Now Reading
Κοσμήματα εμπνευσμένα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Κοσμήματα εμπνευσμένα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Volta Magazine
+3
View Gallery

Η 200ή επέτειος της ελληνικής ανεξαρτησίας, επιδρά και εμπνέει τους δημιουργούς της ελληνικής κοσμηματοποιίας αναδεικνύοντας την αισθητική μας παράδοση, επιστρατεύοντας τις αξίες, τις τεχνοτροπίες, τους πολύτιμους λίθους και τα πολύτιμα μέταλλα, τα σύμβολα, τη δύναμη του ελληνικού πνεύματος, την αντοχή των ηρώων και των ηρωίδων μας, για να μας μεταλαμπαδεύσουν το Φως του Γένους μας χαράζοντας στο χρόνο αυτή την πολύτιμη μνήμη που γίνεται οδηγός και υπερηφάνια.

Maureen Wellens Fine Jewlery

Ένα εντυπωσιακό και πολύτιμο δαχτυλίδι από την  κοσμηματοποιία Maureen Wellens Fine Jewlery δημιουργήθηκε από την Maureen Wellens για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση 1821-2021. Δαχτυλίδι Rosa με 29 γραμμάρια λευκού χρυσού 18 καρατίων, 7,02 καράτια λευκά διαμάντια, 1,58 καράτια ζαφείρι, 1,98 καράτια σμαράγδια. 

LIANA VOURAKIS

Οι συλλογές του κοσμηματοπωλείου LIANA VOURAKIS ήταν πάντα εμπνευσμένες από την ιστορία και τις παραδόσεις του Ελληνικού πολιτισμού και φέτος περισσότερο από ποτέ άλλοτε, γιατί γιορτάζουμε τα διακόσια χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Οι “Ελληνικοί Θησαυροί” ανασύρουν έννοιες όπως η λεβεντιά και η Ελευθερία και μεταμορφώνονται σε υπέροχα μενταγιόν και βραχιόλια.

Χρυσό και επίχρυσο μενταγιόν Λεβεντιά – Επίχρυσο βραχιόλι “Ελευθερία’’


Apriati jewels

“Greek Revolution “Η σημαία ή αλλιώς “The flag” είναι η ονομασία που επέλεξε να δώσει το Apriati jewels στη δική του δημιουργία, η οποία είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η Bela Louloudaki, δημιούργησε ένα βραχιόλι από γαλανόλευκα σχοινιά το οποίο κοσμεί ένα χρυσό σύμβολο, εμπνευσμένο από την πρώτη ελληνική σημαία αλλά και ένα κούμπωμα είτε σε χρυσό είτε σε ασημένιο που γράφει τη λέξη «ΕΛΛΑΣ».

Η «Ελευθερία» ήταν και είναι αυτό για το οποίο πάντοτε θα μάχονται οι Έλληνες. Έτσι και αλλιώς η ιστορία έχει αποδείξει, όχι μόνο από την Επανάσταση του 1821 αλλά και πολύ παλιότερα ότι για το ελληνικό κράτος αυτό δεν ήταν ποτέ δεδομένο γι’ αυτούς.

ZOLOTAS

Για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αγωνίστηκαν οι Έλληνες και αυτή την μεγάλη ιστορική κατάκτηση υμνεί ο οίκος ZOLOTAS με τις «Σφραγίδες Ελευθερίας», και τιμά την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης μελέτης της καλλιτεχνικής ομάδας του οίκου πάνω στην ιστορία, τον μύθο και τις τεχνοτροπίες του ελληνικού συμβολιστικού πλούτου. Πρόκειται για μια αριθμημένη συλλογή 21 σχεδίων εμπνευσμένη από ιστορικά σύμβολα-σφραγίδες που χρησιμοποιήθηκαν κατά την περίοδο του 1821. Τα 21 κομμάτια της συλλογής, είναι σχεδιασμένα για γυναίκες και άνδρες και θα χαραχθούν για μία και μόνο φορά για τους εορτασμούς του επετειακού έτους.

Ileana Makri

See Also

Εμπνευσμένη από τις γυναίκες του 1821, που η δύναμη της ψυχής τους και ο δυναμισμός τους είναι δύσκολο να μεταφραστεί σε λόγια, η Πρώτη Κυρία της χώρας Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό επίχρυσο βραχιόλι με σκαλιστές αντιδιαμετρικά τις δύο κομβικές χρονολογίες «1821-2021» σε συνεργασία με τεχνίτες από τα Γιάννενα, αναδεικνύοντας της Γιαννιώτικη αργυροχοΐα, το οποίο είναι διαθέσιμο στη μπουτίκ της Ileana Makri

Katerina Ioannidis

Η διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων Katerina Ioannidis, εμπνεύστηκε από τις γυναίκες της εποχής που συνέβαλαν σύσσωμες στον Αγώνα του 1821 και δημιούργησε μία συγκλονιστική σειρά από συλλεκτικά σκουλαρίκια και κολιέ, που θυμίζουν τα γιορντάνια. Μ’ αυτόν τον τρόπο αποφάσισε να τιμήσει τις ταπεινές και γενναίες μάχες αυτών των γυναικών.

Laskarina

Η Ειρήνη Αραμπατζίδου, συστήνεται στον κόσμο των κοσμημάτων με το όνομα Laskarina, έχοντας ως μούσα την καπετάνισσα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και δημιουργεί ξεχωριστά κοσμήματα με φούντες, κεντήματα και κλωστές, για τις σύγχρονες ηρωίδες. Για την επέτειο από τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 εμπνεύστηκε από το ποίημα του Άγγελου Σικελιανού «Ωδή στο Μακρυγιάννη» και δημιούργησε ένα επετειακό κόσμημα με πρωταγωνιστή τα πουλιά, σύμβολα της ελευθερίας και της ειρήνης.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.