Now Reading
Λονδίνο: Γίνε μέλος τη Ελληνικής κοινότητας

Λονδίνο: Γίνε μέλος τη Ελληνικής κοινότητας

Volta Magazine

Αν ζεις στο Λονδίνο και σου λείπει η Ελλάδα, δεν έχεις παρά να βρεις τρόπους που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν να είσαι στην πατρίδα σου. Ήθη και έθιμα, events, συμπατριώτες είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορείς να έχεις. Ευτυχώς, η Ελληνική κοινότητα έχει κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια και δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να εισαχθούν σε αυτή και να βοηθηθούν με ποικίλους τρόπους. Επίσης αποτελεί σημαντικό βοήθημα για όσους τώρα ξεκινούν τη  νέα τους ζωή στο Λονδίνο , με υποστήριξη, καθοδήγηση και επαγγελματικές ευκαιρίες. Ενδεικτικά το Volta συγκέντρωσε τα παρακάτω…

The Hellenic Centre: https://helleniccentre.org/

Το Ελληνικό Κέντρο είναι ένας ανεξάρτητος, πολιτιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1994. ‘Έλληνες και Κύπριοι συγκέντρωσαν τα χρήματα ώστε να αγοράσουν ένα σπίτι στην περιοχή Marylebone και εκεί δημιούργησαν το Ελληνικό Κέντρο που άνοιξε τις πύλες του το Νοέμβριο του 1994.  Διευθύντρια του κέντρου είναι Agatha Kalisperas. Το κέντρο στοχεύει στην προώθηση της Ελληνικής κοινότητας αλλά και της Ελληνικής κουλτούρας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στο χτίσιμο σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας. Το κέντρο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας σειράς διαλέξεων, εκθέσεων, συναυλιών και κοινωνικών δρώμενων και παρέχει τη δυνατότητα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας. Ακολουθεί τις Ελληνικές παραδόσεις, όπως η κοπή της βασιλόπιτας την Πρωτοχρονιά και το βάψιμο των αυγών το Πάσχα.

Reload Greece: https://www.reloadgreece.com/

Το Reload Greece προωθεί τη νεανική επιχειρηματικότητα στο Λονδίνο και στοχεύει να εξασφαλίσει πως οι νέοι πτυχιούχοι που εισχωρούν στην αγορά εργασίας θα αναπτύξουν ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να ενισχύσουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κοινοτήτων τους. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να λάβεις μέρος, ενώ διοργανώνονται και μηνιαία ή τριμηνιαία events, τα οποία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένα όσον αφορά τη δικτύωση.

Edo Londino: http://www.edolondino.net/

Αυτή η ιστοσελίδα στοχεύει να βοηθήσει τους Έλληνες που μετακόμισαν πρόσφατα στο Λονδίνο να έχουν ένα πιο ομαλό ξεκίνημα. Συγκεντρώνει και μοιράζει πληροφορίες σχετικές με την Ελληνική κοινότητα, με events και με κενές θέσεις εργασίας.

Greek List: https://greeklist.co.uk/

O Αυγουστινός Γαλιάσσος δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες, να αναζητήσουν, να βρουν και να κάνουν επαφή με Ελληνικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες από το χώρο της ψυχαγωγίας και των υπηρεσιών, δίνοντας ακόμη και τη δυνατότητα εξεύρεσης θέσεων εργασίας. Παράλληλα μέσω αυτής της σελίδας μπορούν να επικοινωνήσει και να αλληλοεπιδράσει κάποιος με άλλους Έλληνες που βρίσκονται σε όλη την Αγγλία.

Live a Greek life in London: www.greeklondon.net

Πληροφορίες για Ελληνικά events στο Λονδίνο, Ελληνικά εστιατόρια, clubs και bars, μαγαζιά όπου μπορείς να αγοράσεις Ελληνικά προϊόντα, θέσεις εργασίας που αναζητούν Έλληνες επαγγελματίες, ανακοινώσεις της κοινότητας.

London Greek Radio: http://www.lgr.co.uk/

 Ο μοναδικός σταθμός στην Ευρώπη που εκπέμπει και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο.

See Also

Theater Lab Company: https://theatrelab.co.uk/

Μια θεατρική ομάδα με έδρα το Λονδίνο η οποία δημιουργήθηκε από Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η TLC μεταφράζει και ανεβάζει Ελληνικά θεατρικά έργα με έναν ξεχωριστό τρόπο, ο οποίος και έχει «αγκαλιαστεί» από το ξένο κοινό, από την ίδρυση της ομάδας το 1997. Η Αναστασία Ρέβη, η καλλιτεχνική διευθύντρια, πιστεύει πως η προώθηση της Ελληνικής κουλτούρας στο Λονδίνο είναι κάτι που οι Ελληνικές κοινότητες μπορούν να κάνουν καθημερινά μέσω της ζωής τους, των ενεργειών τους και των επιλογών τους. 

St Sophia’s Greek Orthodox Cathedral: https://www.stsophia.org.uk/index.php/en/

Ο καθεδρικός της Αγίας Σοφίας είναι ανοιχτός όλες τις ημέρες της εβδομάδας (εκτός της Δευτέρας), μεταξύ 11 π.μ. και 2 μ.μ. καθώς και όποτε τελείται λειτουργία.

Greek Embassy: https://www.mfa.gr/uk/en/the-embassy/

 Η ιστοσελίδα της Ελληνικής Πρεσβείας.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.