Now Reading
Εγκαινιάζεται η έκθεση «Το Μεσολόγγι της Ελευθερίας και της Οικουμένης» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Εγκαινιάζεται η έκθεση «Το Μεσολόγγι της Ελευθερίας και της Οικουμένης» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Σπυρίδων Β. Διαμαντόπουλος και ο Πρόεδρος της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό Κωνσταντίνος Βελέντζας σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Το Μεσολόγγι της Ελευθερίας και της Οικουμένης» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την Κυριακή 24 Μαΐου 2026 και ώρα 11.00 π.μ.

Η περιοδική έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Μεσολογγίου και του Μουσείου Φιλελληνισμού, παρουσιάζει τη διεθνή απήχηση που είχε η Έξοδος του Μεσολογγίου το 1826 και το τεράστιο κύμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους ‘Ελληνες, όπως αυτό εκδηλώθηκε στην Ευρώπη και την Αμερική.

Σπάνια έργα φιλελληνικής τέχνης και τεκμήρια του Αγώνα Ελλήνων και Φιλελλήνων εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου στο πλαίσιο της ιστορικής επετείου των 200 ετών από την Έξοδο, 1826-2026.

See Also

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και την ευγενική χορηγία των ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved. Terms - Privacy - Cookies