Now Reading
Leah Wood: «Η Ελλάδα είναι rock!»

Leah Wood: «Η Ελλάδα είναι rock!»

Η πολιτιστική κίνηση Le Soleil Foundation και η Άντα Ηλιοπούλου αυτή την φορά κάλεσαν στην Ελλάδα την εικαστικό και ακτιβίστρια υπέρ του περιβάλλοντος Leah Wood, κόρη του θρυλικού ροκ σταρ Ronnie Wood, κιθαρίστα των Rolling Stones που έγραψε ιστορία όχι μόνο ως μουσικός αλλά και ως φανατικός λάτρης της Ελλάδας.

Μέσα σε ένα παραδοσιακό Λινδιακο σπίτι 400 χρόνων με χειροποίητα βοτσαλωτά πατώματα ενα ζευγάρι αγοράζει γαλάζια ματάκια και αναμνηστικά από το νησί. Η γιαγιά που έχει το σπίτι χαρίζει στην τουρίστρια ένα μουσικό κουτί και το συρτάκι ακούγεται στον χώρο με την κοπέλα να μαθαίνει να χορεύει. Αυτή η γοητευτική ξανθιά δεν ήταν άλλη από την Βρετανή εικαστικό Leah Wood, κόρη του σουπερστάρ κιθαρίστα των Rolling Stones, Ronnie Wood, ορκισμένου θαυμαστή της Ελλάδας.

Η Πρόεδρος της διεθνούς πολιτιστικής κίνησης Le Soleil Foundation Άντα Ηλιοπούλου στην Λίνδο με την εικαστικό και ακτιβίστρια Leah Wood.

Όπως είναι γνωστό η Λίνδος έχει πολλούς Άγγλους τουρίστες και πολλοί από αυτούς αναγνωρίσαν αμέσως την Leah και της μιλούσαν. Άλλοι την φωτογράφιζαν να χαϊδεύει τα γαϊδουράκια και να περιφέρεται στα σοκάκια με τα καταστήματα λαϊκής τέχνης αγοράζοντας τοπικά προϊόντα.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Λίνδο με πρόσκληση της διεθνους πολιτιστικής δράσης Le soleil Foundation και της Άντας Ηλιοπουλου για να εμπνευστώ από την Ρόδο και να παρουσιάσουμε από κοινού ένα έργο υπέρ της Ελλάδας για το 2025.», λέει η Leah Wood. «Πάντως στην Ελλάδα δεν έχω έρθει μόνο μια φορά και σίγουρα δεν έχω έρθει μόνο με τον πατέρα μου. Έχω έρθει και με φίλους μου στην Αθήνα και στην Ύδρα.»

Η Leah Wood ζωγραφίζει στην παραλία του Aqua Grand exclusive deluxe resort.

Και η Leah Wood συνεχίζει:
«Όταν ειπα στον πατέρα μου πως θα έρθω με την Άντα στην Ελλάδα ενθουσιάστηκε γιατί την γνωρίζει πολλά χρόνια μου είπε «πήγαινε οπωσδήποτε. Η Ελλάδα είναι μια ροκ χώρα!»

και συμπληρώνει: «Το ταξίδι στη Λίνδο με την πολιτιστική δράση Le Soleil Foundation ήταν τόσο εμπνευσμένο. Ήταν η πρώτη μου φορά στην Λίνδο, σε αυτό το πραγματικά ιστορικό μέρος όπου συνάντησα όμορφους και πολύ ευγενικούς ανθρώπους. Κολύμπησα στην κρυστάλλινη θάλασσα με τον εκπληκτικό βυθό μπροστα από το Aqua Grand exclusive resort, που είναι περιτριγυρισμένο από τα πανίσχυρα βουνά του κόλπου Ναβαρόνε και όλο το νησί αποτέλεσε πραγματική καλλιτεχνική έμπνευση για μένα. Πολλά από τα επόμενα έργα μου για το 2025 είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα, τη Ρόδο, τη Λίνδο και κυρίως την κοιλάδα των πεταλούδων. Σύντομα στην Αθήνα θα υπάρξει η επίσημη βραδιά σε σχέση με τις πεταλούδες μου εμπνευσμένες από την Ρόδο.Ετοιμάζουμε μια έκθεση εμπνευσμένη από την όμορφη Ελλάδα που αγαπήσαμε», λέει η Leah Wood.

