Now Reading
Γιώργος Παπαδόπουλος – Πρόεδρος της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Γιώργος Παπαδόπουλος – Πρόεδρος της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Πρόεδρε, τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει φέτος η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς;

Η 69η Ανθοκομική Έκθεση θα έχει κατά γενική βάση τη γνωστή φυσιογνωμία των τελευταίων ετών. Το θεματικό μέρος της Ανθοκομικής μας Έκθεσης που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, είναι μια ιδέα που θα πρέπει να διατηρηθεί και στο μέλλον εφόσον αποτελεί πόλο έλξης των χιλιάδων επισκεπτών μας που έρχονται όχι κατ’ ανάγκη να αγοράσουν ένα φυτό σε ελκυστική τιμή όπως συνέβαινε παλαιότερα αλλά και να θαυμάσουν τους κήπους μας που έχουν δημιουργηθεί με δεξιοτεχνία από τους ειδικούς συνεργάτες μας γεωπόνους, Αρχιτέκτονες Τοπίου, προσδίδοντας τον ειδικό χαρακτήρα της Έκθεσης που έλειπε από την Ανθοκομική μας.

Το θεματικό μας πάρκο με τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ» βασίζεται στην δημιουργία των κήπων που έχουν ελληνικό και μεσογειακό χρώμα από την χλωρίδα που αναπτύσσεται στον τόπο μας. Το κοινωνικό μήνυμα της Ανθοκομικής μας Έκθεσης της Αλληλεγγύης και της Συνεργασίας, θα προβληθεί μέσα από την συμμετοχή αναγνωρισμένων θεσμών παροχής κοινωνικού έργου όπως το Όραμα Ελπίδας, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, η ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών-Διασωστών, το Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΓΑΠΗ».

Επίσης, το πολιτιστικό μέρος της φετινής Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί σε μια ειδικά διαμορφωμένη σκεπαστή σκηνή που θα προσδώσει βελτιωμένο οπτιακοακουστικό αποτέλεσμα στους θεατές καθώς και καλύτερη αίσθηση στους καλλιτέχνες και στα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας που θα παρουσιάσουν το πολιτιστικό τους έργο.

Έχετε υπηρετήσει τον Δήμο Κηφισιάς πολλά χρόνια και από πολλές θέσεις. Πώς πιστεύετε ότι θα έρθει η ανάπτυξη;

Η ανάπτυξη έρχεται όταν υπάρχει σχέδιο λειτουργίας, βασισμένο στις ανάγκες και πάντα σε συνεργασία με τον πολίτη. Η εμπειρία, μας έχει διδάξει ότι η υλοποίηση ενός έργου, αποτελεί προϋπόθεση εποικοδομητικού διαλόγου με τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Έχει συμβεί πολλές φορές να έχουν ληφθεί αναπτυξιακά μέτρα που έφεραν αντίθετο αποτέλεσμα, ακριβώς για τον παραπάνω λόγο.

Ενεργειακό κόστος και περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι δύο στόχοι για την πράσινη ανάπτυξη. Τι γνώμη έχετε;

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ξεκίνησαν την μετάβαση προς τον στόχο για μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Αυτή η προσπάθεια γίνεται για να μειωθεί ο ρυθμός της κλιματικής αλλαγής που ήδη συντελείται και μας απειλεί.

Στην πορεία της μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλες πηγές που χαρακτηρίζονται πράσινες, είναι αναμενόμενο δυστυχώς να βιώνουμε αυξήσεις στο κόστος ενέργειας. Όμως, ο σχεδιασμός προβλέπει την αναβίωση μιας νέας οικονομίας, με νέες θέσεις εργασίας, βασιζόμενης στην πράσινη ενέργεια και το σύνολο των αλλαγών που θα γίνουν σε αυτή τη βάση, αναμένουμε τη μείωση του κόστους της.

Βέβαια, ο κόσμος έχει γίνει περίπλοκος, με εντάσεις και με απροσδόκητα όπως ο covid19, οπότε δεν είναι σαφές πότε θα μειωθεί το κόστος της ενέργειας και μέχρι τότε, ποιες θα είναι οι διακυμάνσεις του με όλες τις κοινωνικές προεκτάσεις που αυτές δημιουργούν.

See Also

Είναι αναγκαία η συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς η μόλυνση του περιβάλλοντος δεν γνωρίζει σύνορα. Η Ελλάδα καλώς πρωτοστατεί σε αυτή την μετάβαση γιατί είναι ένας παράδεισος που πρέπει να προφυλαχθεί. Για να γίνει αυτό πράξη πρέπει να κινηθούμε συνεργατικά, έξυπνα και αποφασιστικά τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο.

Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα είστε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής. Πως λάβετε την συγκεκριμένη απόφαση;

Η Περιφέρεια είναι η φυσιολογική εξέλιξη ενός αυτοδιοικητικού στελέχους με μακρά εμπειρία στην αυτοδιοίκηση του α’ βαθμού, δηλαδή στον Δήμο. Επίσης, θεωρώ ότι όταν σε έχει τιμήσει ο λαός σε τοπικό επίπεδο και έχεις αποκτήσει αξιώματα επί σειρά ετών, θα πρέπει να αφήνεις χώρο να δοκιμαστούν και να προσφέρουν νέοι άνθρωποι στον χώρο που για σένα ή και για τους συμπολίτες σου θεωρείται πλέον κορεσμένος.

Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.