Now Reading
Διαδικτυακό διεθνές συνέδριο για τον Αγώνα του 1821 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διαδικτυακό διεθνές συνέδριο για τον Αγώνα του 1821 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνει διαδικτυακά, στις 12-13 Μαρτίου, το διεθνές συνέδριο με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των Επαναστάσεων (1776-1848). Επαναξιολογήσεις και Συγκρίσεις».

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς και αποτελεί μια από τις πολύπλευρες δράσεις που περιλαμβάνει η συνεργασία του ΕΚΠΑ με την τράπεζα, στο πλαίσιο της συμμετοχής και των δύο θεσμών στις επετειακές εκδηλώσεις για το 1821.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ένταξη της Ελληνικής Επανάστασης στην κρίσιμη περίοδο πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής που αποκρυσταλλώθηκε στη δυτική ιστοριογραφία ως «Εποχή των Επαναστάσεων» (1776-1848). Τα κείμενα θα συγκροτήσουν τη βάση για τον τόμο που θα κυκλοφορήσει το 2021 από τις εκδ. Routledge και θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες δράσεις του πανεπιστημίου στον εορτασμό της επετείου.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα χαιρετίσουν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, και ο πρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου.

See Also

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ: www.2021.uoa.gr.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.