Now Reading
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο πρώτος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ήταν το 1909 και εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Εκείνη τη χρονιά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής αφιέρωσε την ημέρα για να τιμήσει την απεργία των εργατριών στην κατασκευή ενδυμάτων το 1908 στη Νέα Υόρκη. 

Με τα χρόνια, η μέρα έχει καθιερωθεί και παρουσιάζει την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι γυναίκες, καθώς και την πρόοδο με την οποία συμβάλουν οι γυναίκες και οι άνδρες σε όλο τον κόσμο. 

Σε υποστήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, συγκεντρώσαμε μερικά αποστάγματα σκέψεων από γυναίκες που στηρίζουν το κίνημα για την ισότητα των φύλων.

Βαλεντίνα Κόρδη
Mindset & High-Performance Executive and Business Coach

«Η αιτιολογία «επειδή είσαι γυναίκα» δεν πρέπει ποτέ να είναι ο λόγος που θα εμποδίζει μία γυναίκα να κατακτήσει τα όνειρά της. Αντιθέτως, πρέπει να είναι ο λόγος που θα την κάνει να κατανοήσει το γιατί μπορεί να τα καταφέρει!»

Ειρήνη Στ. Νταϊφά
Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά

«Η παρότρυνση μου και η ευχή μου προς όλες τις γυναίκες είναι να παραμένουν δυνατές και αισιόδοξες και να είναι πάντα ο εαυτός τους χωρίς να υποκύπτουν σε οποιεσδήποτε αρνητικές εξωτερικές επιρροές.»

Αλεξάνδρα Γκίκα
Director & Founder “artncultureghika” & “Advance Communication PR”

«Να αγαπάτε τον εαυτό σας, για να δώσετε αγάπη. Σβήστε απ´ το μυαλό σας και το λεξιλόγιό σας τις λέξεις “δεν μπορώ”. Εμείς οι γυναίκες όλα τα μπορούμε. Προχωράμε δυναμικά, διοχετεύοντας το πάθος μας σε δημιουργικές αναζητήσεις, υπερήφανες για τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας.»

Τζόση Βιτζηλαίου
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων ΑΜΒΥΞ

«Για να κατακτήσεις κορυφές απαιτεί να είσαι πεπεισμένη ότι μπορείς να το κάνεις. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τα πάντα αρκεί να το πιστέψουν. Δεν είναι θέμα φύλου, είναι θέμα πίστης. Οι γυναίκες που ξεχωρίζουν είναι εκείνες που δεν περιορίστηκαν από το φύλο τους, Αυτές πρέπει να είναι και η έμπνευση μας.»

Δρ. Κατερίνα Μπεσσερέρ
Κτηνίατρος Χειρουργός

«Είμαστε εσύ, η  γυναίκα που σκουπίζει κρυφά τα δάκρυά της και συνεχίζει τη μάχη της. Το σιωπηλό σου κλάμα γίνεται δικό μας. Η μάχη σου, μάχη μας. Δεν είσαι μόνη. Ας πληγωθούμε, αλλά δεν θα ηττηθούμε ποτέ!»

Ada Ηλιοπουλου
Πρόεδρος της Γαλλικης Πολιτιστικής Κίνησης Le Soleil Foundation, Δημοσιογραφος-Συγγραφεας, Owner του Winelife.gr, Executive member of the US Euro-American Women’s Council Board of Directors.

«Η μόνη απάντηση που μπορείτε να δώσετε για όλα σε κάποιον είναι αποκλειστικά η δουλειά σας. Η εργασία δεν διαψεύδεται ποτέ. Να είστε σίγουρες πως πίσω από μια δυνατή γυναίκα είναι πάντα μόνο ο εαυτός της! Επενδύστε σε εσάς! Greatness is a choice!»

Μαρίλια Βαζαίου
Director at Valiant Shipping S.A

«Τώρα που τα χαμόγελα παγώνουν και τα βλέμματα σκοτεινιάζουν, ας πάρουμε δύναμη από όλες τις βασανισμένες γυναίκες των τελευταίων ημερών, που με αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα και αμέριστη “Ανδρεία” κουβαλούν στις κουρασμένες πλάτες τους το μέλλον ενός λαού!»

Χαρά Τζιουβάρα
Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας»

«Να θυμάσαι ότι ζεις μόνο μια φορά για σένα. Σε κάθε γυναίκα που φροντίζει ότι κάνει να έχει πάντα κάποια μαγική αξία. Που δημιουργεί, που αγκαλιάζει, που σμυλεύει, που απαλύνει, με το βλέμμα, με τα χέρια, με τη καρδιά. Που χαρίζει ψυχή και σώμα γιατί μπορεί. Που έχει μία ατελείωτη δύναμη να αγαπάει τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό της. Αυτή η γυναίκα γιορτάζει κάθε μέρα.»

Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University
Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

«Οι γυναίκες πρέπει να ακούν την εσωτερική φωνή της καρδιάς τους και της αλήθειας τους, να κάνουν χώρο για το θετικό και το αισιόδοξο, να σέβονται τις ανάγκες τους για την ευεξία, υγεία, αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθησή τους, να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους ότι η δύναμη είναι μέσα τους.»

