Now Reading
Γιώργος Παπαδόπουλος: Πρόεδρος 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Γιώργος Παπαδόπουλος: Πρόεδρος 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

View Gallery

Με την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη έρχεται όταν υπάρχει σχέδιο λειτουργίας του Δήμου, βασισμένο στις ανάγκες και σε συνεργασία με τον πολίτη, ο Πρόεδρος της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος, εγκαινίασε την μεγάλη γιορτή των λουλουδιών, παρουσία τοπικών και κυβερνητικών εκπροσώπων. Άνθρωπος με πρωτοβουλία, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ανέλαβε στο κατώφλι του ανοίγματος της κοινωνίας από το lockdown που επέβαλλε ο Covid-19, να δημιουργήσει μια εξαιρετική και πολυμορφική έκθεση.

H φετινή Ανθοκομική Έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία παρά τις δύσκολες συνθήκες του πρόσφατου «ανοίγματος» της πόλης. Τι κάνατε διαφορετικά;

Η Ανθοκομική έκθεση είναι θεσμός της πόλης μας επί 67 χρόνια και αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφήμιση του Δήμου μας, σε όλη την Ελλάδα. Έχει το δικό της κοινό που την επισκέπτεται κάθε χρόνο τον Μάϊο, την καλύτερη εποχή της Ανθοκομίας. Συνήθως, στην αντίληψη των επισκεπτών επικρατεί το κίνητρο της αγοράς ποιοτικών φυτών σε χαμηλή τιμή. Εμείς φέτος, καταφέραμε να τονώσουμε τον αμιγώς εκθεσιακό χαρακτήρα της Ανθοκομικής.

Ο επισκέπτης λοιπόν, είχε και επιπρόσθετο κίνητρο να θαυμάσει τους «ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» που ήταν με δεξιοτεχνία σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι από ειδικούς Γεωπόνους – Αρχιτέκτονες Τοπίου από όλη την Ελλάδα σε συνδυασμό με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών της ΕΠΑΣ – ΣΥΓΓΡΟΥ και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, δημοσίων φορέων που συσχετίζονται με την Ανθοκομία και Κηποτεχνική. Εννέα διαφορετικά παρτέρια ανθισμένα με αντιπροσωπευτικά φυτά χωρών με παράδοση στους ανωτέρω τομείς όπως η Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Μεξικό και Αυστραλία αποτέλεσαν τον πόλο έλξης και θαυμασμού στο πανέμορφο Άλσος της Κηφισιάς, μία όαση ομορφιάς και δροσιάς στο κέντρο του αστικού ιστού της πόλης μας.

 Αντιμετωπίσατε εμπόδια κατά την διάρκεια της Έκθεσης και ποιά;

Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν λόγω της πανδημίας, η απόφαση για το αν θα γινόταν η Ανθοκομική Έκθεση. Μέχρι τελευταία στιγμή είχαμε κάνει τόσες προετοιμασίες χωρίς να γνωρίζουμε αν θα λαμβάναμε την ειδική άδεια από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή για την διεξαγωγή της, όπως έγινε μόλις δέκα ημέρες πριν ανοίξουμε τις πύλες της Ανθοκομικής Έκθεσης στις 6 Μαίου 2021.

Με προσωπικό ρίσκο είχα προχωρήσει τις διαδικασίες της διοργάνωσής της, χωρίς την απαιτούμενη άδεια γιατί τον Απρίλιο η χώρα βρισκόταν ακόμα σε καθεστώς lockdown.  Έπρεπε να συντονιστεί πλήθος ανθρώπων που συσχετίζονται με την Έκθεση, πράγμα που δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Ευτυχώς, όλα κύλησαν ομαλά, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο κατά την διάρκειά της και είχαμε σύμμαχο και τον Θεό που μας φρόντισε την καλοκαιρία και για τις δεκαοκτώ ημέρες.

See Also

Έχετε υπηρετήσει τον Δήμο Κηφισιάς πολλά χρόνια και από πολλές θέσεις. Πως πιστεύετε ότι θα έρθει η ανάπτυξη;

Έχω αγαπήσει τον Δήμο Κηφισιάς γιατί είναι συνυφασμένος με την ζωή μου. Από νεαρή ηλικία, τον έχω υπηρετήσει και οι δημότες με τιμούν κάθε 4 χρόνια με την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους.  Όσο για την ανάπτυξη, θα έρθει όταν υπάρχει σχέδιο λειτουργίας του Δήμου, βασισμένο στις ανάγκες και σε συνεργασία με τον πολίτη.

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην πόλη με έναν μαγικό τρόπο, τι θα ήταν αυτό;

Δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι, παρά μόνο η αλήθεια η σκληρή εργασία και κυρίως η αγάπη για αυτό που κάνεις. Ασφαλώς λείπει σήμερα από την Κηφισιά η μαγεία του χθες, σκοπός μας είναι να την κάνουμε αντάξια του φυσικού κάλους της και της ποιότητας των κατοίκων της.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.