Now Reading
Η Μέθοδος Θήτα

Η Μέθοδος Θήτα

Γράφει η Μαρία Τελλίδου

Η Μέθοδος Θήτα είναι µέθοδος αυτογνωσίας, πνευµατικής ανάπτυξης, σωµατικής και ψυχικής θεραπείας. Άτοµα ανεξαρτήτως ηλικίας, κουλτούρας και θρησκείας µπορούν να εφαρµόσουν τη Μέθοδο Θήτα. Επίσης έφηβοι και παιδιά. Δεν υπάρχει καµία προϋπόθεση για οποιαδήποτε προηγούµενη εµπειρία ή ικανότητα σε διαλογισµό ή ειδικές γνώσεις. Οι τεχνικές της Μεθόδου Θήτα µαθαίνονται εύκολα από όλους και µπορούν να χρησιµοποιηθούν για εσάς, τους φίλους σας, την οικογένειά σας, τον επαγγελµατικό σας χώρο, τα φυτά, τα ζώα, το περιβάλλον σας και τον πλανήτη.

Γιατί «Θήτα»

Η Μέθοδος Θήτα, είναι ένα σύνολο τεχνικών που µας επιτρέπει την πρόσβαση στο υποσυνείδητο ώστε να αλλάξουµε τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις που δεν µας εξυπηρετούν. Το όνοµα «Θήτα» προέρχεται από τη συχνότητα των εγκεφαλικών κυµάτων Θήτα που η επιστήµη ανιχνεύει µε το ηλεκτροεγκεφαλογράφηµα. Υπάρχουν 5 εγκεφαλικά κύµατα µε διάφορες συχνότητες: Άλφα, Βήτα, Γάµµα, Δέλτα και Θήτα. Στη Μέθοδο Θήτα, χρησιµοποιώντας µια απλή τεχνική µπαίνουµε συνειδητά σε αυτή τη συχνότητα Θήτα και εκεί συνδεόµαστε µε την Υψηλότερη Συνείδηση ή Ανώτατη Νοηµοσύνη που υπάρχει µέσα µας και διέπει όλη τη Δηµιουργία.

Βρισκόµενοι σε αυτή τη συνειδησιακή κατάσταση, µας επιτρέπεται να συνδέσουµε το συνειδητό µε το υποσυνείδητο µέρος του νου µας. Οι πεποιθήσεις και τα συναισθήµατα των οποίων έχουµε επίγνωση είναι αποθηκευµένα στο συνειδητό νου µας (5% του συνόλου) ενώ αυτά των οποίων δεν έχουµε επίγνωση είναι αποθηκευµένα στον υποσυνείδητο νου µας (95% του συνόλου). Οτιδήποτε συµβαίνει στη ζωή µας το έχουµε δηµιουργήσει βασισµένοι στις σκέψεις και στις πεποιθήσεις που κρατιούνται στο υποσυνείδητο µας. Εµείς δηµιουργούµε την πραγµατικότητά µας διότι:

Οι πεποιθήσεις, σκέψεις και συναισθήµατα που είναι θετικά, θα προσελκύσουν σε εµάς θετικές δονήσεις που τελικά φανερώνονται στη ζωή µας µέσα από µια αρµονική σχέση µε τον σύντροφό µας, την οικογένειά µας, µια ευτυχή σταδιοδροµία, αφθονία, υγεία και βρίσκοντας νόηµα στη ζωή µας. Αντιθέτως οι πεποιθήσεις, σκέψεις και τα συναισθήµατα που είναι αρνητικά, φανερώνονται στη ζωή µας µέσα από µια δυσαρµονική σχέση µε τον σύντροφό µας και την οικογένειά µας, µε µια σταδιοδροµία που δεν µας ενδιαφέρει, µε έλλειψη πόρων, µε αρρώστια, µε έλλειψη προσανατολισµού στη ζωή και αίσθηση µοναξιάς.

Μπορείτε να βιώσετε την Μέθοδο Θήτα κάνοντας µια ατοµική συνεδρία. Εάν σας απασχολεί οποιοδήποτε θέµα υγείας, στην διάρκεια της συνεδρίας θα δείτε πώς οι αρνητικές πεποιθήσεις έχουν δηµιουργήσει ασθένειες στο σώµα και θα τις αντικαταστήσουµε µε θετικές. Αυτό µπορεί να συντελέσει δυναµικά στη βελτίωση της υγείας.

Εάν σας απασχολεί οποιοδήποτε άλλο θέµα, θα ανακαλύψετε τις ριζικές αιτίες του προβλήµατος, θα επαναπρογραµµατίσετε το νου σας µε νέες, αγνές ιδέες, σκέψεις, εµπνεύσεις, πεποιθήσεις και συναισθήµατα και θα µάθετε πώς να δηµιουργείτε αυτό που επιθυµείτε σε συντονισµό µε την Υψηλότερη Συνείδηση και οδηγό την αληθινή σας διαίσθηση. Αυτό θα συντελέσει στο να απελευθερωθείτε από ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πια στη ζωή.

