Now Reading
“Είσαι Γυναίκα; Αξίζεις!” 10 αληθινές ιστορίες γυναικών-50 πρακτικοί κανόνες γυναικείας επιβίωσης από τις εκδόσεις Αρμός

“Είσαι Γυναίκα; Αξίζεις!” 10 αληθινές ιστορίες γυναικών-50 πρακτικοί κανόνες γυναικείας επιβίωσης από τις εκδόσεις Αρμός

View Gallery

“Είσαι Γυναίκα; Αξίζεις!” 10 αληθινές ιστορίες γυναικών-50 πρακτικοί κανόνες γυναικείας επιβίωσης. 

Νανά Παλαιτσάκη-Δημήτρης Τσουκνιδής

Ένα βιβλίο που έρχεται για να μας δώσει τρόπους διαχείρησης της αξίας του εαυτού μας και της διαχείρησης των σχέσεων μας πάντα σε σχέση με εμάς. Οι άλλοι πάντα θα βρίσκονται εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι η δική μας ζωή γιατί είναι μία και πολύτιμη. 

Ο Δημήτρης Τσουκνιδής, φιλόσοφος και θεωρητικός της επικοινωνίας με Σπουδές στις Συμπεριφορικές επιστήμες, απαντά στις ερωτήσεις μας. 

Ποιος πήρε την πρωτοβουλία γι’ αυτό το βιβλίο οδηγό επιβίωσης; Η Νανά ή εσείς;

Η συγγραφή ενός βιβλίου από δύο συνεργαζόμενους συγγραφείς θυμίζει αρκετά το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας, στο οποίο ο ένας αθλητής περνά τη σκυτάλη στον άλλον. Σε έναν επιτυχή αγώνα σκυταλοδρομίας δεν έχει τόση σημασία ποιος είναι ο αρχικός αθλητής και ποιος ο συνεχιστής της κούρσας, σημασία έχει η αγαστή συνεργασία και το μετάλλιο. Νομίζω πως με τη Νανά  πετύχαμε και τα δύο. Φυσικά, ο κοινός παρονομαστής μας ήταν οι Ελληνίδες γυναίκες. Έτσι λοιπόν συναντήθηκαν, από τη μία πλευρά, η πλούσια εμπειρία μου με τις αγαπητές θεραπευόμενές μου και από την άλλη, το πλούσιο αρχείο της Νανάς με τα μηνύματα των φανατικών αναγνωστών της. Κάπως έτσι γεννήθηκε το πρακτικότερο – κατά τη γνώμη μου – βιβλίο αυτοβοήθειας από Έλληνες συγγραφείς. 

Ποια είναι τα σημάδια όταν η γυναίκα χάνει τον εαυτό της. Τι πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι;

Τα αρχικά σημάδια είναι σχεδόν πάντα κάποια έντονα συναισθήματα τα οποία μία γυναίκα δεν μπορεί για μεγάλο χρονικό διάστημα να διαχειριστεί επαρκώς.  Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι για παράδειγμα ο θυμός ή η θλίψη  και συνήθως σχετίζονται με δυσλειτουργικές σχέσεις που υπάρχουν στη ζωή της εκάστοτε γυναίκας. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί πως η παρατεταμένα ανεπαρκής διαχείριση των συναισθημάτων οδηγεί συχνά σε ψυχοσωματικά συμπτώματα. Όταν αυτά τα συμπτώματα ληφθούν υπόψιν και γίνουν προσπάθειες ίασής τους, τότε τα πράγματα βαίνουν καλώς. Όταν όμως ένας άνθρωπος κλείνει τα αυτιά του στα πρώτα ψυχοσωματικά συμπτώματα που εμφανίζονται, τότε ο οργανισμός του τον ειδοποιεί με το μεγαλύτερο καμπανάκι που έχει στη διάθεσή του, δηλαδή αρχικά με παρατεταμένες κρίσεις άγχους και στη συνέχεια με συχνές κρίσεις πανικού.

Πιστεύετε ότι όλες αυτές οι γυναίκες “κινδυνεύουν” αν δεν κάνουν κάτι;

Στην περίπτωση που οι παρατεταμένες κρίσεις άγχους οδηγήσουν σε περισσότερο ή λιγότερο συχνές κρίσεις πανικού, τότε οι συγκεκριμένες γυναίκες κινδυνεύουν τόσο σε πνευματικό και ψυχικό επίπεδο, όσο και σε σωματικό. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, λοιπόν, είναι το γεγονός ότι αν οι κρίσεις πανικού δεν επιλυθούν άμεσα, υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε αγοραφοβία. Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες σας μπορούν να μάθουν περισσότερα παρακολουθώντας δωρεάν τα 15 επεισόδια που έχω δημιουργήσει αναφορικά με τις κρίσεις πανικού. 

See Also

Γιατί χρειάζονται σήμερα οι γυναίκες έναν οδηγό επιβίωσης; Τι έχει αλλάξει στην κοινωνία μας που δημιουργεί διαταραχές;

Δεν θα έλεγα πως αποκλειστικά οι σημερινές γυναίκες έχουν ανάγκη από έναν οδηγό επιβίωσης, διότι κάθε εποχή περιέχει και τις προκλήσεις της. Συνεπώς το αίτημα για πρακτικούς οδηγούς επιβίωσης θεωρώ πως είναι διαχρονικό. Συγκεκριμένα, στη δική μας κοινωνία, αυτό που παρατηρώ είναι ότι η δυσλειτουργικότητα των σχέσεων μέσα στην ελληνική οικογένεια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κόκκινο. Έτσι λοιπόν, παρατηρούμε το εξής φαινόμενο: οι προβληματικές σχέσεις μεταφέρονται από γενιά σε γενιά δημιουργώντας έτσι έναν ατέρμονο κύκλο επαναληπτικής δυστυχίας. 

Δέκα ιστορίες γυναικών, αναγνωρίσιμες γιατί κάποια από αυτές την έχουμε βιώσει ως φάση ή την έχουμε ζήσει με κάποια φίλη. Σχεδιάζετε και τη συνέχεια με νέες ιστορίες;

Δεν  είναι αναγκαίο να σχεδιάσουμε εμείς νέες ιστορίες γυναικών διότι αυτό το κάνει η ίδια η ζωή από μόνη της.  Ούτως ή άλλως και οι 10 πρώτες ιστορίες που υπάρχουν στο βιβλίο μας δεν σχεδιάστηκαν από εμάς  “επί χάρτου”, απλώς τις αποτυπώσαμε στο χαρτί μεταφέροντας ρεαλιστικά όσα η ίδια η ζωή δημιούργησε. Υπό αυτό το πρίσμα θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό το βιβλίο μας, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Αρμός”, αποτελεί απλώς το πρώτο βήμα για το  μαγικό ταξίδι της προσωπικής μας ανάπτυξης. Και ακριβώς επειδή το πρώτο βήμα είναι το σημαντικότερο, οι αναγνώστες σας μπορούν να αποκτήσουν ένα δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου “Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!” λαμβάνοντας μέρος σε κληρώσεις που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα από τη σελίδα tsouknidis.gr διότι ας μην ξεχνούμε πως τα ωραιότερα ταξίδια είναι αυτά που δεν κάναμε ακόμα!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.