Now Reading
Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη – Ιδρύτρια του Spetses Mini Marathon και του Spetsathlon

Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη – Ιδρύτρια του Spetses Mini Marathon και του Spetsathlon

View Gallery

Κάθε ιστορία επιτυχίας είναι μοναδική. Η Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη, σύζυγος, μητέρα και επιχειρηματίας, είναι αναμφισβήτητα μια δυνατή, συνεπής και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα που κατάφερε να συνδεθεί πλήρως με το μυαλό και το σώμα και να συντονίζεται με τρόπους να εκτοξεύσει την επιτυχία της. Το πάθος, η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση ωθεί συνεχώς την αριστεία σε ό, τι κάνει. Η Μαρίνα είναι η ιδρύτρια του Spetses Mini Marathon, που φέτος κλείνει δέκα χρόνια, και του Spetsathlon, δύο μεγάλων αθλητικών events που έχουν αναδείξει τον αθλητικό τουρισμό στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, διευθύνει την Communication Lab, έχοντας κερδίσει περισσότερα από 35 βραβεία.

Στα δέκα χρόνια Spetses Mini Marathon, ποια είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή που έχεις ζήσει;
Δεν έχω μία στιγμή που μπορώ να ξεχωρίσω. Κάθε διοργάνωση έχει τις δικές τις συγκινήσεις και έχω φυλάξει για όλες μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Σίγουρα έχω συγκρατήσει όλες εκείνες τις στιγμές που αγωνίστηκαν καταξιωμένοι αθλητές και ολυμπιονίκες δίπλα σε ερασιτέχνες, που μόνο σε μία διοργάνωση όπως το Spetses Mini Marathon σου δίνεται μία τέτοια δυνατότητα. Επίσης, μου έχει χαραχτεί ανεξίτηλα η πρώτη στιγμή που αγωνίστηκε ο Νίκος Παπαγγελής, μόλις έξι μήνες μετά τον ακρωτηριασμό του. Και τέλος, η τελευταία χρονιά που έγινε το Spetses Mini Marathon, το 2019, που κάναμε ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 18.000 άτομα από 42 χώρες.

“Lockdown” – Covid19 – κρίση πανδημίας. Τι αλλαγές προβλέπεις;
Νομίζω ότι ακόμα δεν είμαστε σε θέση να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τα πραγματικά αποτελέσματα της πανδημίας. Αυτό που εγώ συνειδητοποίησα, είναι ότι ακόμη και μέσα από δύσκολες καταστάσεις μπορούμε να αντλήσουμε τα θετικά και να τα κρατήσουμε ως παρακαταθήκη. Για παράδειγμα, πάρα πολύς κόσμος στράφηκε ερασιτεχνικά προς τον αθλητισμό, είτε ξεκινώντας κάποια δραστηριότητα μέσα σε αυτό το διάστημα, είτε προσαρμόζοντας την προπόνηση του στα νέα δεδομένα. Εμένα προσωπικά ο αθλητισμός με βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό να περάσω την περίοδο του lockdown. Εκτός των άλλων, η εταιρεία μου ήταν από τις «τυχερές» αυτής της κατά τ’ άλλα δύσκολης εποχής, μιας και παρότι είμαστε μια μικρή εταιρεία, ενεργήσαμε με ευελιξία και η τριβή μας με πελάτες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, αύξησε τον κύκλο εργασιών μας, προτείνοντας καινοτόμες λύσεις, εναρμονισμένες με τα δεδομένα της εποχής.

Είσαι από τις πρώτες που συμμετείχε ως κριτής στα GIWA, και συνεχίζεις να στηρίζεις αυτά τα σπουδαία βραβεία. Ποια είναι η εμπειρία σου;
Είμαι πάρα πολύ περήφανη που συμμετείχα στα GIWA Awards. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ιδρύτρια Σοφία Κωνσταντοπούλου για το όραμα της να αναδείξει τις γυναίκες του εξωτερικού σε διάφορους τομείς. Είχα την τιμή να είμαι κριτής στην κατηγορία “Sports” και ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία και τις δύο χρονιές, κατά τις οποίες αναδείχτηκαν πάρα πολύ σημαντικές γυναίκες του χώρου.

Οι επιτυχημένες γυναίκες έχουν την τάση να αμφισβητούν τον εαυτό τους. Το έχεις νιώσει και πως το διαχειρίστηκες;
Η προσωπική επιτυχία και καταξίωση δεν έχει την ίδια επίδραση σε κάθε γυναίκα. Θεωρώ ότι στην πλειονότητα τους οι επιτυχημένες γυναίκες είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση, με έμφυτη ικανότητα στο multitasking και διάθεση για τόσο σκληρή δουλειά, που σχεδόν δεν υπάρχει ο χρόνος να αμφισβητήσουν τις επιλογές τους. Όμως ακόμη και αν τύχει, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι αν δε ρισκάρεις, αν δεν κάνεις αυτές τις επιλογές που θα σε βγάλουν λίγο από την πεπατημένη, είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις ακόμη υψηλότερα. Άρα θα συμβούλευα τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν κάτι τέτοιο, να το διαχειριστούν σαν “part of the process”.

Ως μια γυναίκα-ηγέτης, ποιο ήταν το σημαντικότερο που έμαθες στην πορεία για την κορυφή;
Μπορεί να ακουστεί κάπως κλισέ, όμως αυτό που έχω μάθει στα χρόνια της καριέρας μου είναι ότι τίποτα δε θα σου χαριστεί αν δεν παλέψεις σκληρά γι’ αυτό. Πρέπει να είσαι επίμονη και πειθαρχημένη. Να βρίσκεις τρόπο να διαχειρίζεσαι την επιτυχία και να μην το βάζεις κάτω μετά από κάποια δυσκολία. Εξίσου σημαντικό είναι να έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν και σε στηρίζουν. Εγώ προσωπικά ήμουν ευλογημένη γιατί έχω μία εξαιρετική οικογενειακή ζωή, βιώνοντας την ασφάλεια και την υποστήριξη τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα.

See Also

Ποια γυναίκα σε έχει εμπνεύσει και πως;
Μία γυναίκα που θαυμάζω και εκτιμώ είναι η Michelle Obama. Θεωρώ ότι με τις δράσεις που ανέπτυξε άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της σαν πρώτη κυρία των ΗΠΑ και κατόρθωσε να μην επισκιάζεται από το θεσμικό της ρόλο, δίνοντας έμπνευση σε όλες τις γυναίκες που φιλοδοξούν να χαράξουν τη δική τους πορεία.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχεις πάρει στη ζωή σου, και θα την έδινες τώρα κι εσύ;
Η πιο επιτυχημένη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι και το μότο μου, «Κάν΄το και ας γίνει λάθος». Είναι πολύ σημαντικό να είσαι αυτό που ονομάζουμε “doer”. Το να είσαι δραστήρια, ευέλικτη και αποφασιστική είναι μια συνταγή που δύσκολα αποτυγχάνει. Ακόμη και αν «γίνει λάθος», μαθαίνεις, διδάσκεσαι και βγαίνεις πάντοτε καλύτερη από αυτό. Πολλές φορές δεν υπάρχει χρόνος για υπερανάλυση, ενώ όπως ανέφερα και πριν, το να ρισκάρεις και να βγαίνεις από την “comfort zone” σου, είναι αυτό που σε βοηθάει να ανθίσεις.

Make-Up: Konstantina Michopanou  /  Dress: MI-RO Designers  /  Watch: Garmin Fenix 6s
Ευχαριστούμε τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος για τη φιλοξενία της φωτογράφησης.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.