Now Reading
Εναρκτήρια εκδήλωση των Greek International Women Awards 2020 για την ανάδειξη των Διεθνών Ελληνίδων, στην Ελληνική Πρεσβευτική οικία

Εναρκτήρια εκδήλωση των Greek International Women Awards 2020 για την ανάδειξη των Διεθνών Ελληνίδων, στην Ελληνική Πρεσβευτική οικία

+16
View Gallery

Η εναρκτήρια εκδήλωση των βραβείων GIWA, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στην οικία του Έλληνα Πρέσβη μας στο Λονδίνο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του επαγγελματικού, πολιτιστικού, αθλητικού χώρου, αλλά και της φιλανθρωπίας.

Τα βραβεία GIWA αποτελούν έναν ανερχόμενο θεσμό που αγκαλιάζει τον παγκόσμιο ελληνισμό και έχει σκοπό την αναγνώριση και επιβράβευση των Ελληνίδων που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των επαγγελματικών επιτευγμάτων, των δράσεών και των επιδόσεών τους και θα ολοκληρωθούν με μια λαμπερή εκδήλωση η οποία θα γίνει στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2020.

Η κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελείται από προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει στον τομέα τους στην Ελλάδα και διεθνώς, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις αξίες των GIWA: αριστεία, εγκυρότητα, σεβασμός, παραγωγικότητα, υπευθυνότητα, διαφάνεια και ήθος.

Η διαδικασία διεξαγωγής των βραβείων GIWA είναι βασισμένη στην αρχή της διαφάνειας και μεταξύ άλλων εμπεριέχει το στοιχείο της δημόσιας ψήφου –public voting-, η οποία θα λάβει χώρα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα των GIWA.

Η καταξιωμένη φωτογράφος και σύζυγος του Έλληνα Πρέσβη, κα Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, θερμή υποστηρίκτρια του θεσμού, άνοιξε την εκδήλωση με ένα θερμό καλωσόρισμα της οργανωτικής επιτροπής των βραβείων GIWA, των μελών της κριτικής επιτροπής και των παρευρισκόμενων.

Η ιδρύτρια και πρόεδρος των GIWA, κα. Σοφία Κωνσταντοπούλου, απηύθυνε το λόγο της στην Ελληνίδα του 2020 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το έργο σου έχει τη δύναμη να εμπνεύσει, να ενεργοποιήσει και να συγκινήσει χιλιάδες Ελληνίδες σε όλο το κόσμο. Είναι καλύτερα να εκμεταλλευθείς αυτή τη δύναμη και να το μοιραστείς μαζί τους!». Μίλησε για το στόχο της διοργάνωσης των βραβείων, που δεν είναι άλλος από την προβολή και την επιβράβευση των επιτευγμάτων της Ελληνίδας, ανά τον κόσμο. 

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο η κα. Ιωάννα Πασχαλίδου, ιδρυτικό μέλος των GIWA, που αναφέρθηκε στο θεσμό, στους υποστηρικτές, στις υποψήφιες και στους χορηγούς. Τα GIWA είναι ένα non for profit project το οποίο βασίζεται στην σύμπραξη με πρόσωπα, εταιρείες και οργανώσεις που προσφέρουν τη στήριξη τους τόσο οικονομικά όσο και έμπρακτα. Στο βήμα τη διαδέχτηκε η κυρία Νάγια Μπολτέτσου, επίσης ιδρυτικό μέλος των GIWA, η οποία αναφέρθηκε στους κριτές, στη διαδικασία συμμετοχής και βράβευσης των GIWA.

Η κυρία Ευτυχία Κασσελάκη, Partner, Advisory Services της Εrnst and Young, χορηγός του Process Review του θεσμού εξέφρασε τη θερμή στήριξη της εταιρείας προς το θεσμό των βραβείων GIWA επισημαίνοντας «ότι τα επίσημα στατιστικά τους λένε ότι θα χρειαστούν άλλα 108 χρόνια για να φτάσουμε στο επίπεδο να λέμε ότι οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα στο χώρο εργασίας με τους άνδρες».

See Also

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της κριτικής επιτροπής, εκφράζοντας την εγκάρδια στήριξή τους, μιλώντας για το ρόλο του θεσμού, μεταξύ των οποίων η κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου(Επιχειρηματικότητα), ο κύριος Ανδρέας Τσαβλίρης(Ναυτιλιακά), η Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη(Αθλητισμός) και η Ελπίδα Κόκκοτα (Young Star Award).

Επίσης, παρευρέθηκε η εκδότρια των περιοδικών Volta και Χορηγός Επικοινωνίας κυρία Φωτεινή Ανδρουλάκη. 

Τα βραβεία GIWA είναι Powered By Aphrodite Hills και στηρίζονται ήδη από σημαντικές επιχειρήσεις, οργανισμούς και επιχειρηματίες και έχουν λάβει την επίσημη αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Την εκδήλωση έκλεισε ο νέος βραβευμένος σολίστ πιάνου και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ορχήστρας City of London Soloists Σταύρος Δρίτσας.

Υποβολή Υποψηφιοτήτων
Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων GIWA, οι ενδιαφερόμενες καλούνται να θέσουν υποψηφιότητα στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Τέχνη και Πολιτισμός (Arts and Culture)
 • Σχέδιο (Design)
 • Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship)
 • Μόδα (Fashion)
 • Οικονομικές Επιστήμες (Finance)
 • Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality)
 • Θετικές επιστήμες (Science)
 • Κοινωνικές Επιστήμες (Social Science)
 • Ναυτιλιακά (Shipping)
 • Αθλητισμός (Sports)
 • Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility)
 • Young Star Award 18-23
 • Δια βίου επιτεύγματα (Life Time Achievement)
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.