Now Reading
Ο Παράγοντας

Ο Παράγοντας

Θα μπορούσε να γίνει εύκολα τίτλος βιβλίου, απλά, πρόλαβε να γίνει τίτλος μιας υποανάπτυκτης χώρας. Γιατί, ”Παράγοντες” δεν  υπάρχουν μόνον στον ναυταθλητισμό, αλλά στον αθλητισμό γενικότερα, και στον πρωταθλητισμό ειδικότερα.

Μόνον στον αθλητισμό; Όχι βέβαια! Ο ”Παραγοντισμός” υπάρχει σε  όλο το φάσμα της κοινωνίας μας , για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός κράτους παραοικονομίας. Ο ”Παράγοντας’ ‘εξυπηρετεί, καθαρίζει την λάσπη, ξεπλένει(μαύρο χρήμα βασικά) και έχοντας προσφέρει τις ”υπηρεσίες του” ‘απαιτεί αν μη τί άλλο μία νεοελληνική ηδονιστική απόλαυση της ζωής. Οικονομική αποκατάσταση. ένα σπίτι, ένα εξοχικό, ένα καλό αυτοκίνητο, αποκατάσταση των παιδιών του στην παραγωγική κοινωνία, και επιτέλους την δική του στρεβλή συμπλεγματική απόλαυση να έχει το αναφαίρετο δικαίωμα στην Ηδονή όπως ό ίδιος την αντιλαμβάνεται με την εξουσία που του έχει δοθεί.

Η αφορμή για την ”ανακάλυψη” τού ”Παράγοντα” δόθηκε από την Σοφία Μπεκατώρου με έναν οδυνηρό τρόπο. Την σεξουαλική της κακοποίηση από έναν ”Παράγοντα” του ναυταθλητισμού  πριν πολλά χρόνια, όταν ξεκίναγε την πρωταθλητική της πορεία. Ήταν μόνον η Σοφία; Όχι φυσικά! Πολλά θύματα υπάρχουν σε αυτήν την ιστορία του ”Παραγοντισμού”. Γιατί ο ”Παράγοντας’’ είναι ο άνθρωπος πού ”θα καθαρίσει για πάρτη σου ”,πού θα ”σε προστατέψει” από τις κακοτοπιές, πού θα ”είναι πάντα δίπλα σου”, πού θα ”σού βρει λεφτά” όταν δεν θα έχεις,  για αθλητικά ρούχα και παπούτσια. Πού” θα πει έναν καλό λόγο” στον πρόεδρο, στον βουλευτή ,στον υπουργό, στον χρηματοδότη εν τέλει. Και όλα αυτά για σένα! Και εσύ; Δεν  πρέπει, δεν οφείλεις κάτι να δώσεις; Έστω κάτι από αυτό το κορμί πού το κάνεις να κοπιάζει;

Στο πρώτο επίπεδο τού αποτελέσματος, ο ”Παράγοντας” και ο ”Παραγοντισμός’ ‘είναι η άγρια επιθυμία της Ηδονιστικής Απόλαυσης ,πού προέρχεται από την Εξουσία πού τού δόθηκε.

See Also

Έπεται όμως ο ”Παραγοντισμός” πού αλλοτριώνει την κοινωνία και την οδηγεί στο να’ ‘Άγεται και φέρεται’ ‘με τις άγριες επιθυμίες μίας Εξουσίας πού έχει όνομα αλλά κανείς δεν τολμά να την ονομάσει. Με αυτήν την άρνηση η νεοελληνική κοινωνία φαντασιώνεται μία ελευθερία πού δεν θα έλθει ποτέ…

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.