Η Πρόεδρος της διεθνούς πολιτιστικής κίνησης Le Soleil Foundation Άντα Ηλιοπούλου, η ιδιοκτήτρια του Aqua Grand exclusive deluxe resort Μαιρη Καμπουροπούλου και η εικαστικός Leah Wood.

Αν και η Leah Wood έγινε γνωστή για τους πίνακές της για τη φύση και τα απειλούμενα είδη , έγινε πολύ δημοφιλής λόγω της τέχνης της όταν οι 100 πεταλούδες της έγιναν το περίφημο ντεκόρ που πετούσε στους τοίχους του διάσημου Butterfly Terrace του ξενοδοχείου Mandarin Oriental Hotel, στο Hyde Park του Λονδίνου. Όντας ακτιβίστρια εκ πεποιθήσεως προσφάτως συνέβαλλε σε μια ακόμη πολύ ιδιαίτερη δράση όταν συνεργάστηκε με την Sky Diamonds, για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι, το οποίο πωλείται για την στήριξη του Neptune’s Pirates, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για την υποστήριξη της αποστολής για τον τερματισμό της φαλαινοθηρίας.

Το ταξίδι στην Λίνδο.

Η Leah Wood μαζί με τον σύζυγο της τηλεοπτικό παραγωγό Jack Macdonald έμειναν στην προεδρική σουίτα του διάσημου Aqua Grand exclusive deluxe resort. Μπαίνοντας στην σουίτα τους περίμενε μια χειροποίητη θήκη με τους διάσημους τοπικούς οίνους του οινοποιείου Τατάκη, το «κόκκινη πόρτα» και η «Ροζαλια».
Το ζευγάρι πέρασε ήρεμα τις διακοπές του. Κολυμπούσαν πολύ ώρα στην πισίνα και την θάλασσα και κάναν καταδύσεις εξερευνώντας τον πλούσιο βυθό.
Την προσοχή όλων τράβηξε η Leah Wood, η οποία μετά από τις πρωινές καταδύσεις ζωγράφιζε μέχρι το απόγευμα στην αποβάθρα μέσα στην θάλασσα με θεα τα διάσημα βουνά του κόλπου του Ναβαρόνε, γνωστά και για την περίφημη ταινία « Τα κανόνια του Ναβαρόνε»

Οι διάσημες πεταλούδες της Leah Wood

Η Άντα Ηλιοπούλου μας λέει: «Φέτος επέλεξα την Ρόδο για να φιλοξενήσω μια σειρά μεγάλων ονομάτων, όπως την Τόσκα Μάσκ- αδερφή του ευρηματικού επιχειρηματία και μεγιστάνα Elon Musk , την βασίλισσα του Κονγκό κλπ . Η δράση που αφορά την Ρόδο είναι ιδιαίτερης σημασίας για την διεθνή πολιτιστική κίνηση Le soleil Foundation, στην οποία συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της Τέχνης από Παρίσι, Ιταλία,, Αμερική και ασφαλώς Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι οι διάσημοι άνθρωποι να έρχονται στην χώρα μας, να εμπνέονται από τον διαχρονικό πολιτισμό μας και την κουλτούρα που φέρει ο τόπος μας και να αποκτούν τριβή με την παράδοση της Ελλάδας. Θεωρώ πως η Ροδος είναι ένα νησί που μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως σε σχέση με αυτό. Αφενώς γιατί είναι ένα νησί που θα μπορούσε να προσελκύει τουρισμό όλο τον χρόνο με τον υπέροχο καιρό που έχει πάντα και αφετέρου γιατί συνδιάζει πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, από την παραδοσιακή Λίνδο και το κάστρο των Ιπποτών μέχρι το πιο active Πρασονήσι. Εκτός απο αυτό στην Ρόδο συναντούνται πολλές διαφορετικές πολιτιστικές παραδόσεις που κατορθώνουν και κάνουν το νησί διαχρονικό.

