Now Reading
«Μια μέρα στην ζωή σου, The ΗΟΜΕ Project» στην Άτρακτο

«Μια μέρα στην ζωή σου, The ΗΟΜΕ Project» στην Άτρακτο

Έκθεση φωτογραφίας  ‘’Μια μέρα στην ζωή σου, The ΗΟΜΕ Project’’ ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού  “A Day in your Life Competition ” της βραβευμένης με BAFTA καλλιτέχνιδος Alison Jackson.

To Πλαίσιο Computers & η Άτρακτος στηρίζουν το “A Day in Your Life “, τον διαγωνισμό φωτογραφίας της καλλιτέχνιδος Alison Jackson. Η έκθεση που παρουσιάζεται στην Άτρακτο δημιουργεί ένα αφήγημα μεταξύ τριάντα δύο φωτογραφιών ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της Τhe HOME Project στην Αθήνα, όπως επίσης και πρωτοεμφανιζόμενες φωτογραφίες που δείχνουν πως τα παιδιά συνεργάστηκαν backstage με την Jackson στα πλαίσια
του  “A Day in Your Life Competition”. 

Η Πλαίσιο Computers στήριξε τον Διαγωνισμό “A Day in your Life ”  μεταξύ 19-22 Ιουλίου 2022, της Alison Jackson στην Αθήνα. Έντεκα παιδιά που διαμένουν στους ξενώνες της The HOME Project έλαβαν μέρος σε εργαστήρια, περιηγήθηκαν στη πόλη, συζήτησαν, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία και φωτογράφισαν με θέμα, όπως παραπέμπει η ονομασία του workshop ‘’A Day In Your Life’’. 
Ο διαγωνισμός επεκτάθηκε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε οργάνωση και παραγωγή της Μαρίνας Νικολετοπούλου.  To “A Day in Your Life ” είναι ένας ειδικά δομημένος διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά και νέους, εστιάζοντας στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους. 

Η Άτρακτος φιλοξενεί την  φωτογραφική έκθεση από τις 24 έως τις 26 Μαΐου 2023. Η έκθεση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς μέσα από τα μάτια των παιδιών την καθημερινότητα τους. 

Η Πλαίσιο Computers, για ακόμη μία φορά, αποδεικνύει την εγγενή της προσήλωση σε κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, μέσω του ‘’A Day in your Life Competition”  και ενθαρρύνει νέους και παιδιά να εκφραστούν, να γνωρίσουν τα ενδιαφέροντα τους, να δημιουργήσουν και ύστερα να σπουδάσουν ή να εργαστούν στον τομέα των Τεχνών. 

Στα πλαίσια των εγκαινίων της έκθεσης ο καλλιτέχνης Joseph Mouzakitis, μέλος του συγκροτήματος ATH Kids collective και ιδρυτής του ‘ESCAPADE’ θα παρουσιάσει DJ set και ο Complex Shadow ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ATH Kids collective θα παρουσιάσει live music performance.

Αlison Jackson – βιογραφικό
Η Αlison Jackson είναι πολυβραβευμένη -και με BAFTA- καλλιτέχνης. Δημοσιεύσεις της Jackson περιλαμβάνουν τα βιβλία: Private (2004, Penguin Books) Confidential: What you see in this book is not ‘real’ (2007, Taschen), Stern Fotographie 70 (2012, teNeues), και Private (2016 published by Alison Jackson). Η δουλειά της επίσης περιλαμβάνεται σε πολλές δημόσιες συλλογές μουσείων, όπως: The Parliamentary Art Collection, London; The National Portrait Gallery, London; SF MOMA, San Francisco; The Royal College of Art, London; Musée de la Photographie, Charleroi, Brussels; The Frances Foundation, Paris; The International Centre of Photography.

Πέρα από τη φωτογραφία, η Jackson είναι μέλος του Alumni Council for The Royal College of Art και Επίτροπος στο Chelsea Art Theatre, και επίσης δραστηριοποιείται ως μέντορας για νέους καλλιτέχνες. Το 2019 η Jackson δημιούργησε και λανσάρισε τον γνωστο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Μια μέρα στη Ζωή Σου» (A Day in Your Life), με στόχο να ανακαλύψει νέους ταλαντούχους φωτογράφους από μειονεκτικά περιβάλλοντα, να ενθαρρύνει την τεχνη και τους νεους.

The HOME Project
Η The HOME Project είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να παρέχει υποστήριξη, προστασία, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ενσωμάτωσης σε παιδιά πρόσφυγες, που φτάνουν στην Ελλάδα μόνα τους. Σε 6 χρόνια έχει δημιουργήσει και λειτουργεί 13 ξενώνες δυναμικότητας 240 παιδιών, όπου παρέχει ένα ολιστικό πλαίσιο υπηρεσιών παιδικής προστασίας μέσω εξατομικευμένου ψυχοπαιδαγωγικού πλάνου για κάθε παιδί, που περιλαμβάνει υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης, παιδαγωγική και κοινωνική υποστήριξη στοχεύοντας στην κοινωνική ενσωμάτωση. Μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 1,000 παιδιά και έχει δημιουργήσει 220 θέσεις εργασίας.

