Now Reading
GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS – 3η Τελετή Απονομής των Διεθνών βραβείων στην Ελλάδα

GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS – 3η Τελετή Απονομής των Διεθνών βραβείων στην Ελλάδα

Μέσα στο κατάμεστο το Θέατρο PIERCE στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας βραβεύτηκαν Ελληνίδες από όλο τον κόσμο για τα διεθνή επιτεύγματά και τις δράσεις τους σε 15 κατηγορίες.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Αμερικανό Κολλέγιο Ελλάδας στο Θέατρο Pierce, έλαβε χώρα, η τελετή απονομής των διεθνών βραβείων Greek International Women Awards, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Στο κατάμεστο θέατρο οι συμμετέχουσες στον διαγωνισμό Ελληνίδες και οι παραβρισκόμενοι από χώρους της πολιτικής και επιχειρηματικής ηγεσίας, αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου, καταχειροκρότησαν τις Ελληνίδες που συμμετείχαν στον θεσμό GIWA και βραβεύτηκαν για τα διεθνή επιτεύγματά τους.

Την τελετή παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη.

Kατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών
Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας
Οργανωτική Επιτροπή GIWA

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρεβρισκόμενοι απόλαυσαν αγαπημένα μουσικά ακούσματα από τις διεθνώς αναγνωρισμένες Νίνα Λοτσάρη και την σοπράνο Κατερίνα Μινά. Σκοπός των βραβείων είναι η ενδυνάμωση, η αναγνώριση και η επιβράβευση των δράσεων και των επαγγελματικών επιτευγμάτων των Ελληνίδων σε όλο τον κόσμο. Των Ελληνίδων που με τη τόλμη και τις ικανότητές τους έχουν καταφέρει να επιδρούν και να πρωταγωνιστούν σε καίριους τομείς όλων των ειδικοτήτων.

Στις 15 κατηγορίες βραβείων νικήτριες αναδείχθηκαν οι:

 • Τέχνες & Πολιτισμός (Arts and Culture): Γιαννούλη Τάνια
 • Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship): Αρπλια Μαρίνα και Στούμπου Μυλαίδη ΠολυξένηΣχέδιο (Design): Σακελλαρίδου Ρένα
 • Εκπαίδευση και Ψυχολογία (Education & Psychology): Χιονά Βίβιαν
 • Περιβάλλον & Βιωσιμότητα (Environment & Sustainability), Αρχοντίδου Βανέσσα
 • Μόδα (Fashion): Βαλέρια Τάραντο
 • Οικονομικές Επιστήμες (Finance): Σταθοπούλου Κατερίνα
 • Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality): Αρβανίτη – Μινότο Αφροδίτη
 • Νομική και Πολιτικές Επιστήμες (Law & Political Sciences): Λευκοφρύδη Ζωή
 • Μέσα Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ (Media & Marketing Communications): Κωνσταντινίδη Ελένη
 • Θετικές Επιστήμες και τεχνολογία (Science and Technology): Τουρούτογλου Αλεξάνδρα
 • Ναυτιλιακά (Shipping): Λυκοφρύδη Ελένη
 • Κοινωνική Ευθύνη (Social Responsibility): Μπαλάτσου Λίλιαν
 • Αθλητισμός (Sports): Αραούζου Κέλλυ
 • Young Star Award (Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενων γυναικών): Ράγγου Αλίκη

Το βραβείο (Lifetime Achievement) Δια Βίου Επιτεύγματα δόθηκε τιμητικά από την Οργανωτική Επιτροπή των GIWA, στην Μαρία Φαραντούρη μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με διεθνές αποτύπωμα στον χώρο της μουσικής σκηνής, η οποία απηύθυνε έναν ουσιαστικό και ιδιαίτερα συγκινητικό χαιρετισμό.

Νίνα Λοτσάρη – Μαρία Κορινθίου – Σοφία Κωνσταντοπουλου
Περικλκής Κονδυλάτος – Σοφια Κωνσταντοπούλου – Ελενα Ματθαιόπουλος – Βασίλης Ζούλιας
Αλίκη Δανάλη – Μαρία Κορινθίου – Σοφία Κωνσταντοπούλου – Λίλη Πηράκη – Ανίτα Μράντ

Το Αγαλματίδιο βραβείου «The Rise» εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί Νατάσσα Λιανού & Ερμής Χαλβατζής a.k.a LC ARCHITECTS, από την αιθέρια αλλά δυναμική φύση κάθε γυναίκας ξεχωριστά.

See Also

«Είναι ένα κάλεσμα προς εσένα, Ελληνίδα του σήμερα. Γνωρίζω οτι έχεις παλέψει πολύ για να βγεις μπροστά. Ακόμα και για να επιβιώσεις. Aν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό σου, σε προκαλώ να τις αγνοήσεις και να τολμήσεις, γιατί τολμόντας δεν εκπροσωπείς μονο τον εαυτό σου, εκπροσωπείς χιλιάδες Ελληνίδες σε όλο το κόσμο που θα εμπνευστούν από εσένα, από τη δική σου ιστορία.   Διότι γυναίκες εμπνέουν γυναίκες!» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος των GIWA κυρία Σοφία Κωνσταντοπούλου

Φωτεινή Ανδρουλάκη – Στέλλα Παπαδοπούλου – Αλίκη Δανάλη – Λένα Κολοκυθά
Φωτεινή Ανδρουλάκη – Αλίκη Δανάλη

Την τελετή απονομής βραβείων GIWA τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κύριος Γιάννης Χρυσουλάκης, οι εκπρόσωποι του ΟΤΕ Group κυρίες Ειρήνη Νικολαίδη και Έλενα Παπαδοπούλου, η εκπρόσωπος EY Hellas Ευτυχία Κασελάκη, και πολλές ακόμη εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της τέχνης, της επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού κ.α.

Βραβείο GIWA

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση υπο την μουσική υπόκρουση του Dj Avgoustinos και κάπως έτσι έκλεισε η εξαιρετικά επιτυχημένη βραδιά έμπνευσης με πρωταγωνίστριες τις Ελληνίδες που ξεχωρίζουν διεθνώς.

Ευχαριστούμε θερμά τους πρεσβευτές, τους διεθνώς αναγνωρισμένους κριτές, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, τους χορηγούς επικοινωνίας και τους δημοσιογράφους που αγκάλιασαν τα Βραβεία και το όραμα του θεσμού GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.