Now Reading
Mary J. Blige & Marco Fantinel: Η συνεργασία της χρονιάς!

Mary J. Blige & Marco Fantinel: Η συνεργασία της χρονιάς!

Volta Magazine
View Gallery

H βραβευμένη τραγουδίστρια με Grammy και ηθοποιός Μαίρη Τζέι Μπλάιτζ δημιούργησε το limited edition κρασί “Sun Goddess” σε συνεργασία με το διάσημο οινοποιείο Fantinel της Ιταλίας και τον Πρόεδρό του Μάρκο Φαντινέλ που φημίζεται για τα πολυβραβευμένα κρασιά του. Τα δυο κρασιά «Sun Goddess”, Sauvignon blanc και Pinot Grigio Ramato, που φέρουν την υπογραφή της Mary J. Blige λανσαρίστηκαν στην Αμερική την περίοδο του lock down, έγιναν δημοφιλή σε μία εβδομάδα ενώ μέσα σε 15 ημέρες, το ροζέ Pinot Grigio ramato πήρε χρυσό στο Λονδίνο και αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα, το Νοέμβριο του 2020.

H Mary J.Blige διηγείται πως γεννήθηκε η ιδέα:

«Πάντα μου άρεσαν τα Sauvignon blanc που έχουν φρεσκάδα και καθαρότητα αλλά και το ροζέ Pinot Grigio ramato είναι αναμφίβολα μεταξύ των αγαπημένων μου. Μια μέρα, ρώτησα έναν φίλο μου, τον Maxwell ποιο είναι το καλύτερο Pinot Grigio στον κόσμο και αυτός αμέσως μου είπε πως είναι αυτό που βγαίνει στο Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, στην βορειοανατολική Ιταλία. Μου έδειξε φωτογραφίες από το κτήμα Fantinel, το ερωτεύτηκα αμέσως και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα γρήγορο ταξίδι εκεί. Έτσι γνώρισα τον Μάρκο Φαντινέλ, ιδιοκτήτη ενός από τα κορυφαία οινοποιεία της περιοχής. Με εντυπωσίασε η απλότητα και η καλοσύνη με την οποία μας άνοιξε το σπίτι του, το οινοποιείο του! Δοκιμάσαμε εκπληκτικές γεύσεις ιταλικών φαγητών και κάναμε πάρα πολλές οινογνωσίες. Ήταν μια υπέροχη μέρα. Αξέχαστη. Τη δεύτερη μέρα του ταξιδιού, ζήτησα από τον  Μάρκο να με ξεναγήσει στους αμπελώνες. Άρχισα να τον ρωτάω τα πάντα. Περπατήσαμε μέσα στα αμπέλια και κάναμε ακόμη πιο πολλές οινογνωσίες με την οικογένεια Fantinel. Ένιωσα αμέσως πως είμαι εξαιρετικά συνδεδεμένη με τον τόπο και βέβαια με τους ανθρώπους. Η χημεία ήταν απίστευτη. Η εμπειρία ήταν συναρπαστική και με ενέπνευσε να δημιουργήσω τη δική μου σειρά κρασιών σε συνεργασία με τον Μάρκο Φαντινέλ. Έτσι γεννήθηκε το “Sun Goddess”».

Το οινοποιείο Fantinel
Η ιστορία του οινοποιείου Fantinel έχει μεγάλη παράδοση στην ιταλική οινοποιία, και γεννήθηκε από το δυνατό πάθος του παππού  Mάριο Φαντινέλ, ο οποίος ως διάσημος εστιάτορας και ξενοδόχος στο Φριούλι Βενέτσια Τζούλια (Friuli Venezia Giulia), βορειοανατολικά της Ιταλίας, συνειδητοποίησε ότι η αποστολή του ήταν τελικά να δώσει στους ανθρώπους συναισθήματα μέσω της ιδιαίτερης αγάπης του για το κρασί και όφειλε να παράγει κρασί ο ίδιος. Έτσι, το 1969 απέκτησε τους πρώτους αμπελώνες στην περιοχή Collio. Σύντομα σε αυτή την συναρπαστική περιπέτεια πρωταγωνίστησαν οι τρεις γιοι του, Λουτσιάνο, Τζιανφράνκο και Λόρις. Η τότε μικρή αγροτική εταιρεία τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο κολοσσό ποιοτικής οινοπαραγωγής αξιώσεων που κερδίζει συνεχώς βραβεία και η τρίτη γενιά εκπροσωπείται από τον Μάρκο Φαντινέλ. Η καρδιά της επιχείρησης βρίσκεται στο Tαυριάνο, μέρος του αρχαίου χωριού Σπιλιμπέργκο, διάσημο για την τέχνη των μωσαϊκών. Λίγα μίλια μακριά, μέσα σε ένα μεγαλοπρεπές οινοποιείο, η ομάδα Fantinel διαχειρίζεται πάνω από 300 εκτάρια αμπελώνων.

See Also

Και το όνομά του «Sun Goddess» 

«Είναι κάτι πολύ προσωπικό για μένα», λέει η Mary J.Blige . «Το όνομα SUN GODDESS μου ξυπνά πολύ δυνατές εφηβικές αναμνήσεις. Πάντα αγαπούσα τον ήλιο, λίγο πιο πολύ, ίσως από τον περισσότερο κόσμο. Sun Goddess ξεκίνησε να με φωνάζει η μητέρα μου γιατί δεν έφευγα από τον ήλιο με τίποτα, έκανα ηλιοθεραπεία συνέχεια. Το όνομα “Θεά του Ήλιου” ήταν το τέλειο όνομα που συνδέει την πραγματική μου ζωή με το κρασί. Το κρασί είναι πολιτισμός. Το κρασί είναι παρέα. Το κρασί είναι τρόπος ζωής. Το κρασί είναι συναίσθημα. Θέλω να χαρίσω στον κόσμο και άλλο συναίσθημα. Να μην του λείπει το συναίσθημα. Και η Ελλάδα έχει πολύ συναίσθημα και θα έρθω στην χώρα σας το επόμενο καλοκαίρι. Θέλω να πάω στα πανέμορφα νησιά και βέβαια στην Ακρόπολη. Ως τότε σύντομα θα κάνουμε όλοι μαζί live wine tasting με την Fantinel».

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.