών από τα Worldwide Photography Awards, και φιναλίστ στο Παρίσι Photo Festival 2020. Η δουλειά της έχει εκτεθεί στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, την Αθήνα, το Βερολίνο και τη Βουδαπέστη.

Η Μαργαρίτα, μέσα από τη δουλειά της, μας διδάσκει ότι ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, και το πόσο δυσάρεστες είναι, μπορούμε πάντα να βρούμε δημιουργικούς τρόπους για να μετατρέψουμε το αρνητικό σε θετικό. Μας εμπνέει να μην απογοητευόμαστε ποτέ!

Η Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη είναι Φωτογράφος

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.