Now Reading
Εrmina Avramidou –  Beautiful and Wild

Εrmina Avramidou –  Beautiful and Wild

Συνέντευξη: Alina Asteriadi

Μια ασυμβίβαστη εικαστικός, που παίρνει το ρίσκο να εκφραστεί τολμηρά με τα πρωτοποριακά τρισδιάστατα επιτοίχια γλυπτά της. Ντροπαλή στην επιφάνεια, έρχεται σε αντίφαση με την προκλητικά ανυπότακτη στάση ζωής που της δίνει τη δύναμη μέσα από τα έργα της, να αποκαλύπτει το αθέατο και να μαγνητίζει το βλέμμα με διάθεση να παγιδέψει τη σκέψη, να εξαπατήσει τη λογική και να πυροδοτήσει τη φαντασία. Η εξέλιξη του έργου της στα σημερινά της 3d γλυπτά, είναι μια πορεία από το σκοτάδι στο φως, αποκαλύπτοντας κρυμμένες υποσυνείδητες «αλήθειες». Στα έργα της συλλογής “deception” όπως το “bubblegum”, “chameleon” και “fluo capsule”, η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ακρυλική βαφή αυτοκινήτου μελάνι ακρυλικό σπρέι πάνω σε ανακυκλωμένο πλαστικό και δημιουργεί κυματιστές επιφάνειες, πτυχές, σχισμές που διαμορφώνει η ίδια.

Η Ερμίνα Αβραμίδου μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Λονδίνου και Θεσσαλονίκης. Είναι η πρώτη Ελληνίδα, που εξέθεσε στη Θερινή Έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας (Royal Academy of Arts-Summer Exhibition) ενώ οι εκθέσεις της στο Λονδίνο με τη Varvararozagalleries στο Mayfair, γίνονται “talk of the town”.

Ερμίνα, σε γνωρίσαμε ως εικαστικό που εκφράζεται πάνω στο χαρτί και τον καμβά. Τι άλλαξε και σε οδήγησε στα τρισδιάστατα επιτοίχια γλυπτά;

Εδώ και τρία περίπου χρόνια, βρισκόμουν σε έντονη αναζήτηση υλικού για να μπορέσω να δώσω αυτή την 3D όψη. Πειραματίστηκα σε πολλά υλικά όπως το αλουμίνιο και ο καμβάς, όταν κάποια στιγμή βρέθηκε μπροστά μου αυτό το υλικό το οποίο είναι εύπλαστο με τη ζέστη και μου δίνει τη δυνατότητα να το μεταμορφώσω, να το πλάσω…να το τσαλακώσω! Δεν είμαι πλέον όμηρος του υλικού αλλά εργάζομαι με αυτό. Το concept παραμένει το ίδιο… η μεταμόρφωση, η παραπλάνηση, η εξαπάτηση, η πρόκληση. Δεν έχει σημασία αν είναι ένα διαμορφωμένο λιωμένο υλικό με τη μορφή 3D γλυπτού ή λάδι σε καμβά. Είναι η δημιουργική έκφραση που μέσα στο έργο αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, τις ιδέες, την αίσθηση ή τον οραματισμό.

Μετά από το ροζ χρώμα της Τσιχλόφουσκας και τα Xαμαιλέων μας αιφνιδιάζεις με κάτι ακόμη πιο προχωρημένο και τολμηρό, τη σειρά “Yammy”.

Τα έργα μου προσκαλούν σε ένα εγκεφαλικό παιχνίδι. Ναι, φαίνεται τολμηρή γιατί παραπέμπει σε γυναικείο αιδοίο αλλά η αποκάλυψη και οι απαντήσεις σε αυτό το μυστήριο δίνονται πάντα από τον θεατή.

Πως νιώθεις κάθε φορά που έχεις έκθεση;

Δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Νιώθω περίεργα αλλά συγχρόνως ενώ ξέρω ότι εκτίθεμαι μου αρέσει ξέροντας ότι εκείνη την ώρα σίγουρα προκαλώ. Δείχνοντας την δουλειά σου είναι σαν ανοίγεις την ψυχή σου, είναι σαν να είσαι γυμνός.

Συνεργάζεσαι με την Varvarozagalleries στο Λονδίνο. Τι ετοιμάζετε για τη νέα χρονιά;

Ετοιμάζουμε μια ατομική έκθεση στη Simon Lee Gallery και μετά τον Ιούνιο θα συμμετέχω σε δημοπρασία στο Sotheby’s. Και όλα αυτά, σε συνεργασία με την γνωστή art dealer Βαρβάρα Ρόζα.

Ερμίνα, τελικά ποιος είναι ο δικός σου σκοπός;

See Also

Με την παραπλάνηση στοχεύω στην προσέγγιση της αλήθειας. Στοχεύω στην προσέγγιση της αλήθειας που δεν βρίσκεται στην επιφάνεια. Ο στόχος μου; «Τα πάντα»… και ο σκοπός… η αναφορά του σήμερα. Είναι υποχρέωση του καλλιτέχνη να αντικατοπτρίζει το παρών!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Ermina Avramidou / Visual Artist
Instagram: @ermina.avramidou
www.erminaavramidou.com

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.