Πού εφαρµόζεται η θεραπεία της Μεθόδου Θήτα στη ζωή του ατόµου

 • Συναισθηµατικά Θέµατα
 • Φόβοι
 • Ενοχές
 • Ψυχοσωµατικά Θέµατα
 • Υγεία
 • Μοναξιά
 • Έλλειψη κινήτρων
 • Αρνητικές σκέψεις και συναισθήµατα
 • Εµµονές
 • Κρίσεις πανικού
 • Προσωπική Ανάπτυξη
 • Απόρριψη
 • Αυτοεκτίµηση
 • Σεξουαλικά Θέµατα
 • Ντροπαλότητα
 • Ψυχικές διαταραχές
 • Θυµατοποίηση
 • Τραυµατικές εµπειρίες
 • Σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση
 • Ανησυχία

Εκπαιδευτικά Σεµινάρια

Μέσω σεµιναρίων και βιβλίων µαθαίνετε οι ίδιοι τις τεχνικές της Μεθόδου Θήτα και θα έχετε για όλη σας τη ζωή ένα εργαλείο θεραπείας και αυτογνωσίας, είτε µαθαίνετε για το προσωπικό ενδιαφέρον και την ανάπτυξή σας, είτε θέλετε να γίνετε επαγγελµατίας για πρώτη φορά, είτε είστε επαγγελµατίας και θέλετε να προσθέσετε τις τεχνικές Θήτα στην υπάρχουσα πρακτική σας.

Η Μέθοδος Θήτα για Παιδιά/ Έφηβους/ Νέους

See Also

Τα Παιδιά του Ουράνιου Τόξου είναι ευαίσθητα παιδιά, έφηβοι και νέοι ενήλικες και διαθέτουν απίστευτη διαίσθηση. Τα Παιδιά του Ουράνιου Τόξου γεννήθηκαν µε τεράστια σοφία και την ικανότητα να αλλάζουν τον κόσµο γύρω τους. Από τα αρχαία χρόνια η ανθρωπότητα περίµενε τα εξαιρετικά τρυφερά και ευπροσάρµοστα αυτά πλάσµατα να έρθουν µε την αστείρευτη αγάπη και υποµονή τους. Τα σεµινάρια διεξάγονται από την Μαρία Τελίδου, προς το παρόν µια φορά το χρόνο στις σχολικές διακοπές.

Ο άνθρωπος πίσω από πίσω από τη σχολή «Θήτα Χώρος»

Η Μαρία Τελίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού, απόφοιτος του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως γυµνάστρια στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Από το 2000 και για τα επόµενα 10 χρόνια έζησε στην Ινδία ως εθελόντρια στον µεγάλο πνευµατικό και φιλανθρωπικό οργανισµό της ΑΜΜΑ, την διεθνούς φήµης πνευµατική δασκάλα και φιλάνθρωπο, οργανώνοντας οικολογικά προγράµµατα και µελετώντας τις Ανατολικές πνευµατικές διδασκαλίες. Παράλληλα σπούδασε την Μέθοδο Θήτα και εντυπωσιασµένη από την αποτελεσµατικότητα της αποφάσισε να ασχοληθεί εξ’ ολοκλήρου µε αυτήν.

Το 2010 επιστρέφει στην Ελλάδα και καθιερώνει για πρωτη φορά στην χώρα µας τη Μέθοδο Θήτα. Έκτοτε διδάσκει συστηµατικά την τεχνική της Μεθόδου Θήτα µέσω οµαδικών σεµιναρίων, για να ωφεληθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

Η Μαρία έχει µεταφράσει και επιµεληθεί τα εγχειρίδια της Μεθόδου Θήτα και τα βιβλία της Μεθόδου Θήτα «ΤhetaHealing – H Πρωτοποριακή Ενεργειακή Μέθοδος Θεραπείας» και «ΤhetaHealing – Προχωρηµένο Επίπεδο». Συµµετέχει σε Πανελλαδικές Εκθέσεις και Φεστιβάλ, όπως το Alterscope, Planet Therapy, Ενάλλαξη, Ρέϊκι Φεστιβάλ και άλλα, παρουσιάζοντας την Μέθοδο Θήτα και δίνοντας διαλέξεις. Διεξάγει όλα τα σεµινάρια της Μεθόδου Θήτα, συχνά µέσα στο έτος, σε όλη την Ελλάδα όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Πάρος, Ρόδος.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.