Now Reading
Δημήτρης Λιγνάδης: Συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή- Ας μιλήσουμε όμως σε ένα γενικότερο πλαίσιο…

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή- Ας μιλήσουμε όμως σε ένα γενικότερο πλαίσιο…

Τα γεγονότα…

Το θάρρος και η αποφασιστικότητα του Νίκου Σ., του Βασίλη, του Δημήτρη Άνθη, του Γιώργου Πέρρου αλλά και όλων εκείνων που επέλεξαν να κάνουν τις καταγγελίες τους ιδιωτικά, ανάμεσά τους ο άνδρας που κατέθεσε μήνυση εναντίον του για βιασμό όταν ήταν ακόμη ανήλικος αλλά και μια γυναίκα από το στενό περιβάλλον του που κατέθεσε επίσης στον εισαγγελέα, κατάφεραν να διαλύσουν, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, ένα ισχυρό κατεστημένο. Έναν άνθρωπο που έδειχνε ανίκητος. Από τους πιο ισχυρούς στο καλλιτεχνικό χώρο.

Ο σκηνοθέτης συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του, όπως έγινε γνωστό, γύρω στις 19:00 του Σαββάτου. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 15:45, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ, αυτοβούλως, συνοδεία του δικηγόρου του, όπου και ενημερώθηκε ότι δεν είχε εκδοθεί τότε ένταλμα εις βάρος του.

Μέχρι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 12:00, πήρε προθεσμία για να καταθέσει στην ανακρίτρια ο που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.  Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Νίκο Γεωργουλέα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού κατά συρροή. «Ακολουθήθηκε η διαδικασία. Η προθεσμία είναι για την Τετάρτη στις 12:00. Και πριν και μετά υπάρχει πλήρης άρνηση. θα μελετήσουμε τη δικογραφία και θα σας ενημερώσουμε» δήλωσε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η άποψη

Θα ήθελα να μην γράψω το όνομα του. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να μην ήξερα το όνομά του. Ακόμα πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να μην υπήρχε το όνομά του. Ούτε και οι πράξεις του, τα αίσχη του, τα εγκλήματα του.

Οφείλω να του αναγνωρίσω το τεκμήριο της αθωότητας. Το έχουν όλοι, δικαιούται να το έχει κι εκείνος.  Δεν τον πιστεύω αλλά το οφείλω.

Α μιλήσουμε όμως σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Ας μιλήσουμε για το τι θα πει βιασμός. Καλό θα είναι να το εννοήσουμε όλοι σε απλά ελληνικά. Βιασμός είναι οτιδήποτε γίνεται, χωρίς την συναίνεση όλων των μελών που συμμετέχουν σε μια σεξουαλική πράξη. Αρκεί ένα σιγανό «ΜΗ» για να σταματήσει ο οποιοσδήποτε να κάνει το οτιδήποτε. Αμέσως. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι  βιασμός ψυχής και σώματος. Βιασμός.   

Ας μιλήσουμε όμως σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Ας μιλήσουμε για παιδιά. Ξεκινώντας από κάτι που προφανώς αρκετοί δεν γνωρίζουν. Παιδί είναι κάποιος μέχρι να μπει στα 18 του χρόνια. Καμία ένσταση, κανένα «μα είναι ολόκληρο παλικάρι», κανένα «μα δεν την βλέπεις που μοιάζει με 30αρα». Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι παιδιά. Αδιαπραγμάτευτο.

See Also

Ας μιλήσουμε όμως σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Ας μιλήσουμε για αποπλάνηση. Καμία σχέση ερωτικής φύσεως δεν μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε ένα ενήλικα και ένα παιδί. Ποτέ. Για κανένα λόγο. Οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι ηθικά και ποινικά κολάσιμο. Αποπλάνηση.  

Ας μιλήσουμε όμως σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Ας μιλήσουμε για τη μάστιγα «ήξερα αλλά φοβόμουν να μιλήσω». Αδιανόητο. Άκουγες η ακόμα χειρότερα έβλεπες μια τρομαγμένη ψυχούλα να μπαινοβγαίνει σε ένα διαμέρισμα, ή σε ένα θέατρο, ή σε ένα ξενοδοχείο και φοβήθηκες;;; Να φοβάσαι τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις τι έκανες. Τη στιγμή που θα καταλάβεις πως ήσουν συνένοχος σε όλο αυτό.

Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να βιάσει. Είναι έγκλημα. Όσον αφορά τις παιδικές ψυχές η πράξη ξεπερνάει το έγκλημα. Δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα η λέξη που θα την περιγράψει. Στο λέω με τα λόγου γνώσεως… μην σε δω έστω να κοιτάς περίεργα ένα παιδί… δεν φοβάμαι καθόλου! Μόνο… «Έχε το νου σου στο παιδί…αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

Η δικαιοσύνη έχει τώρα το λόγο. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.