Στο παραδοσιακό Λινδιακο σπίτι.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους επιχειρηματίες που στηρίζουν αυτό το αφικοκερδες μας έργο υπέρ της Ελλάδας. Σύντομα με την Leah Wood θα ανακοινώσουμε επισήμως στην Αθηνα αυτά που προγραμματίσαμε να κάνουμε εμπνευσμένα από την Ελλάδα για το 2025»

Μια εκ των ημερών που η Leah Wood έμεινε στο Aqua Grand exclusive deluxe resort η Μαιρη Καμπουροπούλου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου είχε γενέθλια και η Leah αισθάνθηκε την επιθυμία να της δωρίσει ένα απο τα έργα που ζωγράφισε ώστε να υπάρχει και η δικό της καλλιτεχνική οπτική μέσα στην πλούσια συλλογή του ξενοδοχείου. Φυσικά αυτό το έργο δεν θα μπορούσε παρά να είναι οι βράχοι του Ναβαρόνε.

See Also

«Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή για μας να φιλοξενούμε μια τόσο διάσημη εικαστικό σε ένα ξενοδοχείο όπως το Aqua Grand exclusive deluxe resort που είναι γνωστό για την αγάπη του για την τέχνη, το αληθινό ενδιαφέρον για την παράδοση και οπωσδήποτε την υποστήριξη της βιωσιμότητας. Κατά το παρελθόν ο μεγάλος εικαστικος Μανώλης Χάρος έχει γοητευθεί και ζωγραφίσει και ο ίδιος τους βράχους του Ναβαρόνε και το έργο βρίσκεται σε αντίστοιχη αναπαραγωγή στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Στην περίπτωση της Leah Wood ευχαριστούμε παρα πολύ την Άντα Ηλιοπουλου που προσκαλεί στην Ελλάδα όλους αυτούς τους μεγάλους διάσημους με τους οποίους συνεργάστηκε στο εξωτερικό για να εμπνευστούν από τον τόπο μας.», λέει η Μαιρη Καμπουροπούλου. Μαζί της κάποια μέρα ήρθε η πρόεδρος της κοινότητας της Λίνδου Χριστιανα Διακουλα, για να ευχαριστήσει προσωπικά την Leah Wood που επέλεξε την Λίνδο για να έρθει να δημιουργήσει. Ενώ ο διευθυντής του ξενοδοχείου Νικος Μακιάρης έκανε τα αδύνατα δυνατά για να επιτευχθεί η υλοποίηση του τέλειου ταξιδιού.

Το δαχτυλίδι σε συνεργασία με το Sky diamonds υπέρ των σκοπών του Neptune’s Pirates, αποστολή του οποίου είναι να υπερασπιστεί τη ζωή στη θάλασσα και το Cool Earth.

Η γνωστή εικαστικός αυτό το διάστημα ετοιμάζει νέα σειρά έργων που συμπεριλαμβάνουν και τις διάσημες πεταλούδες της εμπνευσμένες αυτή την φορά από την κοιλάδα των πεταλούδων. «Οι πεταλούδες φέρνουν μια αναγέννηση. Κάπως έτσι νιώθω και για αυτό επισκέφτηκα και την κοιλάδα των πεταλούδων της Ρόδου ώστε να φωτογραφίσουμε κάποιες πεταλούδες και να τις ζωγραφίσω.»

Το ζευγάρι βγήκε για φαγητό στην Λίνδο μόνον μια βραδιά, όπου βρέθηκε στην ταράτσα του εστιατορίου Αρχοντικού που ανήκει στον πιο φανατικό λάτρη του Ronnie Wood, του Δημήτρη Δεληδημητριου και της γυναίκας του Φλωρας που φτιάχνει τα διάσημα γιαπρακια , όπως λένε τα γιουβαρλάκια. Ζήτησαν τζατζίκι και μπυρες χωρίς αλκοόλ για να συνοδεύσουν την αλανιάρα τσιπούρα. Το ζευγάρι ενθουσιάστηκε με όλη την Λίνδο φωτισμένη και την Ακρόπολη στο πιάτο τους στην ταράτσα του Αρχοντικού.

O θρυλικός ροκ σταρ Ronnie Wood, κιθαρίστας των Rolling Stones και η κόρη του εικαστικός Leah Wood.

Η δεξίωση προς τιμήν της Leah Wood για την επίσημη ανακοίνωση του έργου της θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου στην Αθήνα σε χώρο γνωστό για την εικαστική του προσέγγιση και τα μεγάλα ξένα ονόματα που κατά καιρούς φιλοξενεί. Δεν θα είναι απίθανο αυτή η βραδιά και η επερχόμενη έκθεση να φέρει και τον θρύλο του ροκ Ronnie Wood πίσω στην Ελλάδα.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.