Now Reading
Το κομμωτήριο «Anatasios style studio», έδωσε μέρος των εσόδων του, στο Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών «Διοτίμα»

Το κομμωτήριο «Anatasios style studio», έδωσε μέρος των εσόδων του, στο Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών «Διοτίμα»

+1
View Gallery

Ένα από τα κορυφαία κομμωτήρια της Αθήνας, το «Anastasios style studio», που μας υποδέχεται στη Γλυφάδα αλλά και στα Ιωάννινα, μας δίνει ένα καλό παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας.

Η 25η Νοεμβρίου είναι η ημέρα η οποία έχει οριστεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Ένα ζήτημα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα σημαντικό εμπόδιο για μια συνεκτική και ισότιμη κοινωνία. Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο ιδιοκτήτης των κομμωτηρίων «Anastasios style studio» παρουσίασε την καμπάνια “Μίλησε μου”, προβάλλοντας ένα σαφές μήνυμα: Η έμφυλη βία πρέπει να τελειώσει.

Η έμφυλη βία διακρίνεται από τις άλλες μορφές βίας, καθώς πηγάζει από την ιστορικά διαπιστωμένη ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όσο οι γυναίκες βιώνουν διακρίσεις τόσο θα παραμένουν ευάλωτες στη βία. Η βία κατά των γυναικών μπορεί να λάβει πολλές μορφές – από την ενδοοικογενειακή βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας μέχρι τη λεκτική και ψυχολογική βία, τη σωματική βία ακόμα και τη γυναικοκτονία.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού, ενώ500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία. Σε ότι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, στοιχεία της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας (ΕΙΕ), δείχνουν πως σωματική βία αναφέρει ότι έχει υποστεί το 24% των γυναικών, ενώ σεξουαλική βία αναφέρεται από το 6% των γυναικώνΤα περιστατικά βιασμών υπολογίζονται στη χώρα μας σε 5.000 ετησίως, ωστόσο μόνο 150 από αυτά πιστοποιούνται και ακολουθούν τη νομική οδό. 

Οι Λένα Παπαλιγούρα, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Μαριέλλα Σαββίδου και Κατερίνα Μισιχρόνη, αναγνωρίσιμα πρόσωπα από τον χώρο της υποκριτικής, αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Aναστάσιου να συμμετάσχουν στην καμπάνια “Μίλησε μου”, στην οποία επιμελήθηκε ο ίδιος την εικόνα τους ώστε να φωτογραφηθούν, συμβάλλοντας η κάθε μία με αυτόν τον τρόπο σε μια σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης απέναντι στην έμφυλη βία. Ο φακός της Ιωάννας Τζετζούμη αποτύπωσε το προσωπικό τους συναίσθημα σε άσπρο και μαύρο, το πορτρέτο απέκτησε παλμό, έγινε θέση, δήλωση. Μια πρόσκληση απέναντι στον ρόλο που οφείλουμε όλοι να διαδραματίσουμε προς την εξάλειψη του φαινομένου.

Παράλληλα η καμπάνια “Μίλησε μου” έλαβε και τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, μέρος των εσόδων από τις υπηρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στα κομμωτήρια AnastasiosHairStyleStudio σε Αθήνα και Ιωάννινα καθώς και από κάθε αγορά προϊόντων, δόθηκαν στο Κέντρο Διοτίμα, τη γυναικεία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το1989 με όραμα τη συστηματική ανάδειξη και αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, και αποστολή την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους, πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες ενέργειες από επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένα. Ένας ακόμη λόγος που θα μας οδηγήσει στο «Anastasios hair style studio» και εκτός από τα μαλλιά ή τα νύχια μας θα φροντίσουμε και την ψυχή μας.

See Also

Κομμωτήριο Γλυφάδας : Λαοδίκης 29 / τηλ: 210 9680880

Κομμωτήριο Ιωάννινα : Μιχαήλ Αγγέλου & Χαριλάου Τρικούπη / τηλ: 26510- 39111

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.