Now Reading
Μίνα Κορδαλή: H μεγαλοπρέπεια του ελάχιστου

Μίνα Κορδαλή: H μεγαλοπρέπεια του ελάχιστου

+3
View Gallery

Συναντήσαμε τη συγγραφέα ζωγράφο Μίνα Κορδαλή κι αυτό που δεν θα μπορούσε να αποδοθεί με λέξεις είναι το πάθος της σε όλες της μορφές Τέχνης αλλά και το ερευνητικό της πνεύμα που η πορεία της αποδεικνύει ότι έχει τη στόφα ενός ερευνητή επιστήμονα μαζί με το πείσμα ενός εξερευνητή που ρισκάρει να κάνει το ταξίδι έχοντας μέσα του τη φλόγα της εσωτερικής ανακάλυψης και που δεν ξέρει που θα τον βγάλει. Μια γυναίκα που έχει μπει στα μονοπάτια της αυτογνωσίας και μας αποκαλύπτει ενώ αποκαλύπτεται.

Ποιες ήταν οι σημαντικότερες επιρροές σας;

Οι σημαντικότερες επιρροές μου είναι από τους μεγάλους δασκάλους της τέχνης, όπως Γκρέκο και Πικάσο, τους καθηγητές μου στη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά και από τις φόρμες της ελληνικής αρχαιότητας. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κίνα που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο όλο, αποτέλεσαν την έμπνευσή μου για τη δημιουργία έργων με NEON πάνω σε ζωγραφισμένο ξύλο, χαρτί, μέταλλο, καμβά, δέρμα. Για τη συμμετοχή μου σε μια ομαδική έκθεση στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ετοίμασα έξι πίνακες με κείμενο σταχυολογημένο από το βιβλίο μου “Το δίφορο δέντρο” – αισθητική των συναισθημάτων, ζωγραφίζοντάς πάνω σε χαρτί, σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αραβικά, κινεζικά. Γενικότερα οι άνθρωποι με λόγο και αξίες ασκούν θετική επιρροή στην ζωή μου.

Σταθμοί στην πορεία σας;

Η εκπαίδευση μου η αγάπη μου προς την τέχνη και τον πολιτισμό. Οι σπουδές μου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που ξεκίνησαν από το Παρίσι  ENSBA, συνέχισαν και ολοκληρώθηκαν στην ΑΣΚΤ στην ζωγραφική, σκηνογραφία, φωτογραφία και μάσκα με εξαίρετους καθηγητές. Οι Εκθέσεις μου στην Αθήνα, Παρίσι Λονδίνο, Λωζάνη και οι συμμετοχές μου σε ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι εκθέσεις και παρουσιάσεις των κοσμημάτων μου επίσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Συγγραφή του βιβλίου μου “Το δίφορο δένδρο”, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ.

Σημαντικός σταθμός υπήρξε η επιλογή των έργων μου για δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στο Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Αθήνα, Ερμούπολη, Πάτμο, την Ελληνική Πρεσβεία στη Νιγηρία κλπ.

Τι σας εμπνέει;

Εμπνέομαι από κάθε τι, από τη μουσική, από ένα βιβλίο, από μία εικόνα, μία ιδέα, μία σκέψη πολλά γεγονότα και καταστάσεις της καθημερινότητας, κάθε τι που με συγκινεί και μου δίνει χαρά. Με ενδιαφέρει η έρευνα και κάθε φορά περιπλανώμαι σε καινούριες αισθητικές διαδρομές. Χρησιμοποιώ μεγάλη ποικιλία υλικών χωρίς περιορισμό και σαν αποτέλεσμα προκύπτει καινούρια αισθητική πρόταση.

See Also

Κοσμήματα. Ξεκινήσατε πριν από δύο χρόνια να δημιουργείτε…

Τα κοσμήματά μου είναι μικρογλυπτική και προέρχονται από τα μεγάλα έργα μου. Οι μορφές που απεικονίζονται στα κοσμήματα προέρχονται από την ενότητα “Οδύσσεια” και τους πρωταγωνιστές Οδυσσέα, Πηνελόπη, Λευκοθέα, Καλυψώ, Κίρκη.

Χρησιμοποιώ το plexi-glass σε διάφορους χρωματισμούς σε συνδυασμό με χρυσό, ασήμι ή μπρούντζο. Μου αρέσουν ατόφια χωρίς κάποια επικάλυψη, αφού κάθε μέταλλο έχει τη δική του λάμψη.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2015-2021 Volta Magazine. All Rights Reserved.