Ιωάννα  Ν. Λαγουμίδου
Δικηγόρος LL.M.- Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

«Πιστή στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του φύλου σου, άνοιξε τον δικό σου δρόμο για να κατακτήσεις τους στόχους σου. Δεν υπάρχουν γυναίκες bossy αλλά γυναίκες με ηγετικές ικανότητες. Να είσαι κυρίαρχη των αποφάσεων που επηρεάζουν την ζωή σου. Κι αν πέσεις μην φοβηθείς, σήκω και συνέχισε. Η δύναμή σου είσ’ εσύ.»

Κατερίνα Τσεμπερλίδου
Συγγραφέας, inspirational speaker

«Η θετική εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το κλειδί για την αυτοπεποίθηση. Αυτό χρειάζεται να ενισχύσουμε εμείς οι γυναίκες. Πήγαινε κάθε πρωΐ στον καθρέφτη σου και πες στον εαυτό σου «σ´αγαπώ» και πρόσεχέ τον. Πριν δώσεις στους άλλους, δώσε στον εαυτό σου, χωρίς ενοχές, γίνε ο καλύτερός σου φίλος.»

Χαρά Λεμπέση
Σχεδιάστρια μόδας

«Να είσαι ο εαυτός σου. Να βλέπεις το καλό σε ότι συμβαίνει Ευγνωμοσύνη. Αλληλεγγύη. Να είστε γενναιόδωρες με τον χρόνο σας. Μόνο το παρόν και το μέλλον να σας ενδιαφέρει. Δεχτείτε ότι είστε σπουδαίες.»

Έφη Κούτση
Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου ΚΕΜΜΕ του Δήμου Κηφισιάς

See Also

«Δίνε στον εαυτό σου και στους χαρά. Η χαρά μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης σκέψης και του ήθους είναι μοναδικός καθημερινός στόχος που λειτουργεί προς ώφελος όλων. Χαμογέλασε, να ‘σαι ευγενής, δώσε όσο περισσότερα μπορείς και θα κερδίσεις πολλά.»

Κυβέλη Λάσκαρι
Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Σωματείου Κηφισιάς ΑΓΑΠΗ

«Η δύναμη της γυναίκας μπορεί να φέρει την ειρήνη ή την καταστροφή, την ευλογία ή την κατάρα. Επιλογή της να αφήσει το θαύμα της φύσης που φέρει με απόλυτη ευθύνη σε αυτό το σύμπαν… θέλω η γυναίκα να αγαπά την γυναίκα… δύσκολο;»

Ναταλί Λεονταράκη
Real Estate Expert

«Όποια πορεία επιλέξεις ελπίζω να βρεις τρόπους να σπάσεις το κατεστημένο, να παραμερίζεις τους κανόνες και να θορυβήσεις όσους μπορείς. Να τα κάνεις όλα αυτά στο όνομα των γυναικών που παλεύουν για να φανεί η δουλειά τους, η εξυπνάδα και η ηγετική τους ικανότητα.»

Μάνια Μπικόφ
Ιδιοκτήτρια της Σχολής Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas

«Κάθε γυναίκα καλείται ν’ ανταπεξέλθει σε πολλούς ρόλους, σχέσεις και υποχρεώσεις και δεν θα πρέπει να ξεχνά τους δικούς της στόχους και ανάγκες. Τη δύναμη θα την βρούμε μέσα μας, όταν μας αγαπήσουμε και μας φροντίσουμε, όταν θέσουμε τις προτεραιότητες μας κ διεκδικήσουμε τον χρόνο που έχουμε ανάγκη… ακόμη και για να μην κάνουμε τίποτα!»

Ιωάννα Παρασκευά
Καλλιτέχνης, Δημιουργός του @iamnotadoll_project

«Πάρε τις λέξεις εκτίμηση, σεβασμός, επίγνωση, πεποίθηση και κάντες δικές σου βάζοντας ως πρώτο συνθετικό τον ε-αυτό σου. Κράτησε χαμηλό προφίλ και δούλεψε με πάθος.  Μόλις τις κατακτήσεις δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μπορεί να στις πάρει πίσω.»

Νικόλ Παπαντωνίου
Δικηγόρος

«Έχουμε διδαχτεί από μικρές να είμαστε σκληρές, μαλακές, γεμάτες χάρη, δυνατές και αποδεκτές. Πρέπει επίσης να διδαχτούμε πώς να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας για να ζητάμε υποστήριξη και βοήθεια, και να μάθουμε ότι είναι εντάξει να βάζουμε πρώτα τον εαυτό μας, να μας φροντίζουμε και να μας δίνουμε ένα διάλειμμα όταν χρειάζεται.»

Δρ. Αγγελική Μαργαρίτη-Αντριους 
Χειρουργός Οδοντιατρός, Margariti Dental Clinic, ΔΣ Lifeline Hellas

«Μια γυναίκα με δυνατή θέληση ονομάζεται ‘κακιά’, ένα άνδρας με δυνατή θέληση ονομάζεται ‘ισχυρός’, όμως η δυνατή γυναίκα ανοίγει ορίζοντες εκεί που οι άλλοι βάζουν όρια!!!»

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.