Now Reading
Μερντάντ Μπονακτάρ: Η Ελβετική εταιρία ακινήτων επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα

Μερντάντ Μπονακτάρ: Η Ελβετική εταιρία ακινήτων επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα

View Gallery

Η KENSINGTON λειτουργεί στην Αθήνα τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Ποιός είναι ο απολογισμός;

Από τα τέλη του 2016 τερματίσαμε τη σύμβασή με τον εκπρόσωπο που είχαμε στην Αθήνα και τώρα στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πως φτάσατε σε αυτή την απόφαση;

Σε άλλες αγορές, το μοντέλο μας για franchising είναι εξαιρετικά επιτυχημένο. Στις Βαλεαρίδες της Μαγιόρκα, για παράδειγμα, καταφέραμε να γίνουμε μία από τις δύο μεγαλύτερες κτηματομεσιτικές εταιρείες που λειτουργούν σε 9 τοποθεσίες μέσα σε μόλις 5 χρόνια. Ωστόσο, ο franchisee μας στην Αθήνα δεν κατόρθωσε να προσφέρει την ποιότητα των υπηρεσιών που οι πελάτες μας στις διεθνείς αγορές μας έχουν συνηθίσει, παρά την μεγάλη υποστήριξη από τα κεντρικά μας και την άριστη εκπαίδευση από το εκπαιδευτικό μας κέντρο Real Estate Academy. Για χάρη των πελατών μας και της μάρκας μας, έπρεπε να παρέμβουμε.

Ποια είναι τα σχέδια σας για την Ελλάδα;

Θα μεγαλώσουμε την ομάδα μας στην Αθήνα, θα ανοίξουμε θέσεις στην Κρήτη και μεσοπρόθεσμα στη Μύκονο. Βρισκόμαστε σε διαδικασία πρόσληψης Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για την Ελλάδα με έδρα την Αθήνα καθώς και προσωπικό με μεγάλη εμπειρία στην αγορά ακινήτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κρήτη. Επίσης, θα υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας με αποδεδειγμένες και επιτυχημένες τακτικές μάρκετινγκ πιο δυναμικά από ποτέ. Σχεδιάζουμε διεθνείς παρουσιάσεις ακινήτων σε κορυφαίες τοποθεσίες, που περιλαμβάνουν τη Μέση Ανατολή και τη Κεντρική Ευρώπη. Όπως καταλαβαίνετε, το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλο και είναι σίγουρο πως δεν θα μπορέσουμε να συνθέσουμε μέσα σε λίγες εβδομάδες, αυτό που ο franchisee μας δεν κατάφερε να πετύχει τα τελευταία χρόνια.

Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στην Ελλάδα;

Για πρώτη φόρα επισκέφθηκα την Ελλάδα πριν 25 χρόνια με τη σύζυγό μου, όταν είχαμε πάει διακοπές στην Κέρκυρα. Μέχρι σήμερα, διατηρούμε πολύ καλές αναμνήσεις από αυτό το ταξίδι και έκτοτε έχουμε επισκεφθεί πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Στα τέλη Μαΐου, θα βρεθούμε με τα παιδιά μας στην Κρήτη, όπου πρόκειται να ανοίξουμε ένα γραφείο. Αυτό που με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, πέρα ​​από την ομορφιά της, τη συναρπαστική ιστορία της και την εξαιρετική της κουζίνα, είναι οι υπέροχοι άνθρωποί της. Έχοντας ζήσει στην Ισπανία μέχρι το 2012, γνώρισα την οικονομική κρίση από πρώτο χέρι, αν και είναι σίγουρο  πολλοί από εμάς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τους αγώνες και τα προβλήματα πολλών ανθρώπων ως αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας οικονομικής κρίσης. Ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες χειρίζονται την κρίση είναι απλά απίστευτος. Συνιστώ σε οποιονδήποτε να επισκεφθεί την Ελλάδα για να καταλάβει τι εννοώ, αλλά και να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ομορφιά της χώρας.

Ποιες ομάδες αγοράζουν επί του παρόντος ακίνητα στην Ελλάδα;

See Also

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της Αθήνας και των νησιών. Οι περισσότεροι αγοραστές στα νησιά είναι από την Ευρώπη, ενώ η πλειοψηφία των αγοραστών στην Αθήνα προέρχεται από τη Μέση Ανατολή ή είναι κάτοικοι της πόλης. Οι αγοραστές Golden Visa τείνουν να προτιμούν την Αθήνα. Βέβαια ως μια ελβετική εταιρεία με διεθνές δίκτυο, είμαστε πολύ ευέλικτοι και μπορούμε να προωθήσουμε την ελληνική αγορά σε διεθνές επίπεδο. Παρατηρούμε επίσης, την αυξανόμενη ζήτηση από διεθνείς επενδυτές που συμμετέχουν σε διάφορα μεγάλα έργα στην αγορά ακινήτων. Σύντομα θα ξεκινήσουμε το KENSINGTON Real Estate Fund για επαγγελματίες επενδυτές, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επενδύσουμε σε κάποια έργα με δικά μας κεφάλαια.

Με άλλα λόγια η KENSINGTON παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ελληνική αγορά;

Σωστά. Πιστεύουμε στην Ελλάδα. Χρειάζεστε ανθρώπους από την αγορά ακινήτων που πιστεύουν στην αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται.

Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο και επιτυχίες στις επιχειρηματικούς σας στόχους στην Ελλάδα.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.