Πλαίσιο Computers
Από το 1969 και για 53 χρόνια, το όνομα «Πλαίσιο» έχει ταυτιστεί με την τεχνολογία, την πρωτοπορία και την εξέλιξη, συνεχίζοντας να βρίσκεται σε ηγετική θέση, ως η πιο υγιής επιχείρηση του κλάδου. Από τα 12τ.μ. της Στουρνάρη στα 22.500 τ.μ. του υπερσύγχρονου κέντρου logistics στη Μαγούλα, έχουμε διανύσει μισό αιώνα λειτουργίας, διαδραματίζοντας ρόλο “leader” στην ελληνική αγορά, με 24 καταστήματα και service points σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 180 εξειδικευμένους τεχνικούς & 1500 εργαζόμενους και τζίρο που ξεπερνά τα 436.000.000€.

Το πάθος μας για την γνώση & την τεχνολογία και το ενδιαφέρον μας για τον άνθρωπο & τις πραγματικές του ανάγκες, καθόρισε και καθορίζει ακόμα και σήμερα την εξέλιξη και την πορεία μας, αναδεικνύοντάς μας σε πηγή έμπνευσης, πρότυπο και σημείο αναφοράς στο χώρο των ελληνικών επιχειρήσεων. Βασική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργούμε αξία, να προσφέρουμε γνώση και να υποστηρίζουμε την εξέλιξη στον κλάδο της τεχνολογίας, πάντα με επίκεντρο της δραστηριότητάς μας τον άνθρωπο.

Ατρακτος ΑΜΚΕ
Ατρακτος ΑΜΚΕ έχει ως στόχο την Προώθηση της Εκπαίδευσης και των Θετικών Προτύπων. Ιδρυτικός Υποστηρικτής της Ατράκτου είναι το Πλαίσιο.

O σκοπός της Ατράκτου είναι να ενώσει και να διαμορφώσει μία κοινότητα ανθρώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών με κοινούς στόχους και αξίες. Φιλοδοξεί να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο και στην κοινωνία, φωτίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο. Προσπαθεί να εντοπίσει, να χαρτογραφήσει και να αναδείξει τα προβλήματα της κοινωνίας και στη συνέχεια να βρει λύσεις για αυτά.

Το όραμά μας

Να προσφέρουμε «καταφύγιο» στις πνευματικές ανησυχίες ατόμων όλων των ηλικιών και να καλλιεργήσουμε ερεθίσματα που τους εμπνέουν να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

See Also

Για να το πετύχουμε αυτό, αναμειγνύουμε την εμπειρία με τη γνώση & την κριτική σκέψη και δημιουργούμε ένα εκρηκτικό cocktail διά βίου μάθησης, που απευθύνεται σε όσους συνειδητά επιλέγουν το δρόμο του leader και όχι του follower.

Σε ποια στοιχεία επενδύουμε;

  • Στη δημιουργικότητα, που αποτελεί τη «σπίθα» της καινοτομίας.
  • Στις ανθρώπινες σχέσεις, που αναπτύσσονται μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και βιωμάτων.
  • Στην επιχειρηματικότητα και στην πρωτοβουλία των ανθρώπων που ρισκάρουν, δημιουργούν και ζουν τη ζωή τους με πάθος.

Ιωσήφ Μουζακίτης – βιογραφικό
Ο Ιωσήφ Μουζακίτης είναι DJ / καλλιτέχνης που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Από πολύ μικρός φέρνει πάντα έναν ολοκαίνουργιο ήχο, αναμειγνύοντας Hip-Hop με Afro Beats και ηλεκτρονική μουσική από υπόγεια μέχρι φεστιβάλ και από φεστιβάλ μέχρι συναυλίες στο εξωτερικό. Είναι μέλος και DJ της κολεκτίβας ATH Kids. Τώρα ο Joseph ιδρύοντας το ESCAPADE ως ένα προσωπικό έργο βασισμένο στο προσωπικό του όραμα ξεκινώντας το 2020 με μια ραδιοφωνική εκπομπή στο Movement Radio κάθε Παρασκευή με νέες παγκόσμιες κυκλοφορίες 3-4 μ.μ. (CET), το 2022 sold out εκδηλώσεις με διεθνείς καλεσμένους όπως High Klassified, Charisse C + περισσότερα στο εγγύς μέλλον

Complex Shadow – βιογραφικό
Ο Complex Shadow γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα και οι γονείς του είναι από την Σιέρα Λεόνε. Ο Complex Shadow είναι ένα ιδρυτικό μέλος της μουσικής κολεκτίβας ATH Kids και ξεκίνησε συμβάλλοντας στη δημιουργική διαδικασία των μουσικών βίντεο του ATH Kids και να βγάζει μουσική ο ίδιος.Η φιλοδοξία του να συλλάβει ένα πιο προσωπικό όραμα του κόσμου, και αυτό τον οδήγησε να ασχοληθεί και με την φωτογραφία για να βοηθήσει την αντίληψη του αλλά και να είναι αυτοδίδακτος δημιουργώντας συνεχώς μέσω των δεξιοτήτων προσφέροντας την ευκαιρία να αναδείξει μια μοναδική αισθητική, στενά συνδεδεμένη με τη μουσική και το όραμά του.

Έκθεση
«Μια μέρα στην ζωή σου, The ΗΟΜΕ Project» στην Άτρακτο

Από 25/05/2023 έως 26/05/2023
κάθε μέρα 10:00-18:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Είσοδος Ελεύθερη

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.